To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Gydytojau, o man reikės mesti rūkyti...

- Gydytojau, o man reikės mesti rūkyti?- klausia ligonis.
- Nereikės, jau per vėlu!

  • Gausios mėnesinės - kai higieninį paketą reikia keisti dažniau nei kas 2 valandas. Tai priežastis kreiptis į ginekologą.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Švedijoje beveik 100 proc. moterų gimdo su profesionaliu gydytoju, Nigerijoje gydytojo sulaukia tik 33 proc. gimdyvių.

Kebabai – sveika ar ne?

Turbūt dažnam yra tekę po siautulingo vakarėlio klube ar smagaus pasisėdėjimo bare greitomis sušlamšti kebabą. Mėsa, riebus padažas, daržovės - ar visa tai valgyti sveika?

Simonas Langley-Evansas, Notingamo universiteto profesorius, sako, kad vis dėlto kebabą galima vadinti „sveikiausiu" lyginant su kitu greituoju maistu, rašo BBC.

„Šiame patiekale yra liesos mėsos, rupių miltų pitos (Pita - paplotis, į kurį įvyniojamas kebabas), įvairių daržovių. Tačiau kebabai gausiai skaninami padažais, turinčiais daug riebalų bei druskos", - pastebėjo profesorius.
Pernai mokslininkai, dirbę Hampšyro grafystėje, nustatė, kad vis dėlto kebabas - pats riebiausias greitasis maistas. Viename kebabe buvo net 140 g riebalų, dukart daugiau nei moterims rekomenduojama suvartoti dienos norma. Be to, paskaičiavus kebabo kaloringumą, paaiškėjo, kad vieno kebabo kalorijų kiekis lygus vienai vyno taurei, pripiltai virimui tinkamo aliejaus. Taip pat net 60 procentų ištirtų kebabų buvo riebalų, kurie didina cholesterolio kiekį kraujyje.

„Paprastai kebabai gaminami itin dideli. Reikia pastebėti, kad kebabus žmonės dažnai valgo vakare arba vartodami alkoholį. Būtent šis suvartotas maistas ir „eina" į kūną", - pastebėjo profesorius ir pridūrė, kad dideliame kebabe gali būti apie pusę dienos kalorijų normos, būtinos suvartoti žmogui.
Kebabai, kokius valgome dabar, atsirado prieš 40 metų. Tokį maistą pradėjo valgyti Berlyne plušėję imigrantai darbininkai.

Tradicinis turkiškas kebabas labai skiriasi nuo dabartinio. Kebabo mėsa - kepta ėriena su prieskoniais - tradiciškai patiekiama su ryžiais ir daržovių salotomis. Bet norint suvalgyti tokį patiekalą reikia laiko, vietos ir stalo įrankių. Todėl 1971 metais turkas Aygumas sugalvojo supjaustyti mėsą mažais gabaliukais, pridėti svogūnų, pomidorų, salotų, pagardinti padažu ir įsukti visą maistą į pitą. Taip atsirado kebabai, kuriuos valgome dabar.


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai