To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Gydytojas vėl klausia pacientą

Gydytojas klausia pacientą:
- Ar jūs tiksliai vykdote mano nurodymą kasdien surūkyti ne daugiau kaip 10 cigarečių?
- Žinoma, daktare.
- Tada aš nesuprantu, kodėl jūsų savijauta negerėja?
- Gal todėl, kad anksčiau aš visai nerūkiau?

  • Ar geriate pakankamai skysčių rodo bespalvis ir bekvapis šlapimas. Gerkite daugiau skysčių!

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Su alkoholiu siejama 4000 mirčių per metus ir pagal pasekmes visuomenės sveikatai jis užima antrą vietą po tabako.

Salmoneliozės protrūkis vaikų darželiuose

Vilniaus visuomenės sveikatos centro duomenimis, registruojamas didelis sergamumas salmonelioze. Lyginant pastaruosius mėnesius, rugsėjį ypač išaugo 0 - 3 metų amžiaus vaikučių sergamumas šia ūmia žarnyno liga. Per tris pastarąsias savaites kilo keturi salmoneliozės protrūkiai Vilniaus miesto vaikų darželiuose ,,Molinukas", "Obelėlė", ,,Žilvitis" ir "Raktelis". Susirgo 20 vaikučių. Dauguma sergančių mažylių hospitalizuoti, juos nuolat stebi gydytojai, vaikų klinika - sunki.

Nuo rugsėjo 17d. iki spalio 8 d. registruotas salmoneliozės protrūkiai keturiuose Vilniaus m. lopšeliuose darželiuose. Susirgo 20 vaikų, iš jų 16 salmoneliozė diagnozuota kliniškai ir bakteriologiškai, o kitiems tyrimai dar atliekami.

Vaikučiams klinika buvo sunki. Jie viduriavo 10 ir daugiau kartų per parą, temperatūra siekė net 39-40°C, dauguma jų vėmė 10 ir daugiau kartų.
Visi ligoniai yra vilniečiai, 2-6 metų amžiaus vaikai, lankantys skirtingas lopšelių darželių amžiaus grupes. Salmoneliozė išplito tarp daugumos darželio grupių. Tirtas visų, kuriuose registruoti protrūkiai, darželių personalas, bet visi darbuotojai sveiki, nėra ligos nešiotojai.

Maistas, per kurį užsikrėtė vaikai, dar nežinomas, tačiau įtariama, kad galėjo būti salmonelėmis užkrėsta paukštiena, kurią vaikai per minėtą laikotarpį valgė keletą kartų, galėjo būti pažeistas technologinis režimas gaminat maistą.

Vilniaus visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėja Biruta Zdanevičienė pataria, kaip teisingai apdoroti žalią paukštieną. Žalią mėsą laikykite įpakuotą taip, kad išvengtumėte sąlyčio su jau paruoštu maistu. Nedelsdami įdėkite parsineštą maistą į šaldytuvą. Sušaldytą vištieną, kitą mėsą atitirpinkite šaldytuve, o prieš gaminant visada gausiai nuplaukite vištieną bei kitą mėsą vandeniu. Žalius produktus šaldytuve laikykite taip, kad jie nesiliestų su termiškai paruoštu maistu. Po žalios mėsos, vištienos dorojimo kruopščiai nuplaukite po tekančiu karštu vandeniu (geriausiai su indų plovikliu) peilį, lentelę, kitus virtuvės įrankius bei rankas, kad išvengtumėte kito maisto taršos. Pakankamai gerai virkite, kepkite, troškinkite vištieną, kitą mėsą ir jų produktus. Prieš valgydami šį maistą, įsitikinkite, ar nebėga rausvas skystis. Neragaukite ir nevalgykite žalios mėsos, faršo. Kiaušinius laikykite tik šaldytuve. Vartokite tik gerai išvirtus ar iškeptus kiaušinius. Virtus ar keptus kiaušinius suvartokite nedelsiant. Nelaikykite šiltų kiaušinių daugiau nei 2 valandas kambario temperatūroje.

Biruta Zdanevičienė primena, kad tiek suaugusieji, tiek vaikai privalo dažnai plauti rankas, ypač prieš valgį.

 


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai