To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Ateina žmogus pas vidaus ligų gydytoją ir skundžiasi...

Ateina žmogus pas vidaus ligų gydytoją ir skundžiasi:
- Daktare, negaliu daugiau, taip pilvą skauda. Daktaras ir klausia:
- Gal suvalgei ką negero ar ...?
- Kai buvau miške, uogą kažkokią surijau.
- Palauk, palauk. O kas buvo ten per uoga?
- Tai, kad neįžiūrėjau, daktare...
- O, tai tu turėjai eiti ne pas mane, o pas akių gydytoją.

  • Vartokite kuo įvairesnius ir skirtingų spalvų vaisius ir daržoves.  Geriausia juos valgyti šviežius, tačiau jei nėra galimybių, tinka ir virti, troškinti, šaldyti (tik ne sūdyti ar ...

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Apie 3,1 mln. JAV 12-25 metų amžiaus asmenų vartoja vaistus nuo peršalimo ir kosulio svaiginimosi tikslais. Šis skaičius yra panašus kaip ir vartojančių LSD bei žymiai didesnis nei ...

Kasdien - po morką

Straipsnio šaltinis: 
www.sekunde.lt
Kas dien po morka.jpg

Vitaminas A būtinas medžiagų apykaitai, organizmui augti, geram regėjimui. Dėl šio vitamino stokos oda tampa blyški, sausa, ji pleiskanoja, lūžinėja plaukai ir nagai. Be to, vitaminas A stiprina organizmo imuninę sistemą. Moksliniais tyrimais nustatyta, kad kasdien vartojant daug karotino (lotyniškai "carota" - morka. Tai augalinės kilmės provitaminas A) turinčių daržovių, sumažėja rizika susirgti vėžinėmis ligomis. 100 g morkų karotino yra 8-19 mg, o 100 g bulvių, kopūstų, burokėlių, ropių, ridikėlių, agurkų, aguročių jo yra nuo 0,01 iki 0,1 mg. Pagal karotino kiekį morką galima palyginti su raudona paprika. Be šių daržovių, karotino daug yra pomidoruose, svogūnų laiškuose, rūgštynėse, salotuose, erškėtuogėse, abrikosuose, šaltalankių, šermukšnių uogose, petražolėse.

Morkas būtina valgyti kasdien, ypač pavasarį ir vasaros pradžioje, nes karotino atsargos organizme per žiemą būna išsekusios. Dabar rudenį, kai šių daržovių gausu, būtų neatleistina jas pamiršti. Kaip karotinas bus pasisavintas, daug reikšmės turi, ar morkos bus supjaustytos, ar smulkiai sutarkuotos. Nustatyta, kad valgant pjaustytas, karotino gaunama tik 5 proc., o iš tarkuotų morkų organizmas jo pasisavina 20 proc. Todėl morkas reikia valgyti smulkiai sutarkuotas.

Karotiną organizmas geriau asimiliuoja kartu su riebalais, todėl geriau morkas valgyti pagardintas grietine, aliejumi, majonezu. Jei smulkiai sutarkuotos morkos bus užpiltos aliejumi arba grietine, arba majonezu, karotino bus pasisavinta iki 50 proc. Šias daržoves tarkuoti reikia prieš pat vartojimą, nes veikiamas šviesos karotinas suyra. Verdamų arba rauginamų produktų vitaminas A gerai išsilaiko, tačiau džiovinamų beveik nebelieka. Per žiemą laikomose morkose karotino beveik nesumažėja. Šio vitamino daugiausia yra morkų viduryje ir viršutinėje dalyje, o apatinėje dalyje ir šerdyje - 2-3 kartus mažiau. Daugiau karotino turi ryškesnės spalvos morkos, o šviesesnėse jo yra mažiau.

 


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai