To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Jaunas gydytojas klausia savo vyresniojo kolegos

Jaunas gydytojas klausia savo vyresniojo kolegos:
Kodėl tu kiekvieno paciento klausi, kuo jis maitinasi?
Matai, pagal jų pasakojimą aš nustatau, kiek jie turi pinigų.

  • Suteikdami pagalbą sušalusiam žmogui, netrinkite jo odos, nes suaktyvės kraujotaka paviršiuje ir šaltas kraujas iš odos nukeliaus į vidaus organus.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Didžiojoje Britanijoje trečdalis perinatalinių (nuo 24-os nėštumo iki 4 savaitės po gimdymo) mirčių yra siejama su mamos rūkymu nėštumo laikotarpiu.

Kaip elgtis, kai pučia vidurius?

Beveik kiekvienos šventės palydovas - vidurių pūtimas. Šis nemalonus pojūtis galėjo kilti todėl, kad prisirijote oro arba valgėte daug angliavandenių ar skaidulinių medžiagų turinčio maisto.

Liaudies medicinos žinovas Romualdas Oginskas teigia, kad valgydami, gerdami ir kalbėdami vienu metu nuryjame vidutiniškai 2-3 mililitrus oro, todėl gali pradėti pūsti vidurius. Tačiau dažniausiai dujų skrandyje atsiranda vartojant daug angliavandenių ir skaidulinių medžiagų turinčio maisto.

Gėrete daug pieno ar vartojote pieno produktų ir jums atsirado nemalonus burnos kvapas, pučia vidurius ar viduriuojate? Greičiausiai, jūsų žarnynas negali skaidyti piene esančios laktozės. Ypač tai būdinga vidutinio ir vyresnio amžiaus žmonėms. Tačiau nerimauti labai nereikėtų - vartokite rūgščius pieno produktus - jogurtą, rūgpienį bei kefyrą. tačiau nepamirškite saiko.

Jei per šventes prisivalgėte daug daržovių, vaisių, grūdų ar kitų produktų, turinčių daug skaidulinių medžiagų, taip pat gali pūsti vidurius, ypač, jei nesilaikoma elementarių reikalavimų. Jų nėra daug: per dieną turi būti valgoma ne 3, o 5- 6 kartus ir po nedaug, kandama nedideliais kąsniais, kramtoma ilgai ir lėtai, valgio metu nedirbama, nesikalbama, neskaitoma ir pan. Tiek vegetarams, tiek kitokį maistą vartojantiems žmonėms reiktų įsidėmėti nuo kokio maisto labiausiai kenčia viduriai, ir stengtis tokio maisto arba visai nevartoti, arba vartoti nedaug, retkarčiais, arba jį kokiu nors būdu apdoroti (kad mažiau susidarytų dujų).

Jei pučia vidurius vertėtų vengti pupelių, rupios kvietinės duonos, abrikosų, bananų, brokolių, žiedinių ar raugintų kopūstų, lęšių, razinų, riestainių, ridikėlių, džiovintų slyvų, česnakų, svogūnų, žirnių bei nepatartina gerti slyvų sulčių. Taip pat reikėtų vengti šaldyto ir riebaus maisto, gazuotų gėrimų, gėrimų su soda, alaus.

Keli liaudies medicinos receptai:

1. 3 šaukšteliai susmulkintų kmynų sėklų užplikoma stikline (250 ml) verdančio vandens, pavirinama 15 min., uždengus palaikoma 10 min., perkošiama per dvigubą marlę. Išgeriama per dieną vienodomis porcijomis. Tinka esant neskausmingam ir skausmingam vidurių pūtimui.

2. 2-3 šaukšteliai susmulkintų paprastojo pankolio vaisių užplikoma stikline verdančio vandens, palaikoma 10 min., perkošiama per dvigubą marlę. Geriama po puse stiklinės 3 kartus per dieną. Tinka esant neskausmingam ir skausmingam vidurių pūtimui.

3. Sumaišoma: 10 g kmynų vaisių, 10 g valerijono šaknų, 20 g pipirmėtės lapų, 100 g ramunėlės žiedų. Šaukštas mišinio užplikomas 300 ml verdančio vandens, palaikoma 30 min., perkošiama per dvigubą marlę. Geriama vakare po stiklinę prieš miegą. Vartojama vidurių pūtimui mažinti, virškinimui gerinti.

4. Sumaišoma: 30 g ramunėlės žiedų, 20 g susmulkintų valerijono šaknų, 20 g pipirmėtės žolės, 15 g susmulkintų paprastojo pankolio vaisių, 15 g susmulkintų balinio ajero šaknų. 2 šaukštai mišinio užplikomi 0,5 litro verdančio vandens, 2-3 min. pavirinama ant silpnos ugnies. Uždengtame inde palaikoma 1-2 val., po to perkošiama per dvigubą marlę. Preparatas geriamas šiltas ir pasaldintas medumi (šaukštelis medaus 0,5 stiklinės nuoviro) po 0,5-0,75 stiklinės 3 kartus per dieną po valgio. Vartojama vidurių pūtimui mažinti, ypač, kai spazmuoja žarnynas.

5. Sumaišoma: 60 g ramunėlės žiedų, 20 g pipirmėtės žolės, 10 g susmulkintų paprastojo pankolio vaisių, 10 g susmulkintų valerijono šaknų. 2 šaukštai mišinio užplikoma 0,5 litro verdančio vandens, 2-3 min. pavirinama ant silpnos ugnies. Uždengtame inde palaikoma 30 - 60 min., po to perkošiama per dvigubą marlę. Geriama pasaldžius medumi (šaukštelis medaus 0,5 stiklinės nuoviro) po 0,5 - 0,75 stiklinės 3 kartus per dieną. Vartojama esant pilvo pūtimui, žarnyno spazmams ir atsiradus sunkumo pojūčiui skrandžio srityje.

 


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai