To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Trumpa medicinos istorija...

Trumpa medicinos istorija:
2000 metų prieš mūsų erą - pagraužk šaknelių.
1000 mūsų eros metai - šaknelės yra pagonybė, melskis ir išgysi.
1850 m. - malda yra prietarai, išgerk mikstūros.
1940 m. - mikstūra yra nuodai, išrašysiu Jums tablečių.
1985 m. - tabletės neveikia, naudokite antibiotikus.

  • Jei sunkiai tuštinatės, ar dažnai būna užkietėję viduriai, gerkite daug skysčių ir valgykite skaidulinio maisto (vaisių, daržovių, rupių duonos produktų).

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Drebėjimas kai šalta yra apsauginė reakcija –  drebant susitraukinėja raumenys ir taip pagaminama šiluma.

Ką būtina žinoti apie daržoves?

Prieš perkant daržoves atminkite: žiedinis kopūstas turi būti baltas ir tvirtas, morkos - oranžinės, lygios, agurkai - šviesiai žalios spalvos lygiu paviršiumi. Patys skaniausi ridikėliai - rausvai-raudoni su baltu galiuku.

Kuo ilgiau laikysite šviežias daržoves, tuo mažiau vitaminų jose liks. Todėl stenkitės jų neslapstyti spintelėse, vėsiose sausose vietose, pavyzdžiui, šaldytuve ar rūsyje.

Valykite ir pjaustykite daržoves prieš pat gaminant ir nelaikykite jų vandenyje. Dalis vitaminų bei mineralinių druskų vandenyje tirpsta arba suyra. Nuskustos bulvės per dieną praranda beveik 20 % vitamino C, o supjaustyti špinatai - vos per valandą 24%. Nuvalytas ir supjaustytas daržoves stenkitės iškart virti, kepti, troškinti, garinti.

Daržoves dėkite ne į šaltą, o į verdantį vandenį - taip išliks daugiau vitaminų. Daug vitaminų lieka nuovire, todėl stenkitės jo neišpilti, o panaudokite jį padažams ir sriuboms.

Nevirkite daržovių keletą valandų ir nepilkite į puodą daugiau vandens, nei reikia. Puodą gerai uždenkite dangčiu - tuomet deguonis virs į garus ir vitaminai nesioksiduos. Išimtis - pupelės. Troškinkite jas atvirame puode, kitaip jos pajuoduos.

Kad salotose ir mišrainėse geriau išliktų karotinas, jas užtaisykite ne iš anksto, o prieš pat patiekiant ant stalo. Jei jos pastovės 2-3 valandas, praras beveik visas maistines vertybes.

Šaldytas daržoves prieš virdami neatšildykite, o iškart berkite į puodą. Druską berkite virimo pabaigoje, kitaip didžioji dalis vitaminų suirs. Kuo stambiau daržovės supjaustytos, tuo mažiau maistinių medžiagų jos praranda.

Nevartokite vienu metu daug skirtingų prieskoninių žolelių: žaluma, juolab aštri, neturi užgožti, o pabrėžti savitą patiekalo aromatą ir skonį. Jei norite įdėti šviežią ropinį svogūną - smulkiai supjaustykite, suberkite į sietelį ir nupilkite verdančiu vandeniu.

Petražolės išsaugos aromatą, jei jas plausite ne šaltu, o šiltu vandeniu. Prieš išspaudžiant citrinos sultis, pamerkite ją kelioms minutėms į karštą vandenį. Tuomet sulčių bus daugiau, o ir aromatas stipresnis.

 


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai