To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Gydytojas klausia...

Gydytojas klausia pacientą:
- Alkoholį vartojate?
- Tik per didžiuosius įvykius.
- O kokie tai įvykiai?
- Kai turiu ką išgerti!

  • Planuodamos nėštumą pradėkite gerti folio rūgštį. Ją reikia gerti kelis mėnesius prieš nėštumą ir nėštumo metu – bent tris mėnesius.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Uoslės praradimas gali būti ankstyvas Parkinsono ligos požymis, rašoma žurnale Annals of Neurology. Aštuonerių metų trukmės tyrime dalyvavo 2267 vyrai.

Gendančius produktus išduos plastiko juostelė

Straipsnio šaltinis: 
Diena Media, www.diena.lt
gendantys produktai isdavikai.jpg

Pirkdami fasuotą mėsą ar žuvį bei norėdami sužinoti, ar produktas nesugedęs, vadovautis galima tik etiketėje nurodytu galiojimo terminu. Mokslininkai atrado būdą, kaip įsigyti šviežius ir sveikatai nekenksmingus maisto produktus.

Pirkinio etiketėje pateikta data yra tik apytikris skaičiavimas. Tačiau ji nenurodo, kokiomis sąlygomis buvo gabenamas produktas, ar kelias valandas nebuvo laikomas netinkamoje temperatūroje.

Fraunhofer tyrimų instituto tyrėjai iš Miuncheno (Vokietija) sukūrė nebrangią plastiko juostelę, kuri gendant produktui atitinkamai keičia spalvą.

Inovatyvi juostelė turėtų būti įpakuojama kartu su produktu. Pakuotės viduje juostelė reaguotų su biogeniniais aminais, kuriuos išskiria gendanti žuvis ar mėsa. Jei pakuotėje išsiskiria pakankamas kiekis aminų, jie lemia juostelės spalvų pasikeitimą iš geltonos į akivaizdžiai mėlyną.

Pralaidus dujoms sluoksnis juostelėje leidžia aminams pasiekti indikatoriaus cheminius preparatus, išvengiant chemikalų sąlyčio su maistu.

Fraunhofer instituto mokslininkai taip pat projektuoja nešiojamą juostelės matavimo elementą. Juo produktų pakavimo vietose darbuotojai galėtų patikrinti maisto šviežumą dar prieš jį sufasuodami.

Tyrėjai šiuo metu ieško pramoninių partnerių, siekdami komercializuoti juostelę.

Tai nėra pirmasis bandymas sukurti maisto šviežumą identifikuojančią technologiją. Mokslininkų komanda iš Skotlando universiteto (Stratklaidas, Škotija) dar šių metų sausį pristatė spalvas keičiančią, šviežumą identifikuojančią juostelę - tuo metu, kai tokį pat projektą jau nuo 2000 metų vykdo Kanados Toxin Alert grupė.

 


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai