To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Ateina vyras pas gydytoją. Šis apžiūri ir sako...

Ateina vyras pas gydytoją. Šis apžiūri ir sako:
- Na-a-a, mielasis, teks dešinį plautį šalinti!
Vyras išsigandęs:
- Ką jūs, daktare, mano plaučiai visą gyvenimą buvo sveiki?!
Gydytojas atsako:
- Taip, su plaučiais tai viskas tvarkoje, bet štai kepenys nebetelpa!

  • Nėščioji turi kuo daugiau būti gryname ore. Tai jos kūdikiui padės išvengti rachito.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Vyrų krūtys sudarytos iš daug mažesnio kiekio riebalinio audinio nei moterų krūtys, tačiau jų struktūra panaši, todėl taip pat gali būti pažeidžiamos krūties vėžio.

Mesporin 250 I.M.

Mesporin 250 I.M. 250 mg milteliai ir tirpiklis injekciniam tirpalui Mesporin 500 I.M. 500 mg milteliai ir tirpiklis injekciniam tirpalui Mesporin 1000 I.M. 1000 mg milteliai ir tirpiklis injekciniam tirpalui Mesporin 1000 I.V. 1000 mg milteliai ir tirpiklis injekciniam tirpalui Mesporin 2000 I.V. 2000 mg milteliai injekciniam tirpalui

- Veikliosios medžiagos yra:

Mesporin-250 I.M. Viename flakone yra: 250 mg ceftriaksono dinatrio druskos pavidalu. Vienoje tirpiklio ampulėje yra 2 ml 1% lidokaino hidrochlorido.

Mesporin-500 I.M. Viename flakone yra: 500 mg ceftriaksono dinatrio druskos pavidalu. Vienoje tirpiklio ampulėje yra 2 ml 1% lidokaino hidrochlorido.

Mesporin-1000 I.M. Viename flakone yra: 1000 mg ceftriaksono dinatrio druskos pavidalu. Vienoje tirpiklio ampulėje yra 3,5 ml 1% lidokaino hidrochlorido.

Mesporin-1000 I.V. Viename flakone yra: 1000 mg ceftriaksono dinatrio druskos pavidalu. Vienoje tirpiklio ampulėje yra 10 ml sterilaus injekcinio vandens.

Mesporin-2000 I.V. Viename flakone yra: 2000 mg ceftriaksono dinatrio druskos pavidalu.

- Pagalbinių medžiagų nėra

Terapinė grupė

Ilgai veikiantis, plataus veikimo spektro baktericidinis antibiotikas vartoti parenteraliai.

Registravimo liudijimo turėtojas Mepha Lda., Portugalija R. Elias Garcia, 28 C Venda Nova, 2701-355 Amadora

Gamintojas, atsakingas už serijų išleidimą Tamro Ltd., Kleistu 24, Riga, Latvija

1. Kas yra Mesporin ir NUO ko jis vartojamas

Mesporin sudėtyje yra veikliosios medžiagos ceftriaksono (cefalosporinų grupės antibiotiko) dinatrio druskos pavidalu. Jo vartojama įvairioms infekcijoms, pvz.: odos, kaulų, pilvo, smegenų, kraujo, kvėpavimo takų, prienosinių ančių, ausų, šlapimo takų, taip pat kai kurioms lytiškai plintančioms ligoms gydyti.

Mesporin skiriama, kai yra: • kvėpavimo takų infekcija, pvz.: pneumonija, ausų, nosies bei gerklės infekcija; • pilvo ertmės infekcija (tulžies latakų ir virškinimo trakto infekcija); • inkstų ir šlapimo takų infekcija; • lytinių organų infekcija (taip pat gonorėja); • sepsis; • kaulų, sąnarių, minkštųjų audinių, odos ir žaizdų infekcija; • meningitas; • diseminuota Lyme liga; • pooperacinės infekcijos profilaktikai atliekant tik galimai užterštas ar užterštas operacijas.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT MESPORIN

Mesporin vartoti draudžiama: Mesporin negalima vartoti pacientams, alergiškiems cefalosporinų grupės antibiotikams. Šį vaistą atsargiai skirti penicilinui jautriems asmenims.

Specialių atsargumo priemonių reikia: Prieš pradėdami vartoti šį vaistą, pasakykite gydytojui apie kitas ligas, kuriomis sergate (ypač astmą, buvusią sutrikusią inkstų, kepenų ar virškinimo trakto veiklą), alergiją penicilinams, cefalosporinams ar kitiems vaistams, kraujo krešėjimui slopinti (antikoaguliantus) ar kitus vartojamus vaistus (taip pat nereceptinius!). Retkarčiais dėl gydymo Mesporin gali būti klaidingai teigiamas Coombs testas. Galaktozemijos testas gali būti klaidingai teigiamas vartojant Mesporin. Jei sergate diabetu, gliukozę šlapime rekomenduojama tirti fermentiniu būtu (pvz., Clinistix ar Test Tape), nes, tiriant nefermentiniu būdu, kartais gaunami klaidingai teigiami rezultatai. Nedaug vaisto patenka į motinos pieną, todėl, prieš pradėdamos žindyti kūdikį, pasitarkite su gydytoju. Gydydamiesi nuo lytiškai plintančios ligos, lytiškai nesantykiaukite, nes santykiaudami galite užkrėsti savo lytinį partnerį. Jei simptomai nepagerėja per kelias dienas, kreipkitės į gydytoją. Prieš pradėdami vartoti Mesporin, pasakykite gydytojui, jei: • yra skrandžio ir žarnyno sutrikimų (ypač kolitas); • yra kitų lėtinių ligų; • yra neįprasta ar alerginė reakcija į ceftriaksoną, kitus cefalosporinų grupės antibiotikus, penicilinus, penicilaminą, maisto produktus, dažus ar konservantus; • yra kitų ligų; • vartojate kitus vaistus (nereceptinius, kuriuos nusipirkote patys, maisto papildus ar augalinius preparatus!); • esate nėščia ar ketinate pastoti; • žindote kūdikį.

Mesporin vartojimas su maistu ir gėrimais. Vartojant vaistą ir bent 3 dienas po paskutiniosios Mesporin injekcijos negalima gerti alkoholinių gėrimų. Alkoholis gali sukelti galvos skausmą, svaigulį, pykinimą, prakaitavimą ir pagreitinti širdies plakimą. Kitų vaistų, kuriuos įsigijote su receptu ar patys nusipirkote vaistinėje (pvz., sirupo nuo kosulio), sudėtyje gali būti nedaug alkoholio. Jei prasidėjo sunkus ar vandeningas viduriavimas, kreipkitės į gydytoją.

Nėštumo ir žindymo laikotarpis Nėra pakankamai duomenų, ar Mesporin saugu vartoti nėštumo ir žindymo laikotarpiais, todėl, jei esate nėščia ar žindote, prieš pradėdama vartoti šį vaistą, pasitarkite su gydytoju. Nėščiosioms, ypač pirmuosius tris nėštumo mėnesius, jį galima vartoti tik tuomet, kai neišvengiama. Nedaug vaisto patenka į motinos pieną. Jei vartodama vaistą norite toliau žindyti kūdikį, pasitarkite su gydytoju.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Mesporin poveikis vairavimui ir mechanizmų valdymui nėra ištirtas, tačiau neigiamas preparato poveikis yra mažai tikėtinas.

3. KAIP VARTOTI MESPORIN

Atsižvelgdamas į infekcijos sunkumą ir klinikinę būklę (pvz., kūno svorį ir (ar) individualią reakciją į Mesporin), gydytojas nustatys reikiamą Mesporin dozę ir gydymo trukmę. Gydytojas paskirs Mesporin injekcijas į raumenis arba į veną. Įprastinė dozė suaugusiesiems yra 1-2 g ceftriaksono kas 24 val., tačiau gydytojas ją gali padidinti (iki 4 g). Praleistą vieną dozę sušvirkškite iš karto prisiminę, jeigu dar ne laikas švirkšti kitą dozę. Jei jau beveik laikas vartoti kitą dozę, praleistos dozės nevartokite, vaistą toliau vartokite taip, kaip nurodyta. Nevartokite dvigubos dozės. Mesporin, kaip ir kitus antibiotikus, reikia vartoti dar 48- 72 val., kai išnyksta ligos simptomai.

Vaistą reikia tinkamai laikyti. Kartu su gydytoju arba vaistininku patikrinkite laikymo sąlygas. Flakonus su sausais milteliais laikykite kambario temperatūroje, tamsioje vietoje. Prieš švirkšdami paruoštą tirpalą, pažiūrėkite vaisto galiojimo laiką. Griežtai laikykitės gydytojo nurodymų! Vaisto dozes vartokite vienodais intervalais, nevartokite dažniau negu nurodyta. Nenutraukite gydytojo nurodyto gydymo kurso, net jei manote, kad jūsų būklė pagerėjo. Vaistą nustokite vartoti tik nurodžius gydytojui.

Naujagimiai, kūdikiai ir vaikai (nuo 15 dienų iki 12 metų). Vaisto dozė priklauso nuo kūno svorio, ją turi apskaičiuoti ir paskirti pediatras. Būtina speciali jų priežiūra.

Senyvi pacientai. Senyviems pacientams skiriama tokia pat dozė kaip suaugusiesiems.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Mesporin, kaip ir dauguma plataus veikimo spekto antibiotikų, gali sutrikdyti virškinimo trakto veiklą. Jei vartojant vaistą ar nustojus jį vartoti prasidėjo burnos gleivinės uždegimas, pykinimas, vėmimas, stiprūs pilvo diegliai, vandeningas ar su krauju viduriavimas, karščiavimas ar neįprastas silpnumas, kreipkitės į gydytoją. Gydantis Mesporin, gali pasireikšti padidėjusio jautrumo odos ar gleivinės reakcijų. Šios reakcijos dažnesnės pacientams, kuriems yra astma, dilgėline arba padidėjęs jautrumas kitiems vaistams, ypač cefalosporinams ar penicilinams. Nedelsdami kreipkitės į gydytoją, jei, vartojant šį vaistą, ištinka alerginė reakcija. Ji gali pasireikšti dusuliu, odos bėrimu, dilgėline, niežuliu. Vartojant Mesporin, gali pablogėti esantis sunkus inkstų nepakankamumas. Jei Jūsų inkstai nesveiki, prieš pradėdami vartoti Mesporin, pasitarkite su gydytoju. Retkarčiais pasitaikė galvos skausmas, svaigulys, sumažėjęs šlapimo kiekis, karščiavimas, šaltkrėtis, mieliagrybių sukelta lytinių organų infekcija, nuolatinis gerklės skausmas, greitai atsirandančios mėlynės ar kraujavimas. Ilgai ar kartotinai gydantis šiuo vaistu, gali prasidėti antrinė infekcija (pvz., burnos, šlapimo pūslės ar lytinių organų mieliagrybių sukelta infekciją). Pastebėję bet kokių požymių, kurie gali būti susiję su šio vaisto vartojimu, kreipkitės į gydytoją. Kai kurie antibakteriniai vaistai, taip pat antibiotikai (pvz., chloramfenikolis), gali nepalankiai veikti Mesporin antimikrobinį aktyvumą. Pasakykite gydytojui apie Jūsų vartojamus visus vaistus. Paprastai Mesporin yra gerai toleruojamas. Kai kuriems šį vaistą vartojantiems pacientams gali būti viduriavimas, pykinimas, vėmimas, burnos gleivinės uždegimas, pakitęs kraujo vaizdas, odos reakcijos, pvz.: dėmės, dirginimas, opos. Pasitaikė ir sunkių odos reakcijų, pvz.: daugiaformė eritema, Stevens-Johnsono sindromas, toksinė epidermio nekrolizė. Retai būna galvos skausmas, svaigulys, sutrikusi inkstų funkcija, karščiavimas, šaltkrėtis ir anafilaksinė reakcija. Nedelsdami praneškite gydytojui apie pasireiškusius šiuos nepageidaujamus reiškinius: • pasunkėjusį kvėpavimą, švokštimą; • svaigulį; • karščiavimą ar šaltkrėtį, gerklės skausmą; • galvos skausmą; • odos bei burnos gleivinės paraudimą, pūsles, lupimąsi; • traukulius; • sunkų ar vandeningą viduriavimą; • odos bėrimą, niežulį; • pilvo skausmą ar dieglius; • patinusius sąnarius; • neįprastą kraujavimą ar mėlynes; • neįprastą silpnumą ar nuovargį. Retkarčiais gali patinti injekcijos vieta ar gerklė (pirmasis alerginės reakcijos simptomas) ar atsirasti į gripą panašių simptomų, pvz.: gerklės skausmas, karščiavimas. Pasireiškus šiems simptomams, nedelsdami kreipkitės į gydytoją. Labai retai stebėtas pseudomembraninis kolitas ar sutrikęs kraujo krešėjimas. Mesporin gydytiems vyresniems kaip 3 metų vaikams retkarčiais buvo refleksinis inkstų sutrikimas.

5. mesporin laikymo sąlygos

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 30 (C temperatūroje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo drėgmės.

Paruoštą tirpalą kambario temperatūroje galima laikyti 6 val., 2 (C - 8 (C temperatūroje, (šaldytuve), – 24 val. Prieš vartodami paruoštą tirpalą, patikrinkite vaisto galiojimo laiką. Mesporin, kurio ant pakuotės nurodytas tinkamumo laikas pasibaigęs, vartoti negalima.

Mesporin skirtas tik Jums, neduokite jo kitiems asmenims. Nesuvartotą vaistą grąžinkite į vaistinę, ten jis bus sunaikintas nekenkiant aplinkai.

6. KITA INFORMACIJA

Daugiau informacijos apie šį vaistinį preparatą Jums gali suteikti gydytojas bei vaistininkas.

Kokios pakuotės Mesporin galima įsigyti?

Mesporin parduodamas vaistinėse pagal gydytojo receptą.

Mesporin-250/500/1000 I.M./I.V. dėžutėse yra vienas flakonas ir viena tirpiklio ampulė, Mesporin-2000 I.V. dėžutėje yra vienas flakonas.

Informacinis lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2005-04-01


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai