To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Ligoni, jūs rūkote...

- Ligoni, jūs rūkote?
- Ne.
- Geriate?
- Ne.
- Tik nereikia taip kvailai šypsotis, aš vis tiek ką nors rasiu...

  • Nevalgykite daugiau negu 3g druskos per dieną, nes didelis natrio kiekis kraujyje gali būti viena iš hipertenzijos priežasčių.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Hipotermija - tai bendras kūno atšalimas. Mirtina žmogaus kūno temperatūra yra 28C.

Daiginto grūdo jėga

Pavasarį organizmui ypač trūksta vitaminų, todėl patiekalus pagardindami daigintais grūdais galime efektyviai sustiprinti imunitetą. Grūduose ir jų daiguose gausu vitamino B, kuris yra savotiškas kuras, padedantis organizmui pasipildyti energijos. Beje, nemiga ir prasta atmintis - taip pat šio vitamino trūkumo priežastis.

Apskritai dygstančiame grūde vitaminų ir fitoestrogenų (medžiagų, savo struktūra labai panašių į moterišką lytinį hormoną estrogeną) yra 50 kartų daugiau nei subrendusiame, o daigintuose ankštiniuose augaluose - net 600 kartų daugiau.

Daiginti galima kviečius, rugius, avižas, kukurūzus, saulėgrąžas, pupas, žirnius, liucernas, pipirnes, ridikėlių, dobilų, raudonųjų kopūstų, garstyčių sėklas, sėmenis. Galima valgyti ir kitokių sėklų daigus.

Negalima daiginti pomidorų ir bulvių, nes jų daigai yra nuodingi. Negalima daiginti chemikalais dezinfekuotų sėklų. Daiginamas sėklas reikia perrinkti, išmesti pažeistas ir sutrūkinėjusias.

Kad grūdai dygtų, reikia puraus dirvožemio, pakankamai šilumos ir drėgmės. Bet norint grūdus sudaiginti namų sąlygomis, vietoj dirvožemio reikia naudoti marlę.

Iš pradžių grūdus reikia nuplauti atvėsintame virintame vandenyje. Po to suvynioti į maišelį, pasiūtą iš trijų sluoksnių marlės, ir „paguldyti" į nedidelį kiekį vandens. Du kartus per dieną grūdus perplaukite įpildami ir išpildami virintą vandenį. Kviečių plauti nereikia! Jų grūdai sudygsta per 1-2 dienas, kitų grūdų daigeliai pasirodo po 3-4 dienų.

Geriausia valgyti, kai daigeliai nedideli - nuo 1 iki 10 mm. Prieš valgant juos reikia perplauti šaltu virintu vandeniu. Daigintus grūdus galima valgyti vienus, pagardinti jais salotas, jogurtą, padažus.

Juos galima sumalti mėsmale, įdėti į masę šaukštą medaus, įpilti truputį citrinų sulčių. Masė nepatamsės ir 2-3 dienas ją galima laikyti šaldytuve.

 


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai