To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Gydytojas-dietologas klausia paciento...

Gydytojas-dietologas klausia paciento:
- Na, ir kaip jums padeda česnakų dieta?
- Hmm... Na, numečiau tris kilogramus ir visus draugus...

  • Jei nėščioji jaučiasi gerai bei valgo sveiką ir visavertį maistą, jokių maisto papildų geriau nevartoti (išskyrus folio rūgštį). Maisto papildai, net ir skirti nėščiosioms, gali ...

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Beveik 80 proc. 20-45 metų Lietuvos didmiesčių gyventojų yra patenkinti savo lytiniu gyvenimu. Jo kokybė tiesiogiai proporcinga gaunamoms pajamoms ir atvirkščiai proporcinga amžiui, rodo ...

PAN-STREPTOMYCIN

1. KAS YRA PAN-STREPTOMYCIN IR NUO KO JIS VARTOJAMAS

PAN-STREPTMYCIN yra aminpglikozidų grupės antibiotikas. Streptomicinas naikina įvairius ligas sukeliančius mikroorganizmus. Antibiotiku gydoma tuberkuliozė, sukelta Kocho bacilų, atsparių daugeliui preparatų nuo tuberkuliozės (kartu su kitais medikamentais nuo tuberkuliozės); bruceliozė, tuliaremija, maras (vartojant vien tik streptomicino ar kartu su kitais antibiotikais).

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT PAN-STREPTOMYCIN

PAN-STREPTOMYCIN vartoti negalima - yra alergija aminoglikozidų grupės antibiotikams.

Specialiųjų atsargumo priemonių reikia -jei Jums yra klausos ir pusiausviros aparato ir 8 -ojo galvinio nervo pažeidimas. Streptomicinas gali sukelti toksinį poveikį klausos ir pusiausviros organui.

Streptomicinas gali sukelti toksinį poveikį inkstams, todėl reikia laikytis toliau išvardytų atsargumo priemonių.

- Jei sergate inkstų funkcijos nepakankamumu, streptomicino galima vartoti tik neišvengiamu atveju. Vaistinio preparato, dozę reikia mažinti atsižvelgiant į inkstų funkcijos rodmenis. - Būtina nuolat stebėti Jūsų inkstų funkciją bei klausos ir pusiausviros organo veiklą. Prireikus, sekti antibiotiko koncentraciją kraujo serume.

- Dėl antibiotiko farmakokinetinių savybių gali pasireikšti toksinis poveikis klausos ir pusiausviros organui ir inkstams, todėl jo kartotinai ir (arba) ilgai vartoti, ypač pagyvenusiems žmonėms, nerekomenduojama.

- Negalima pamiršti, kad galima streptomicino sąveika su stipraus poveikio diuretikais (vaistai didinantys šlapimo išsiskyrimą), todėl su šiais medikamentais streptomicino reikia vartoti atsargiai.

- Jei būtinas ilgalaikis gydymas streptomicinu (ypač sergant tuberkulioze), reikia reguliariai sekti Jūsų inkstų funkciją ir klausos ir pusiausviros organo veiklą.

Prieš chirurginę operaciją anesteziologui reanimatologui būtina pasakyti, kad ligonis vartoja streptomicino (žr. 4.5 skyrių), kadangi medikamentas gali stiprinti kurarės, miorelaksantų ir bendrojo poveikio anestetikų poveikį.

Aminoglikozidų grupės antibiotikų vartojant kartu su cefalosporinų grupės antibiotikais, toksinis poveikis inkstams didėja.

Pacientams, sergantiems ligomis, kurių metu sutrinka impulso perdavimas iš nervo į raumenį (sunkioji miastenija, parkinsonizmas, kūdikių botulizmas), aminoglikozidų grupės antibiotikų reikia vartoti atsargiai, nes aminoglikozidų poveikis nervo ir raumens jungčiai panašus į kurarės. Todėl gali pasireikšti raumenų silpnumas ir sutrikti impulso perdavimas iš nervo į raumenį.

Dėl inkstų nebrandumo iš naujagimių organizmo aminoglikozidų grupės antibiotikai pasišalina lėčiau, todėl šių antibiotikų pusinės eliminacijos laikas kraujyje gali pailgėti. Laiku ir prieš laiką gimusiems naujagimiams aminoglikozidų grupės antibiotikų reikia vartoti atsargiai.

Senyviems pacientams aminoglikozidų grupės antibiotikų reikia vartoti atsargiai, nes antibiotikų išskyrimas iš organizmo gali būti sulėtėjęs.

Vartojant vaistų nuo tuberkuliozės, būtina laikytis pagrindinių tuberkuliozės gydymo reikalavimų.

- Kol bakteriologiniu tyrimu nepatvirtinta, kad sergate tuberkulioze ir nenustatyta, kokiems pagrindiniams vaistams nuo tuberkuliozės sukėlėjai yra atsparūs ir koks jų jautrumas streptomicinui, šio vaisto vartoti draudžiama. - Kad poveikis būtų didesnis, streptomicino būtina vartoti kartu su kitais (vienu ar keliais) vaistais nuo tuberkuliozės.

Kitų vaistų vartojimas Jei vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui.

Antibiotikai. Aminoglikozidų grupės ir beta laktaminių antibiotikų, pvz., penicilinų nesuderinami, todėl viename švirkšte jų maišyti negalima. Jei kartu šių antibiotikų vartoti būtina, reikia juos švirkši skirtingu laiku ir į skirtingas vietas.

Kartu vartojant kitų toksinį poveikį inkstams bei klausai galinčių sukelti antibiotikų (gentamicino, neomicino, polimiksino, cefalosporinų) streptomicino toksinis poveikis inkstams ir klausai stiprėja.

Diuretikai (šlapimo išskyrimą skatinantys vaistai). Kartu su streptomicinu vartojant stiprių diuretikų, pvz., furozemido, toksinis poveikis inkstams stiprėja.

Bendrieji anestetikai, miorelaksantai (vaistai, vartojami narkozės metu). Streptomicinas gali stiprinti bendrųjų anestetikų ir miorelaksantų poveikį, todėl gali pasireikšti nervų ir raumenų sistemos blokada, sukelianti kvėpavimo paralyžių.

Etionamidas (vaistas nuo tuberkuliozės) .Gydant tuberkuliozę streptomicino vartojant kartu su etionamidu, didėja abiejų vaistinių preparatų toksinis poveikis.

Ciklosporinas (imuninės sistemos veiką slopinantis vaistas). Kartu vartojant šių vaistų pacientams po inkstų transplantacijos pablogėjo inkstų funkcija.

PAN-STREPTOMYCIN vartojimas su maistu ir gėrimais Specialiųjų reikalavimų nėra.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Aminoglikozidų grupės antibiotikai prasiskverbia per placentą. Vaisiaus kraujyje susidariusi streptomicino koncentracija sudaro mažiau kaip 50( moters kraujo serumo koncentracijos. Gerai kontroliuojamų tyrimų, atliktų su žmonėmis nėra. Nustatyta, kad nėščių moterų, vartojusių šių antibiotiko vaisiui gali pasireikšti negrįžtamo pobūdžio, abipusis klausos sutrikimas. Dėl toksinio poveikio pavojaus vaisiaus inkstams, klausos ir pusiausviros organui, nėščioms moterims streptomicino vartoti galima tik gyvybei pavojingų būklių atveju, kai neįmanoma gydyti kitais antibiotikais ar jie neveiksmingi.

Nedidelis kiekis aminoglikozidų grupės antibiotikų kiekis patenka į motinos pieną. Kadangi iš virškinimo trakto aminoglikozidų absorbcija bloga žindomam kūdikiui į kraujotaką patenka nereikšmingas antibiotiko kiekis. Žindyvės vartotas streptomicinas gali sutrikdyti kūdikio virškinimo trakto mikroflorą. Kūdikiui gali prasidėti viduriavimas, gleivinėje atsirasti grybelių. Žindyvei vartojant streptomicino reikia apsvarstyti galimybę nutraukti žindymą.

3. KAIP VARTOTI PAN-STREPTOMYCIN

Vaistinio preparato galima injekuoti į raumenis arba infuzuoti į veną. Vartojant vaistinio preparato į veną ar raumenis, dozavimas yra vienodas.

Suaugę žmonės Tuberkuliozė Vienkartinė kartu su kitais antibiotikais vartojamo streptomicino dozė yra 1000 mg. Ji vartojama vieną kartą per parą. Kai tik klinikinė būklė leidžia, paros dozę reikia mažinti iki 1000 mg vartojamų du ar tris kartus per savaitę. Didžiausios leistina paros dozė yra 2000 mg.

Kitos sisteminės infekcinės ligos Vienkartinė kartu su kitais antibiotikais vartojamo streptomicino dozė yra 250 -1000 mg. Ji vartojama kas 6 valandas. Taip pat galima vartoti 500 -2000 mg vienkartinę dozę. Ji vartojam kas 12 valandų.

Tuliaremija Vienkartinę 250 -500 mg dozę reikia vartoti kas 6 valandas arba 500-1000 mg dozę - kas 12 valandų. Gydymo trukmė yra 7-10 parų.

Maras Vienkartinę 500 -1000 mg dozę reikia vartoti kas 6 valandas arba 1000-2000 mg dozę - kas 12 valandų. Gydymo trukmė yra 7-10 parų.

Didžiausios leistina paros dozė yra 4000 mg.

Vaikai Tuberkuliozė Vienkartinė kartu su kitais antibiotikais vartojamo streptomicino dozė yra 20 mg/kg kūno masės. Ji vartojama vieną kartą per parą. Didžiausios leistina paros dozė yra 1000 mg.

Kitos sisteminės infekcinės ligos Vienkartinė kartu su kitais antibiotikais vartojamo streptomicino dozė yra nuo 5 iki 10 mg mg/kg kūno masės. Ji vartojama kas 6 valandas. Taip pat galima vartoti 10 -20 mg/kg kūno masės vienkartinę dozę. Ji vartojam kas 12 valandų.

Senyvi pacientai Tuberkuliozė Vienkartinė kartu su kitais antibiotikais vartojamo streptomicino dozė yra nuo 500 iki 750 mg. Ji vartojama vieną kartą per parą.

Ligoniai, kurių inkstų funkcija sutrikusi Pradinė dozė yra 15 mg/kg kūno svorio. Vėliau reikia vartoti 7,5 mg/kg kūno svorio dozę: kas 24 valandas, jei kreatinino klirensas yra 50 – 80 ml/min.; kas 48 valandas, jei kreatinino klirensas yra 10 – 50 ml/min.; kas 48 - 72 valandas, jei kreatinino klirensas yra10 ml/min. arba mažesnis.

Vartojimo metodas Steptomicino tirpalas švirkščiamas į raumenis arba infuzuojamas į veną. Į raumenis ar veną injekuojamo tirpalo ruošimas 1 g buteliuko turinį reikia tirpinti 5 ml tirpiklio (injekcinio vandens). Buteliuką būtina stipriai kratyti, kol milteliai visiškai ištirps, po to tirpalo įsiurbti į švirkštą ir injekuoti į raumenis ar į veną.

Į veną infuzuojamo tirpalo ruošimas 1 g buteliuko turinį reikia tirpinti 5 ml tirpiklio (injekcinio vandens), po to atskiesti izotoniniu 0,9 % natrio chlorido tirpalu ir  per 30 – 60 min. sulašinti į veną. Paruoštas injekcinis tirpalas arba infuzinis tirpalas yra bespalvis ir skaidrus, praktiškai be matomų dalelių. Pastaba. Kadangi žmonėms, dirbantiems su preparatu, gali atsirasti odos jautrumas, todėl rekomenduojama apsimauti gumines pirštines.

Pamiršus pavartoti PAN-STREPTOMYCIN Pamiršus pavartoti šio vaisto, reikia suleisti jo tuoj pat, kai prisimenama. To reikia, kad kraujyje išliktų stabili vaisto koncentracija. Jei jau priartėjęs sekančios dozės laikas vietoj praleistosios dvigubos dozės vartoti nereikia. Toliau vaisto reikia vartoti įprastu ritmu.

Nustojus vartoti PAN-STREPTOMYCIN Būtina laikytis gydytojo nurodymų ir, nepaisant to, kad pasijutote geriau, iki galo pabaigti nurodytą gydymą. Negalima savavališkai nutraukti vaisto vartojimo, nes gali būti, kad antibiotikas nespėjo sunaikinti visų ligos sukėlėjų ir Jūsų sveikatos būklė gali vėl pablogėti.

Jei kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

PAN-STREPTOMYCIN kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Kraujo ir limfinės sistemos sutrikimai Kraujo ląstelių kiekio pokytis.

Imuninės sistemos sutrikimai Padidinto jautrumo reakcija: bėrimas, dilgėlinė, niežulys.

Nervų sistemos sutrikimai Galvos skausmas, susikaustymas, raumenų dilgčiojimas ir silpnumas, traukuliai. Labai retai pasitaiko periferinių nervų uždegimas, optinio nervo uždegimas, nervo ir raumens jungties blokada (tokiu atveju galimas kvėpavimo sustojimas).

Ausies ir labirinto sutrikimai Galvos svaigimas, pykinimas, ūžimas ausyse ir klausos susilpnėjimas. Dažniausiai pasireiškė žmonėms, vartojusiems labai dideles preparato dozes arba ilgai, arba sergantiems inkstų funkcijos nepakankamumu. Ypač dažnai toks poveikis atsiranda senyviems pacientams, kurių inkstų funkcija sutrikusi arba kurie kartu vartoja medikamentų, sukeliančių toksinį poveikį klausos ir pusiausviros organui.

Kepenų ir tulžies pūslės ir latakų sutrikimai Laikinas aminotransfersazių (GOT, GPT) aktyvumo padidėjimas kraujo serume, bilirubino kiekio padidėjimas kraujo serume.

Inkstų ir šlapimo takų sutrikimai Ūminis inkstų funkcijos nepakankamumas, pasireiškiantis šlapalo, liekamojo azoto, kreatinino kiekio padidėjimu kraujyje bei šlapimo išskyrimo sumažėjimu, pykinimu, vėmimu. Dažniausiai pasireiškė vartojant labai dideles antibiotiko dozes, arba jo vartojus ilgai, arba šio medikamento vartojus žmonės, kurių inkstų funkcija jau buvo sutrikusi, kuriems buvo kraujotakos sutrikimų arba kurie kartu vartojo preparatų, sukeliančių toksinį poveikį inkstams. Nutraukus antibiotiko vartojimą šis poveikis praeina.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI PAN-STREPTOMYCIN

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje. Buteliuką laikyti išorinėje dėžutėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos. Paruoštą tirpalą suvartoti nedelsiant.

Ant dėžutės ir buteliuko po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, PAN-STREPTOMYCIN vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

PAN-STREPTOMYCIN sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra streptomicinas. Viename buteliuke yra 1 g streptomicino (streptomicino sulfato pavidalu). - Pagalbinių medžiagų preparato sudėtyje nėra.

PAN-STREPTOMYCIN išvaizda ir kiekis pakuotėje

PAN-STREPTOMYCIN yra balti arba beveik balti. Preparatas tiekiamas stiklo buteliukais, užkimštais chlorbutilo kamščiu ir uždengtais aliuminio dangteliu. Kartono dėžutėje yra 50 buteliukų.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas Panpharma SA Zone Industrielle du Clairay-Lutre 35 133 Fougeres Prancūzija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

UAB "Inoterus", K. Borutos g. 24/32, Vilnius 08335 Lietuva Tel. +370 5237 4437

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2009-01-23


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai