To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Terapeutas klausia savo pacientės...

Terapeutas klausia savo pacientės:
- Ar jūs kasdien prausiatės dvi minutes po šaltu dušu, kaip esu nurodęs?
- Deja, man tai atima per daug laiko...
- Kodėl? Aš gi jums sakiau stovėti po šaltu dušu ne ilgiau kaip dvi minutes.
- Taip, bet praeina visa valanda, kol aš pasiryžtu atsukti šaltą vandenį.

  • 80-iai proc. vyrų impotencijos atsiradimas paaiškinamas fiziologinėmis priežastimis ir signalizuoja apie rimtesnes ligas.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Hipotermija - tai bendras kūno atšalimas. Mirtina žmogaus kūno temperatūra yra 28C.

Deprexetin

1. KAS YRA DEPREXETIN IR KAM JIS VARTOJAMAS

Deprexetin yra antidepresantas. Be poveikio depresijai gydyti, šis vaistas taip pat palankiai veikia obsesiniu kompulsiniu sutrikimu ir bulimija sergančių pacientų būklę. Deprexetin veikia keisdamas serotonino (vienos iš nervinį impulsą perduodančios medžiagos) kiekį centrinėje nervų sistemoje. Šiuo vaistu gydomos toliau išvardytos būklės. Suaugusiesiems: - didžiosios depresijos epizodai; - obsesinis kompulsinis sutrikimas; - nervinė bulimija: Deprexetin vartojamas psichoterapijai papildyti slopinant neprisotinamo valgymo priepuolius, priverstinį vėmimą ir piktnaudžiavimą vidurių laisvinamaisiais preparatais;

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT DEPREXETIN

Deprexetin vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) fluoksetinui arba bet kuriai pagalbinei Deprexetin medžiagai; alergija gali reikštis bėrimu, niežuliu, veido ar lūpų patinimu arba dusuliu; - jeigu kartu vartojate vaistų, vadinamų neselektyviais monoamino oksidazės inhibitoriais arba grįžtamojo poveikio A tipo monoamino oksidazės inhibitoriais (dar vadinamais MAO inhibitoriais), kuriais taip pat gydoma depresija.

Pradėti vartoti fluoksetino galima tik praėjus 2 savaitėms po negrįžtamojo poveikio MAO inhibitorių (pvz., tranilcipromino) vartojimo pabaigos. Visgi pradėti vartoti fluoksetino galima kitą dieną po kai kurių grįžtamojo poveikio A tipo MAO inhibitorių (pvz., moklobemido) vartojimo pabaigos. Nustojus vartoti Deprexetin, dar mažiausiai penkias savaites MAO inhibitorių vartoti negalima. Jeigu Deprexetin buvo skiriama vartoti ilgą laiką ir (arba) skiriama vartoti didelė vaisto dozė, pertraukos trukmę nurodys gydytojas. MAO inhibitoriams priskiriami tokie vaistai: nialamidas, iproniazidas, selegelinas, moklobemidas, fenelzinas, tranilciprominas, izokarboksazidas ir toloksatonas.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu atsiranda bėrimas arba kitokių alerginių reakcijų (pvz.: niežulys, lūpų ar veido patinimas, dusulys); tokiu atveju tučtuojau nutraukite kapsulių vartojimą ir nedelsdami kreipkitės į gydytoją; - jeigu sergate epilepsija arba anksčiau buvo traukulių; jei vartojant vaisto prasideda priepuolis (traukuliai) arba traukuliai padažnėja, nedelsdami kreipkitės į gydytoją, nes gali prireikti nutraukti fluoksetino vartojimą; - jeigu anksčiau buvo manija; jei vartojant vaisto pasireiškia manijos epizodas, nedelsdami kreipkitės į gydytoją, nes gali prireikti nutraukti fluoksetino vartojimą; - jeigu sergate diabetu, nes gydytojui gali tekti keisti insulino arba kitų vaistų nuo diabeto dozę; - jeigu yra sutrikusi kepenų veikla, nes gydytojui gali tekti keisti vaisto dozę; - jeigu sutrikusi širdies veikla; - jeigu vartojate šlapimą varančių vaistų (diuretikų), ypač jei esate senyvas žmogus; - jeigu taikomas gydymas elektros traukuliais (elektros traukulių terapija); - jeigu anksčiau buvo kraujavimo sutrikimų, atsiranda mėlynių ar pasireiškia neįprastas kraujavimas; - jeigu vartojate vaistų, kurie veikia kraujo krešėjimą (žr. skyrelį "Kitų vaistų vartojimas"); - jeigu pradedate karščiuoti, pasireiškia raumenų sąstingis ar drebulys, pakinta psichikos būklė, pavyzdžiui, pasireiškia sumišimas, dirglumas ar labai didelis sujaudinimas; tai gali būti vadinamojo serotonino sindromo arba piktybinio neurolepsinio sindromo požymiai; nors šis sindromas pasireiškia retai, jis gali kelti pavojų gyvybei, todėl nedelsdami kreipkitės į gydytoją, nes gali prireikti nutraukti fluoksetino vartojimą; - jeigu mąstote apie savižudybę arba norite save žaloti; depresija susijusi su padidėjusiu minčių apie savižudybę, savęs žalojimo ir savižudybės (su savižudybe susijusių reiškinių) pavojumi; toks pavojus yra tol, kol nepradedate sveikti; kadangi gali prireikti 3 ar 4 savaičių, kol vartodami fluoksetino pradėsite sveikti, gydymo pradžioje gydytojas atidžiai stebės Jūsų būklę; kiti Deprexetin gydomi psichikos sutrikimai taip pat gali būti susiję su padidėjusiu su savižudybe susijusių reiškinių pasireiškimo pavojumi; todėl ligoniams, kuriems diagnozuoti kitokie psichikos sutrikimai, reikia laikytis tų pačių atsargumo priemonių.

Mintys apie savižudybę ir depresijos arba nerimo sutrikimų pasunkėjimas Jeigu sergate depresija ir (arba) jaučiate nerimą, kartais Jums gali kilti minčių apie savęs žalojimą ar savižudybę. Pradėjus pirmą kartą vartoti antidepresantus, tokių minčių gali kilti dažniau, nes turi praeiti šiek tiek laiko (paprastai apie dvi savaitės, bet kartais ir ilgiau), kol šie vaistai pradės veikti.

Tokia minčių tikimybė Jums yra didesnė šiais atvejais: - jeigu anksčiau mąstėte apie savižudybę arba savęs žalojimą; - jeigu esate jaunas suaugęs. Klinikinių tyrimų duomenys parodė, kad psichikos sutrikimais sergantiems jauniems suaugusiems (jaunesniems kaip 25 metų), vartojant antidepresantų, su savižudybe siejamo elgesio rizika yra didesnė.

Jeigu bet kuriuo metu galvojate apie savižudybę arba savęs žalojimą, nedelsdami kreipkitės į gydytoją arba vykite į ligoninės priėmimo skyrių.

Jums gali būti naudinga pasakyti giminaičiams ar artimiems draugams, kad sergate depresija ar jaučiate nerimą. Paprašykite juos paskaityti šį pakuotės lapelį. Galite jų paprašyti, kad Jus perspėtų, jeigu pastebės, kad Jūsų depresija ar nerimas pasunkėjo arba jie nerimauja dėl Jūsų elgesio pokyčių.

Jaunesniems kaip 8 metų vaikams Deprexetin vartoti negalima.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai (pastarąsias penkias savaites) vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Deprexetin gali keisti kitų vaistų veikimą (pasireiškia vaistų sąveika). Sąveika galima su tokiais vaistais: - MAO inhibitoriais (jais gydoma depresija); neselektyviųjų MAO inhibitorių ir A tipo MAO inhibitorių (moklobemido) vartoti kartu su Deprexetin negalima, nes gali pasireikšti sunkių, kartais mirtinų reakcijų (serotonino sindromas) (žr. skyrelį "Deprexetin vartoti negalima"); B tipo MAO inhibitorių (selegelino) vartoti kartu su Deprexetin galima, jei gydytojas atidžiai stebės tokių ligonių būklę; - ličio preparatais, triptofanu; Deprexetin vartojant kartu su minėtais vaistais, padidėja serotonino sindromo pasireiškimo pavojus; jeigu fluoksetino vartojate kartu su ličio preparatais, gydytojas Jus tikrins dažniau; - fenitoinu (juo gydoma epilepsija); Deprexetin gali įtakoti minėto vaisto koncentraciją kraujyje, taigi jo vartojant kartu Deprexetin, gydytojui gali tekti atsargiau pradėti gydyti fenitoinu ir dažniau Jus tikrinti; - klozapinu (juo gydomi kai kurie psichikos sutrikimai), tramadoliu (malšina skausmą) ar triptanais (gydoma migrena), nes didėja hipertenzijos pavojus; - flekainidu ar enkainidu (jais gydomi širdies sutrikimai), karbamazepinu (gydoma epilepsija), tricikliais antidepresantais (pvz.: imipraminu, dezipraminu, amitriptilinu); kadangi kartu vartojamas Deprexetin gali keisti minėtų vaistų koncentraciją kraujyje, gydytojui gali tekti sumažinti jų dozę; - varfarinu ar kitais kraujo krešėjimą mažinančiais vaistais; Deprexetin gali keisti minėtų vaistų poveikį kraujo krešėjimui; jeigu gydantis varfarinu pradedama vartoti Deprexetin arba jo vartojimas nutraukiamas, gydytojas atliks kai kuriuos tyrimus; - jonažolės preparatais; gydantis Deprexetin negalima pradėti vartoti vaistažolių preparatų, kuriuose yra jonažolės, nes gali sustiprėti šalutinis poveikis; jeigu prieš pradėdami gydytis Deprexetin jau vartojate jonažolės preparatų, pastarųjų vartojimą nutraukite ir pasakykite apie tai gydytojui kito apsilankymo metu.

Deprexetin vartojimas su maistu ir gėrimais Deprexetin galima gerti valgant ar nevalgius. Gydantis šiuo vaistu alkoholio vartoti negalima.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Iki šiol sukaupti duomenys padidėjusio pavojaus, vartojant vaisto nėštumo metu, nerodo. Visgi nėštumo metu, ypač nėštumo pabaigoje ar prieš pat gimdymą, vaisto reikia vartoti atsargiai, nes naujagimiui gali pasireikšti: dirglumas, drebulys, raumenų silpnumas, nuolatinis verksmas, sutrikęs žindymas ar miegas. Fluoksetino išsiskiria su motinos pienu, todėl gali sukelti šalutinį poveikį kūdikiui. Vartojant vaisto žindyti galima tik tuo atveju, jeigu tai neabejotinai būtina. Jeigu žindote kūdikį, gydytojas gali skirti mažesnę fluoksetino dozę.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Šis vaistas gali sutrikdyti sprendimų priėmimą ir koordinaciją. Vairuoti ar valdyti mechanizmų negalima, išskyrus atvejus, kai tai daryti leidžia gydytojas ar vaistininkas.

3. KAIP VARTOTI DEPREXETIN

Deprexetin visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. Kapsulę nurykite užgerdami vandeniu. Įprastos dozės nurodytos toliau.

Depresija Rekomenduojama paros dozė – 20 mg. Pradėjus vartoti šio vaisto per 3–4 savaites gydytojas peržiūrės dozę ir, jeigu reikia, ją pakeis. Prireikus dozę galima palaipsniui didinti iki didžiausios 60 mg dozės. Dozę reikia didinti atsargiai, kad vartotumėte tik mažiausią veiksmingą vaisto dozę. Vos pradėję vartoti vaisto nuo depresijos, pagerėjimo iš karto galite ir nejausti. Taip yra dėl to, kad per pirmąsias kelias gydymo savaites depresijos simptomai paprastai nepagerėja. Depresija sergančius ligonius reikia gydyti ne trumpiau nei 6 mėnesius.

Obsesinis kompulsinis sutrikimas Rekomenduojama paros dozė – 20 mg. Po 2 gydymo savaičių gydytojas peržiūrės dozę ir, jeigu reikia, ją pakeis. Prireikus dozę galima palaipsniui didinti iki didžiausios 60 mg dozės. Jeigu per 10 savaičių būklė nepagerėja, reikia apsispręsti dėl tolesnio Deprexetin vartojimo.

Nervinė bulimija Rekomenduojama paros dozė – 60 mg.

Jeigu esate senyvas žmogus, gydytojas dozę didins dar atsargiau. Paprastai vartoti didesnės kaip 40 mg paros dozės negalima. Didžiausia rekomenduojama paros dozė – 60 mg. Jeigu Jums sutrikusi kepenų veikla arba vartojate kitų su fluoksetinu galinčių sąveikauti vaistų, gydytojas gali skirti mažesnę vaisto dozę arba nurodyti Deprexetin vartoti kas antrą parą.

Pavartojus per didelę Deprexetin dozę Vaisto perdozavimo simptomai yra tokie: pykinimas, vėmimas, traukuliai, sutrikusi širdies veika (pvz.: nereguliarus pulsas, širdies sustojimas), sutrikęs kvėpavimas ir sutrikusi psichinė būklė nuo sujaudinimo iki komos. Jeigu nurijote per daug kapsulių, nedelsdami vykite į artimiausios ligoninės priėmimo (arba skubios pagalbos) skyrių arba kreipkitės į savo gydytoją. Jei galite, pasiimkite su savimi Deprexetin pakuotę.

Pamiršus pavartoti Deprexetin Jeigu pamiršote pavartoti vaisto dozę, nesijaudinkite. Kitą dozę gerkite kitą dieną įprastu laiku. Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę. Deprexetin gerkite kasdien tuo pačiu metu. Tai padės prisiminti reguliariai išgerti vaisto.

Be gydytojo nurodymo Deprexetin vartojimo nutraukti negalima. Vaisto vartoti labai svarbu: - nenutraukite vaisto vartojimo nepasitarę su gydytoju, net jei jaučiatės geriau; - pasirūpinkite, kad kapsulės nepasibaigtų. Nutraukus Deprexetin vartojimą, gali pasireikšti tokių reiškinių: galvos svaigimas, dilgčiojimo (adatėlių ar smeigtukų badymo) pojūtis, sutrikęs miegas (ryškūs sapnai, košmarai, negalėjimas užmigti), nerimastingumas ar sujaudinimas, neįprastas nuovargis ar silpnumas, nerimas, pykinimas ar vėmimas (šleikštulys ar noras vemti), drebulys (virpėjimas), galvos skausmas. Nutraukus Deprexetin vartojimą, daugeliui žmonių simptomai būna lengvi ir per kelias savaites savaime išnyksta. Jeigu nutraukus gydymą jaučiate kokių nors simptomų, apie tai pasakykite gydytojui. Baigiant vartoti Deprexetin, gydytojas nurodys palaipsniui mažinti jo dozę per vieną ar dvi savaites. Tai sumažins nutraukimo simptomų atsiradimo tikimybę.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Deprexetin, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Jeigu atsirado bėrimas arba alerginė reakcija, pavyzdžiui, niežulys, lūpų ar liežuvio patinimas, švokštimas ar dusulys, tučtuojau nutraukite vaisto vartojimą ir nedelsdami kreipkitės į gydytoją. Jeigu nenustygstate vietoje ir negalite ramiai sėdėti ar stovėti, Jums galimai pasireiškė būklė, vadinama akatizija. Jeigu toliau bus didinama Deprexetin dozė, Jūsų būklė gali dar pablogėti. Jeigu jaučiate tokių simptomų, kreipkitės į gydytoją. Jeigu oda paraudo, atsirado pūslių arba oda pradėjo luptis, nedelsdami apie tai pasakykite gydytojui. Toks sutrikimas būna labai retai. Kai kuriems ligoniams pasireiškė: - simptomų derinys (vadinamasis serotonino sindromas), įskaitant nepaaiškinamą karščiavimą su padažnėjusiu kvėpavimu ir dažnesniu pulsu, prakaitavimą, raumenų sąstingį ar drebulį, sumišimą, labai didelį sujaudinimą ar mieguistumą (tik retais atvejais); - silpnumo pojūtis, mieguistumas ar sumišimas, dažniausiai senyviems žmonėms ir šlapimą varančių vaistų (diuretikų) vartojantiems (senyviems) asmenims; - ilgalaikė skausminga erekcija; - dirglumas ir labai didelis sujaudinimas. Jeigu pasireiškė kuris nors anksčiau išvardytas šalutinis poveikis, nedelsdami apie tai pasakykite gydytojui.

Jeigu atsiranda toliau išvardytų simptomų, nerimaujate dėl jų arba jie trunka ilgai, apie tai pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Bendrieji sutrikimai. Šaltkrėtis, padidėjęs jautrumas šviesai, sumažėjęs svoris. Virškinimo trakto sutrikimai. Viduriavimas, pykinimas, vėmimas, sutrikęs virškinimas ar rijimas, pakitęs skonio pojūtis, burnos džiūvimas. Retai sutriko kepenų veikla, labai retai pasireiškė kepenų uždegimas (hepatitas). Nervų sistemos sutrikimai. Galvos skausmas, sutrikęs miegas ar neįprasti sapnai, galvos svaigimas, sumažėjęs apetitas, nuovargis, pernelyg pakili nuotaika, nevalingi judesiai, priepuoliai (traukuliai), labai didelis neramumas, haliucinacijos, beprotiškas elgesys, sumišimas, sujaudinimas, nerimas, nervingumas, negalėjimas sukaupti dėmesio arba normaliai galvoti, panikos priepuoliai, mintys apie savižudybę ar savęs žalojimas. Inkstų ir šlapimo takų bei lytinės sistemos ir krūties sutrikimai. Šlapimo susilaikymas, dažnas šlapinimasis, sutrikusi lytinė funkcija, ilgalaikė erekcija, pieno išsiskyrimas. Kvėpavimo sistemos, krūtinės ląstos ir tarpuplaučio sutrikimai. Gerklės skausmas, dusulys. Retai pasireiškė plaučių sutrikimų (įskaitant įvairaus histopatologinio vaizdo uždegiminius procesus ir (arba) fibrozę). Kiti sutrikimai. Nuplikimas, žiovulys, matymas lyg pro miglą, neįprastai susidarančios mėlynės arba kraujavimas, prakaitavimas, paraudęs veidas, svaigulys atsistojus, sąnarių ar raumenų skausmas, sumažėjusi natrio koncentracija kraujyje. Toliau vartojant vaisto, daugelis šių šalutinių reiškinių dažniausiai išnyksta.

Papildomas šalutinis poveikis vaikams ir paaugliams (8–18 metų). Fluoksetinas gali lėtinti augimą ar vėlinti lytinį brendimą.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI DEPREXETIN

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Lizdines plokšteles laikyti išorinėje dėžutėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje. Ant dėžutės ir lizdinės plokštelės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, preparato vartoti negalima. Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Deprexetin sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra fluoksetinas. Vienoje kapsulėje yra 20 mg fluoksetino (fluoksetino hidrochlorido pavidalu). - Pagalbinės medžiagos yra manitolis, mikrokristalinė celiuliozė, magnio stearatas, koloidinis bevandenis silicio dioksidas; kapsulės apvalkalo sudėtis: želatina, geltonasis geležies oksidas (E 172), titano dioksidas (E 171), geltonasis kvinolinas (E 104), indigokarminas (E 132).

Deprexetin išvaizda ir kiekis pakuotėje Žalsvos spalvos kapsulės, kuriose yra baltų bekvapių miltelių.

Kartono dėžutėje yra 3 lizdinės plokštelės po 10 kapsulių ir pakuotės lapelis.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

ICN Polfa Rzeszów S.A. 35-959 Rzeszów ul. Przemysłowa 2 Lenkija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

Valeant Pharmaceuticals Switzerland GmbH Atstovas Baltijos šalyse Tel./faksas +370 37 330509 el. paštas info.bb@valeant.com

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2008-12-18


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai