To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Vienai labai apkūniai moteriškei daktaras išrašė šimtą...

Vienai labai apkūniai moteriškei daktaras išrašė šimtą kažkokių tablečių.
- kaip reikia vartoti šias piliules?- paklausė ji.
- Nė vienos, - atsakė gydytojas. - Paberkite jas ant grindų ne mažiau nei tris kart per dieną ir surinkite po vieną į buteliuką, padės geriau.
  • Gausios mėnesinės - kai higieninį paketą reikia keisti dažniau nei kas 2 valandas. Tai priežastis kreiptis į ginekologą.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Sveikata priklauso: 40 proc. - nuo gyvenimo būdo; 30 proc. - nuo aplinkos, 20 proc. - nuo paveldėjimo ir 10 proc. - nuo gydomosios medicinos.

Kiek skonių žmogus jaučia?

Straipsnio šaltinis: 
Diena Media, www.diena.lt
Kiek skoniu jaucia.jpg

Žmogus sugeba atskirti ne tik sūrų, saldų, kartų ir rūgštų skonius. Daugeliui lietuvių vis dar naujiena XX amžiaus pradžioje atrastas ir umami skonis.

Šį skonį juntame tada, kai valgome kinų ar japonų virtuvės valgius, kuriuose yra glutamo rūgšties ar jos druskų. Pastarųjų junginių turi sojų padažai, kai kurios sūrio, mėsos ar grybų rūšys.

Tačiau Australijos mokslininkai teigia, jog atrado ir šeštąjį skonį - riebų. Šis atradimas ateityje gali padėti kovoti su antsvoriu. Teigia žurnalas „British Journal of Nutrition".

Mokslininkas Russelas Keast kartu su kolegomis nusprendė, jog riebaus skonio pajautimas individuali savybė: vieni jį identifikuoja greitai, kitiems šio skonio receptoriai nėra labai jautrūs. Pirmieji valgo mažiau riebių produktų, rečiau kenčia nuo viršsvorio, jų kūno masės indeksas taip pat mažesnis.

Mokslininkai atrado metodą, kurio pagalba tiriamas žmogaus gebėjimas jausti visos riebiųjų rūgščių grupės skonius, kurie būdingi maisto produktams. Taip pat jie nustatė, kad riebaus skonio atveju egzistuoja jautrumo slenkstis ir kiekvieno žmogaus jautrumas jam skiriasi.

Tyrėjai komentavo, kad šiais laikais žmonija suvartoja didelį riebalų kiekį, kurie lengvai pasiekiami ir „vilioja" maisto produktų pavidalu. Tai galėjo nulemti, jog dalis žmonių tapo mažiau jautrūs riebiam skoniui ir dėl šios priežasties yra linkę persivalgyti. Mokslininkai tikisi, jog pavyks išsiaiškinti jautrumo riebiam skoniui skirtumą tarp žmonių ir ateityje sėkmingai kovoti su viršsvorio problema.

 


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Toks įspūdis jog žmogus aštrumo nejaučia..

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai