To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Po geros narkozės dozės bebaigiąs užmigti pacientas klausia chirurgo...

Po geros narkozės dozės bebaigiąs užmigti pacientas klausia chirurgo:
- Jūs maunatės pirštines, kad nepaliktumėte pirštų antspaudų?

  • Vartokite kuo įvairesnius ir skirtingų spalvų vaisius ir daržoves.  Geriausia juos valgyti šviežius, tačiau jei nėra galimybių, tinka ir virti, troškinti, šaldyti (tik ne sūdyti ar ...

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Kiekvienas pusrutulis valdo priešingą kūno pusę. Ranka, kuria rašote, priklauso nuo to, kuri smegenų pusė valdo kalbą. Jei valdo dešinė, būsite kairiarankis. Jei valdo kairė pusė, ...

Flixonase

1. Kas yra Flixonase ir KAM jis vartojamas

Flutikazono propionatas priklauso vaistų, vadinamų kortikosteroidais arba dažnai tiesiog steroidais, grupei. Flutikazono propionatas slopina uždegimą. Jis mažina nosies gleivinės paburkimą ir sudirginimą.

Flutikazono propionato nereikėtų painioti su anaboliniais steroidais, kuriais piktnaudžiauja kai kurie atletai ir vartoja tabletėmis ar injekcijomis.

Flixonase skiriami nuolatiniam nosies polipų ir nosies nepraeinamumo simptomų gydymui.

2. Kas žinotina prieš vartojant Flixonase

Flixonase vartoti negalima - jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) flutikazonui arba bet kuriai pagalbinei Flixonase medžiagai.

Įsitikinkite, kad šis vaistas Jums tinka Prieš pradėdami vartoti šio vaisto, pasakykite savo gydytojui, jeigu: - yra padidėjęs jautrumas (alergija) veikliajai arba bet kuriai pagalbinei Flixonase medžiagai; - esate nėščia (arba ruošiatės pastoti); - žindote kūdikį; - Jums kada nors buvo operuota nosis; - nosyje yra infekcija; - neseniai buvote gydomas leidžiamaisiais steroidais arba ilgą laikotarpį vartojote geriamųjų steroidų; - vartojate kokių nors vaistų, galinčių sukelti Jūsų reakciją į Flixonase, pvz., ritonaviro (antivirusinio vaisto) ar ketokonazolio (vaisto nuo grybelio). Jei abejojate dėl bet kurio kito Jūsų vartojamo vaisto poveikio, paklauskite apie tai savo vaistininko ar gydytojo.

Nėštumas

Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Žindymo laikotarpis

Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Kitų vaistų vartojimas

Kai kada šis vaistas gali netikti, todėl gydytojas gali Jums paskirti kokio nors kito vaisto. Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Nosies lašų vartojimas - Laikykitės nurodymų, kurie toliau pateikti šiame informaciniame lapelyje. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. - Turite žinoti, KAIP, KADA ir KIEK vaisto reikia vartoti. Tą turėtų pasakyti Jūsų gydytojas, be to, nurodymai turėtų būti pateikti preparato etiketėje. Jei jų nėra ar abejojate, kreipkitės į gydytoją ar vaistininką. - VARTOTI TIK Į NOSĮ. - Venkite sąlyčio su akimis ir pažeista oda.

3. Kaip vartoti Flixonase

Dozavimas Suaugusiems (vyresniems kaip 16 metų) žmonėms Vienos talpyklės (400 mikrogramų) turinį lašinti į nosį 1 ar 2 kartus per parą. Dozę reikėtų padalyti ir lašinti į abi pažeistas šnerves. Jūsų gydytojas paskirs mažiausią veiksmingą Flixonase dozę.

Flixonase nerekomenduojama vartoti vaikams ir paaugliams, jaunesniems kaip 18 metų.

Neviršykite gydytojo nurodytos dozės.

Gali prireikti kelių savaičių, kol šis vaistas pradės veikti, todėl LABAI SVARBU JO VARTOTI NUOLAT. NENUTRAUKITE GYDYMO, net jei geriau jaustumėtės, nebent tą daryti nurodytų gydytojas. Jeigu simptomai išlieka po keturių–šešių gydymo savaičių, Jūsų gydytojas gali nuspręsti pakeisti vaistą.

Kaip vartoti nosies lašus (talpykles) Kaip atrodo talpyklė

Kaip naudoti talpyklę

4. Svarbu prieš vartojant gerai sumaišyti talpyklės turinį.

Laikydami talpyklę horizontaliai už didesniojo antgalio, kelis kartus sprigtelėkite į kitą jos galą ir papurtykite.

Šį veiksmą pakartokite keletą kartų, kol visas talpyklės turinys visiškai išsimaišys.

5. Laikydami už viršutinio talpyklės antgalio, sprigtelėkite arba sukrėskite ją žemyn staigiu judesiu, kad skystis ištekėtų iš talpyklės kaklelio.

6. Tvirtai laikydami už apatinio talpyklės antgalio, pasukę nuimkite viršutinį antgalį.

7. Gydytojas Jums turėtų pasakyti, kaip lašinti vaistus į nosį. Kad vaistai tikrai patektų į pažeistą sritį, juos lašinti reikia būnant vienoje iš parodytų pozų:

A poza. Atsiklaupkite ant grindų, pasilenkite į priekį ir padėkite viršugalvį ant grindų.

arba

B poza. Atsisėskite arba atsistokite, palenkite galvą į priekį, kad ji būtų lygiagrečiai su keliais.

Jeigu Jums šios pozos per sunkios:

C poza. Atsigulkite lovoje ant nugaros ir užverskite galvą, kad ji nusvirtų per kraštą.

Įkiškite talpyklę į šnervę ir švelniai paspausdami sulašinkite 6 lašus. Tai sudarys maždaug pusę dozės.

Elkitės atsargiai, kad nosies lašai nepatektų į akis. Jei taip atsitiktų, tuoj pat nuplaukite jas vandeniu.

Svarbu Jei yra sunku skaičiuoti lašus, talpyklę būtina laikyti už įdubusių šonų. Įkišę ją į šnervę, spauskite tol, kol įdubę šonai susilies. Tokiu būdu sulašinsite maždaug pusę dozės. Įkišę talpyklę į kitą šnervę, ją paspauskite, kad išvarvėtų likę lašai. Jei esate A arba B pozoje, palaikykite galvą šioje padėtyje ne mažiau kaip 1 minutę. Jei esate C pozoje (gulite), kiek galima greičiau padėkite galvą šonu ant lovos.

Atsiminkite Vienoje talpyklėje yra tiek lašų, kad užtektų abiem šnervėms. Suvartokite visas atidarytoje folijos pakuotėje esančias talpykles, prieš atidarydami naują pakuotę. Pavartotas talpykles išmeskite. Nepanaudotas talpykles, praėjus 28 dienoms po folijos pakuotės atidarymo, išmeskite.

Pavartojus per didelę vaisto dozę Jei atsitiktinai suvartojote daugiau vaisto nei buvo nurodyta, kreipkitės į savo gydytoją.

Pamiršus pavartoti vaisto Praleidus dozę, vėliau vietoj jos dvigubos dozės vartoti negalima.

Pavartojus nosies lašų Jei kartais tektų ilgą laikotarpį vartoti didelę Flixonase dozę, ypatingo streso atveju arba atsigulus į ligoninę dėl sunkios avarijos, sužeidimų ar prieš operaciją, gali reikėti papildomai vartoti steroidų. Tuomet Jūsų gydytojas gali papildomai skirti steroidų tabletėmis arba injekcijomis.

4. Galimas šalutinis poveikis

Flixonase, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį. Daugumai Flixonase vartojančių žmonių neatsiranda jokių nepageidaujamo poveikio simptomų.

Kai kada nosies lašai gali sukelti nosies ar ryklės gleivinės džiūvimą arba sudirginimą. Sulašinus vaisto, retkarčiais gali prasidėti kraujavimas iš nosies, tačiau jis greitai sustoja. Jei Jums ilgai kraujuoja iš nosies, kiek galima greičiau kreipkitės į savo gydytoją.

Labai retai pasitaikė sunkios alerginės reakcijos šiam vaistui atvejų. Jei Jus staiga išbėrė, atsirado patinimas (paprastai veido, lūpų ar liežuvio) arba tapo sunku kvėpuoti, NEDELSDAMI nustokite vartoti Flixonase ir kreipkitės į savo gydytoją.

Labai retais atvejais Flixonase vartojimas gali paveikti normalią organizmo steroidų gamybą. Tai dažniau atsitinka tada, kai ilgą laikotarpį vartojama didelė vaisto dozė. Gydytojas padės Jums to išvengti, paskirdamas mažiausią veiksmingą steroidų dozę.

Ypač retai pasitaikė nosies pažeidimas (nosies pertvaros prakiurimas).

Jeigu atsiranda šiame lapelyje neminėtas šalutinis poveikis, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI Flixonase

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 30 (C temperatūroje. Negalima užšaldyti. Talpyklę laikyti išorinėje dėžutėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos. Pakuotę laikyti vertikalioje padėtyje.

Nuplėšus foliją, suspensijos tinkamumo laikas yra 28 dienos.

Ant dvisluoksnės juostelės ir dėžutės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, preparato vartoti negalima.

6. Kita informacija

Flixonase sudėtyje yra

- Veiklioji medžiaga yra flutikazono propionatas. Vienoje vienadozėje talpyklėje yra 400 mikrogramų flutikazono propionato. 1 ml suspensijos yra 1 mg flutikazono propionato. - Pagalbinės medžiagos yra polisorbatas 20, sorbitano lauratas, natrio-divandenilio fosfato dihidratas, bevandenis dinatrio fosfatas, natrio chloridas, injekcinis vanduo.

Flixonase išvaizda ir kiekis pakuotėje Flixonase 400 mikrogramų nosies lašai, suspensija yra baltos arba beveik baltos spalvos, lengvai disperguojama, be matomų dalelių.

Preparatas tiekiamas pakuotėmis, kuriose yra 28 vienadozės talpyklės.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas Rinkodaros teisės turėtojas UAB "Glaxo SmithKline Lietuva" A. Goštauto g. 40A LT-01112 Vilnius Lietuva

Gamintojas Glaxo Operations UK Ltd. Harmire Road, Barnard Castle Co.Durham DL12 8DT Jungtinė Karalystė

Arba

GlaxoSmithKline Pharmaceuticals S.A. ul. Grunwaldzka 189 60-322 Poznan Poland

Daugiau informacijos apie šį vaistinį preparatą gali suteikti vietinis registravimo liudijimo turėtojo atstovas.

UAB "GlaxoSmithKline Lietuva" A. Goštauto g. 40A Vilnius LT-01112 Tel. +370 5 264 90 00

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2008-08-01


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai