Naujausi straipsniai
Mokytoja pasakoja vaikams apie psichologiją...Mokytoja pasakoja vaikams apie psichologiją:
Vaistų paieška
|
Naudingi vaisiai
2010, Birželis 15 - 09:15
Anglai tvirtina: „Suvalgyk per dieną po obuolį - nesirgsi". Obuoliuose yra daug lengvai pasisavinamų angliavandenių - gliukozės ir fruktozės - energijos ir žvalumo šaltinio. Be to, jie turtingi įvairių organinių rūgščių, palankiai veikiančių virškinamąją sistemą, medžiagų apykaitą, varo šlapimą, todėl slūgsta tinimai, krinta svoris. Sergantiesiems gastritu, esant padidėjusiam rūgštingumui, reikia skanauti saldžius obuolius, o esant sumažėjusiam rūgštingumui - rūgštesnius. Labai vertingi pektinai - jie surenka kenksmingas medžiagas ir jas pašalina iš organizmo. Obuoliuose yra B grupės, C vitaminų ir karotino. Jie reikalingi gerai nuotaikai palaikyti. Šiuose vaisiuose esančios sultys valo ir jaunina organizmą. Kriaušės, kaip ir obuoliai, taip pat vertingi vaisiai. Jose gausu taninų - medžiagų, saugančių nuo žarnyno infekcijų. Taninai kovoja su daugeliu mikrobų. Susirgus infekcine žarnyno liga, rekomenduojama vartoti trintas kriaušes su medumi. Jas vartoti reikia nevalgius ir užsigerti šviežia arbata. Kriaušėse yra daug naudingų medžiagų: angliavandenių, baltymų, organinių rūgščių, mineralų, ląstelienos. Jos padeda kovoti su nuovargiu ir gerina savijautą. Iš mikroelementų kriaušėse yra molibeno, nikelio, fluoro ir jodo, geležies, mangano. Šie vaisiai turtingi cinko. Jo yra daugiau negu abrikosuose, obuoliuose, persikuose, slyvose ir juoduosiuose serbentuose. Viena vidutinio dydžio kriaušė turi 10 procentų vitamino C dienos normos.
|
Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.
Komentarai
Skelbti naują komentarą