To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Pas stomotologą...

Pas stomotologą.
- Pone paciente, rėkit kuo garsiau.
- Kodėl?
- Suprantat ten eilė žmonių, o aš noriu fotbolo rungtynes pasižiūrėti.

  • Jei nėščioji jaučiasi gerai bei valgo sveiką ir visavertį maistą, jokių maisto papildų geriau nevartoti (išskyrus folio rūgštį). Maisto papildai, net ir skirti nėščiosioms, gali ...

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Dr. R. Kusteris pirmasis tiksliai aprašė su azartiniais lošimais susijusį sindromą, kurį tuomet pavadino kompulsyviu (patologiniu) lošimu. 1977 metais patologinis potraukis azartiniams ...

Daiginto grūdo stebuklinga jėga

Atrodo neįtikėtina, bet dygstančiame grūde vitaminų ir fitoestrogenų yra 50 kartų daugiau nei subrendusiame, o daigintuose ankštiniuose augaluose - net 600 kartų.

Atbundanti gyvybė

Daiginti galima kviečius, rugius, avižas, kukurūzus, saulėgrąžas, pupas, žirnius, liucernas, pipirnes, ridikėlių, dobilų, raudonųjų kopūstų, garstyčių sėklas, sėmenis. Galima valgyti ir kitokių sėklų daigus.

Negalima daiginti pomidorų ir bulvių, nes jų daigai yra nuodingi. Negalima daiginti chemikalais dezinfekuotų sėklų. Daiginamas sėklas reikia perrinkti, išmesti pažeistas ir sutrūkinėjusias.

Grūdas padengtas celiuliozės apvalkalu - tai tarsi B grupės vitaminų saugykla. Minkštimas (endospermas) yra sudarytas iš krakmolo (65 proc.), baltymų (10-15 proc., kartais jų būna net iki 26 proc.) ir riebalų (jų yra nedaug). Minkštimas turi aminorūgščių, mineralinių medžiagų, vitaminų C ir PP. Smailiame grūdo gale yra užuomazga, joje - maistingųjų medžiagų atsargos ir vitaminas E - ne veltui jis vadinamas augimo vitaminu. Kai sausa, grūdas tarsi miega letargo miegu, taip jis gali išbūti net 50 metų. Bet užtenka lašelio drėgmės - ir grūdas pradeda dygti. Dygimas - intensyvus periodas, atbundanti gyvybė. Tada ji staiga išsiveržia. Pagal savo energiją, pagal biocheminius procesus, jų greitį ir įvairovę grūdas su nieku iš gyvosios gamtos negali būti lyginamas. Subrendusiame grūde šie procesai vėl sulėtėja. Taigi dygstantis grūdas turi didžiulių jėgų, todėl pagrįstai laikomas vienu iš geriausių maisto produktų.

Kaip daiginti

Žinoma, kad daiginti grūdai jau žiloje senovėje buvo vienas iš kinų virtuvės patiekalų. Manoma, kad juos taip pat valgė senovės graikai ir romėnai. Tokia mityba labai madinga tapo XX a. antrojoje pusėje. Teigiama, kad žmogaus sveikata priklauso nuo jo gyvenimo ir gamtos harmonijos, o šį ryšį padeda atkurti daiginti grūdai.

Kad grūdai dygtų, reikia puraus dirvožemio, pakankamai šilumos ir drėgmės. Norint grūdus sudaiginti namų sąlygomis, vietoj dirvožemio reikia naudoti marlę.

Nuplautus grūdus (sėklas) suberkite į stiklinį ar emaliuotą indą maždaug 2 cm sluoksniu. Uždenkite marle, užpilkite virintu iki kambario temperatūros atšaldytu vandeniu ir pastatykite šiltoje tamsesnėje vietoje, po 8-12 val. vandenį išpilkite, o marlę palikite, retkarčiais ją sudrėkinkite, sėklas pamaišykite. Marlė turi būti drėgna visą laiką. Taip laikomi grūdai ir saulėgrąžos dygsta 2 dienas, ridikai - 5, liucerna - 5-6 dienas.

Daiginti galima ir taip. Nuplautus grūdus (sėklas) suberkite į stiklainį ir užpilkite vandeniu - jo reikia dvigubai daugiau negu grūdų. Stiklainį uždenkite marle ir užmaukite gumutę. Smulkias sėklas mirkykite 5 val., didesnes - 8-12 val. Praėjus tam laikui, išpilkite vandenį, nes grūdai dygsta ne vandenyje, o drėgnoje terpėje. Du kartus per dieną grūdus perplaukite įpildami ir išpildami vandenį. Kviečių plauti nereikia! Jų grūdai sudygsta per 1-2 dienas. Daiginant stiklainis turi būti apverstas dugnu į viršų ir pakreiptas 45 laipsnių kampu. Jeigu norite iš liucernos, ridikų, dobilų, kopūstų ar kitokių sėklų daigų išauginti lapų, visus sudygusius grūdus išpilkite į dubenį su vandeniu ir plaukite tol, kol nuo daigelių atsiskirs sėklų lukštai. Lukštus išmeskite, švarius daigus perkoškite per sietelį ir sudėkite į tą patį stiklainį ar kitą indą (prieš tai ant dugno reikėtų įdėti apverstą mažytę lėkštutę, kad daigai nemirktų nutekėjusiame vandenyje). Apdenkite marle, pastatykite šviesioje vietoje, ir daigai sužaliuos.

Gyvoji energija

Jau seniai pastebėta, kad vartojant daigintus grūdus geriau pasisavinama geležis ir kiti mikroelementai. Daiginti kviečiai yra geriausias cinko, mangano, vario ir neorganinio fosforo šaltinis. Suvalgius 100 g šviežių žalių liucernų arba ridikų daigų, gaunama vitamino C dienos norma. Pasikeičia ir daigintų grūdų baltymų savybės, organizmas lengviau gali juos pasisavinti. Pavyzdžiui, sudėtingi angliavandeniai virsta medžiagomis, mažinančiomis produkto kaloringumą. Tai ypač svarbu nutukusių žmonių mitybai. Daigintuose grūduose yra daug natūralios ląstelienos, kuri gerina virškinimą. Be to, jie valo kraują - pašalina toksinus. Valgyti daigintus grūdus rekomenduojama sergantiesiems skrandžio opa, egzema, tiems, kuriems padidėjęs cholesterolio kiekis. Teigiama, kad kviečių daigai veikia kaip jaunystės eliksyras, jie pagerina darbingumą, lytinį pajėgumą. Nustatyta, kad vartojant daigus pagerėja regėjimas, plaukai tampa vešlesni, žvilgantys, dantys pasidaro tvirtesni, kraujospūdis - normalus. Taigi žmonės tampa sveiki, žvalūs, optimistai - ir tai stebuklinga daiginto grūdo galia.

Ir stalui paįvairinti, ir organizmui sustiprinti

Grūdų želmenis arba ridikų, dobilų, kopūstų ir kt. lapelius galima valgyti vienus. Juos galima sumalti mėsmale, įdėti į masę šaukštą medaus, įpilti truputį citrinų sulčių. Masė nepatamsės ir 2-3 dienas ją galima laikyti šaldytuve. Želmenų ar lapelių galima įdėti į salotas, padažus.

Jaunystės eliksyras

Kviečių grūdus pamirkyti 10-15 val., nupilti vandenį ir daiginti 2 dienas. Padaigintus užpilti virintu šaltu vandeniu (jo turi būti 3 kartus daugiau negu grūdų) ir 24 val. palaikyti kambario temperatūroje. Bus skanus rožinės spalvos putojantis skystis, kuris gerina virškinimą, papildo organizmą vitaminais B, C, E, turi baltymų ir angliavandenių. Išgėrus skystį, tuos pačius grūdus reikėtų dar du kartus užpilti. Paskui iš grūdų galima išsikepti paplotėlių. Gėrimą galima pasaldinti medumi, nuspalvinti burokėlių sultiniu - bus tarsi raudonas šampanas.

Daigintų grūdų salotos

100 g maltų daigintų grūdų sumaišyti su 100 g sutarkuotų morkų, 100 g susmulkintų džiovintų abrikosų, 50 g spanguolių (arba 1 citrinos sultimis), pridėti truputį medaus.

Kopūstų salotos su liucernos daigais

Sumaišyti 3 stiklines smulkiai supjaustyto kopūsto, 2 raugintus agurkus, stiklinę liucernos daigų, 0,5 stiklinės daigintų kviečių, 1 tarkuotą morką ir 2 šaukštelius supjaustytų petražolių lapelių. Paskaninti aliejumi, česnaku, citrinos sultimis.

 

 


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai