Naujausi straipsniai
Gydytojas sako pacientui...Gydytojas sako pacientui:
Vaistų paieška
|
Žaliosios lapinės daržovės gali sumažinti diabeto tikimybę
2010, Rugpjūtis 24 - 09:58
Vartojant daug žaliųjų lapinių daržovių, gali sumažėti rizika susirgti diabetu, teigia Jungtinės Karalystės mokslininkai. Jie išnagrinėjo anksčiau atliktų šešių tyrimų apie vaisių ir daržovių vartojimą duomenis ir nustatė, kad tik špinatai ir kopūstai gali turėti teigiamo žymaus poveikio diabeto tikimybei sumažinti, praneša BBC. Kasdien suvartojant pusantros porcijos, antrojo tipo diabeto rizika sumažėja 14 procentų, rašoma tyrimo ataskaitoje, kurią paskelbė žurnalas „British Medical Journal". Tačiau atskirai imant žaliąsias lapines daržoves, prie kurių mokslininkai priskyrė ir brokolius su žiediniais kopūstais, tikimybė susirgti diabetu buvo žymiai mažesnė. Mokslininkai negali tiksliai pasakyti, kodėl šios daržovės gali turėti tokį apsauginį poveikį, tačiau mano, kad taip yra dėl jose esančių antioksidantų kaip vitaminas C arba kadangi jos turi daug magnio. Tyrimo vadovė prof. Melanie Davies sako, kad reikia ir toliau laikytis rekomendacijos kasdien suvalgyti penkias porcijas vaisių ir daržovių, o kas susirūpinęs dėl diabeto - valgyti daugiau žaliųjų lapinių daržovių. Dabar mokslininkai ketina tirti asmenis su didesne susirgti diabetu rizika, siekdami nustatyti, ar tokių daržovių kaip špinatai ir kopūstai vartojimas gali sumažinti diabeto tikimybę.
|
Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.
Komentarai
Skelbti naują komentarą