To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Klausia gydytojas paciento...

Klausia gydytojas paciento:
- Sakyk, gerbiamasis, kame yra ta tavo nervų liga?
Vyras:
- Ji sėdi ten, laukiamajame.

  • Naujagimį bent iki 6 - 12 mėnesių maitinkite krūtimi. Taip jis gaus reikalingiausias medžiagas vystymuisi bei augs sveikas ir protingas.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Vaikščiojimas daugiau nei 2 valandas per savaitę vyresnio amžiaus moterims mažina insulto riziką nuo 25 iki 30 proc., rašoma žurnale The Journal of the American Heart Association. Tyrime ...

Kokie riebalai yra naudingi?

Mitybos specialistai rekomenduojama, kad 30 proc. dienos kalorijų turėtų būti gaunamos su riebalais. Tačiau ne visi jie yra naudingi.

Širdžiai ir kraujotakos sistemai naudingiausios yra mononesočiosios riebalų rūgštys, neutralizuojančios kenksmingą trigliceridų poveikį.

Žemiau pateikiamas sąrašas, sudarytas atsižvelgiant į tai, kiek mononesočiųjų riebalų rūgščių yra tam tikrame produkte. Vis dėlto nereikėtų pamiršti, kad normaliam kai kurių organų (pavyzdžiui, storajai žarnai) funcionavimui yra būtini polinesotieji bei sotieji riebalai, dėl to kai kuriuos produktus, pavyzdžiui grietinėlės sviestą, pieną, grietinę, sūrį, subproduktus ir mėsą su riebalų sluoksneliu būtų galima priskirti ne antrąjai, bet pirmąjai grupei.

1. Į „gerųjų" riebalų turinčių produktų grupę patenka:

  • Žemės riešutų sviestas;
  • Alyvuogių aliejus;
  • Avokadas;
  • Sojų pupelės;
  • Riešutai;
  • Kukurūzų aliejus;
  • Rapsų aliejus;
  • Sezamo sėklos;
  • Saulėgrąžų ir moliūgų sėklos.

2. „Blogųjų" riebalų turinčių produktų grupei priskirtini:

  • Mėsa su riebalų posluoksniu;
  • Subproduktai;
  • Dešros;
  • Grietinėlės sviestas;
  • Ledai;
  • Majonezas;
  • Pienas;
  • Grietinė, grietinėlė;
  • Sūris;
  • Palmių aliejus.

3. Tarpinei grupei priskirtini:

  • Raudona mėsa;
  • Vištiena;
  • Žuvis.

Ypač reikėtų atsižvelgti į tai, kad bulvių traškučiuose, kai kuriuose saldainiuose, kepiniuose ir keptuose produktuose esantys riebalai yra itin kenksmingi ne tik todėl, kad jų sudėtyje yra hidrogenizuotų riebalų (taip apdoroti jie nesuminkštėja ir kambario temperatūroje), bet ir todėl, kad gaminant šiuos produktus riebalai apdorojami itin aukštoje temperatūroje: dėl pakitusios struktūros tokie riebalai tampa kenksmingi sveikatai.

 


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai