To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Iš pat pradžių aš pamačiau šviesą tunelio gale...

Iš pat pradžių aš pamačiau šviesą tunelio gale, paskui-gerą ir šiltą akušerės šypseną.

  • Planuodamos nėštumą pradėkite gerti folio rūgštį. Ją reikia gerti kelis mėnesius prieš nėštumą ir nėštumo metu – bent tris mėnesius.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Daugiau nei 90 proc. gimdos kaklelio vėžiu susirgusių moterų būna užsikrėtusios žmogaus papilomos virusu (ŽPV). ŽPV - tai daugiau nei 100 virusų grupė.

Trečdalis Lietuvos gyventojų kečupą valgo kasdien

Kečupą vartoja didžioji dalis Lietuvos gyventojų - 82,1 procento. Trečdalis jų (29,1 proc.) kečupą valgo kiekvieną dieną arba mažiausiai 4-6 kartus per savaitę.

Daugiau nei pusė (54,3 proc.) kečupo mėgėjų jį vartoja 2-3 kartus per savaitę. Du - tris kartus per mėnesį arba nors kartą per pusę metų kečupą valgo 16,7 proc. apklaustųjų, parodė konsultacijų įmonės „EKT grupė" atliktas reprezentatyvus tyrimas.

„Didžiausi pasaulyje kečupo vartotojai yra švedai, kurių kiekvienas per metus vidutiniškai suvalgo po 3 litrus kečupo. Antrieji yra kanadiečiai ir venesueliečiai, kiekvienos šių šalių gyventojai suvalgo po 2,5 litro kečupo kasmet.

Net ir ekonominio sąstingio metu kečupo vartojimas pasaulyje augo maždaug 3 proc. per metus, nors Lietuvoje kečupo rinka pernai traukėsi", - sakė didžiausio Lietuvos kečupo gamintojo bendrovės „Suslavičius - Felix" generalinis direktorius Darijus Taraila.

Remiantis rinkos tyrimų kompanijos „Nielsen" duomenimis, 2009 metais iš viso Lietuvos mažmeninėje prekyboje buvo parduota 5,346 tonos kečupų.

Vienas mūsų šalies gyventojas per metus vidutiniškai suvartoja 1,61 kg. šio pagardo ir dažniausiai renkasi lietuviškus gaminius.

Pasak D. Tarailos, praėjusiais metais Lietuvoje buvo daugiau kaip 50 kečupo prekinių vardų ir 208 skirtingi kečupų pavadinimai.

Kečupas pasaulyje dažniausiai valgomas su bulvytėmis fri, dešrainiais, mėsainiais, kepsniais, žuvimi, vištiena. Lietuviai kečupu masiškai gardina picas ir makaronus, o svarbiausias kečupo vartojimo „sezonas" prasideda atšilus orams, kai žmonės gamtoje kepa kepsnius ir šašlykus.

„Prieš penkiolika metų, kai tik pradėjome gamybą, Lietuvos gyventojai manė, kad kečupas turi būti itin ryškaus skonio, ir labai mėgdavo aštrų bei pikantišką. Dabar pirkėjai dažniau renkasi švelnesnio skonio gaminius ir tuos, kuriuose labiau jaučiamas natūralumas", - pasakojo „Suslavičius - Felix" inovacijų departamento direktorė Rasa Koržovienė. Pasak jos, natūralumas kečupo skonyje jaučiamas tada, kai gaminyje yra tinkama pomidorų koncentracija. Pavyzdžiui, pagaminti 100 g. klasikinio „Suslavičiaus" kečupo sunaudojami 139 g. pomidorų. Pasaulyje per metus kečupo gamybai yra sunaudojamos 38,5 mln. tonos pomidorų.

„Ne visi žino, kad kečupai gali būti sveikas produktas. Jie gaminami iš termiškai apdorotų pomidorų, tokiuose pomidoruose yra 10 kartų daugiau likopeno, antioksidanto, saugančio nuo širdies ligų, prostatos ir virškinimo organų onkologinių ligų, nei šviežiuose pomidoruose", - sakė R. Koržovienė.

 


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai