To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Duokite man kažką...

Vaistinėje:
- Duokite man kažką nuo pasekmių...
- Tai gal prezervatyvų?
- Ne, pampersų...

  • Ar geriate pakankamai skysčių rodo bespalvis ir bekvapis šlapimas. Gerkite daugiau skysčių!

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • 80-iai proc. vyrų impotencijos atsiradimas paaiškinamas fiziologinėmis priežastimis ir signalizuoja apie rimtesnes ligas.

Visavertė mityba lietuviams rūpi ne visada

Bendrovės "Unilever" iniciatyva Baltijos šalyse atliktas tyrimas parodė, kad dauguma lietuvių nežino, kokį kiekį riebalų žmogus turi suvartoti per dieną. Taip pat paaiškėjo, jog gerųjų riebalų žmonės valgo per mažai, nors ir numano, kad organizmui negavus jų pakankamai, pradeda vystytis ligos. Tyrime dalyvavo beveik tūkstantis 16-60 metų interneto vartotojų.
Nežinantys, kad trečdalį per dieną suvartojamų maisto medžiagų turi sudaryti riebalai, prisipažino net 58 proc. apklaustųjų. Dar 18 proc. klaidingai mano, kad riebalai turėtų sudaryti vos 5 proc. viso per dieną suvalgomo maisto. Paaiškėjo ir tai, kad 67 proc. apklaustųjų daugiausia gerųjų riebalų turinčią riebią žuvį valgo rečiau nei kartą per savaitę, kai mitybos specialistai ją rekomenduoja valgyti bent tris kartus.

"Akivaizdu, kad žmonės mažai žino apie visavertės mitybos principus, ypač nuvertina riebalus. O tai juk tokia pat reikalinga mūsų organizmui statybinė medžiaga, kaip ir angliavandeniai ar baltymai", - teigė gydytoja dietologė Virginija Vilemienė. Pasak jos, suaugęs žmogus kasdien iš angliavandenių turėtų gauti 55 proc., iš baltymų - 15 proc., o iš riebalų - 30 proc. dienos kalorijų.

Tyrimo rezultatai parodė, kad daugiau nei pusė apklaustųjų yra girdėję apie geruosius riebalus - nepakeičiamąsias riebalų rūgštis omega-3 ir omega-6.
Tačiau ne visi žmonės žino, iš kokio maisto jie gali gauti gerųjų riebalų. Nemažai respondentų klaidingai mano, kad gerųjų riebalų šaltinis yra gyvulinės kilmės produktai: 20 proc. tiki gerųjų riebalų gaunantys iš mėsos, 28 proc. - iš sūrio, 16 proc. - iš sviesto, nors šie produktai yra blogųjų riebalų šaltinis.

Riebalai

Riebalai skirstomi į sočiuosius (bloguosius) ir nesočiuosius (geruosius). Sotieji riebalai yra gyvulinės kilmės, todėl daugiausia jų būna mėsoje, kiaušiniuose, svieste, taukuose. Iš visų maisto produktų sotieji riebalai labiausiai didina cholesterolio kiekį kraujyje, trikdo medžiagų apykaitą.

Gerieji riebalai organizmui reikalingi, nes turi nepakeičiamų riebalų rūgščių omega-3 ir omega-6, kurios naudingos smegenų veiklai, mažina arterinį kraujospūdį ir gerina medžiagų apykaitą. Šios riebalų rūgštys ypač reikalingos augantiems vaikams, kai vystosi ir bręsta jų organizmas. Gerųjų riebalų šaltiniai yra augaliniai aliejai ar jų pagrindu pagamintas margarinas, riebi žuvis, žuvų taukai, avokado vaisiai, riešutai.


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai