Naujausi straipsniai
Atbega moteris pas daktara ir sako...Atbega moteris pas daktara ir sako:
Vaistų paieška
|
Trešnės: ne tik skanu, bet ir sveika
2010, Liepa 26 - 12:12
Trešnės mėgstamos dėl malonaus, saldaus skonio. Nors jos artimos vyšnių giminaitės, vaisinių cukrų ankstyvosiose uogose daug daugiau. Beje, saldumas - ne vienintelė trešnių geroji savybė. Sultingame šių uogų minkštime yra begalė vitamino A, saugančio nuo spuogų ir per ankstyvų raukšlių, taip pat nuo kenksmingo saulės ultravioletinių spindulių poveikio ir padeda nčio lygiai įdegti. Nustatyta, kad tamsiai raudonose trešnėse vitamino A yra itin daug. Trešnėse nemažai ir vitamino B, būtino, kad plaukai būtų gražūs, kalio ir geležies. Šios uogos ne tik skanios, bet ir turi gydomųjų savybių. Jas galima vartoti kaip šlapimo išsiskyrimą skatinančią priemonę, todėl tinka hipertonijos profilaktikai. O didelis ląstelienos kiekis gerina virškinimą ir padeda pasišalinti iš organizmo toksinams. Be to, trešnes, skirtingai nei vyšnias, nesibaimindami gali valgyti gastritu sergantys žmonės. Varginamiesiems gastrito sukeliamo skausmo patartina gerti trešnių kotelių nuoviro. 1 litrą vandens reikia užvirinti ir įmesti saują gerai nuplautų kotelių, ant nedidelės ugnies 3-5 min. pavirti, leisti pritraukti pusvalandį ir perkošti. Kasdien reikėtų išgerti pusę litro šio nuoviro. Mokslininkai teigia: pakanka kasdien ryte ir vakare suvalgyti po šešias trešnių uogas, kad rizika susirgti širdies ligomis sumažėtų tris kartus. Amerikiečių psichologų duomenimis, žmonės, kurių mėgstamiausios uogos yra trešnės, pasižymi geru, nuolankiu charakteriu. Jie nuoširdūs ir linkę aukotis dėl kitų. Tokie asmenys visą gyvenimą lieka vaikiškai patiklūs ir tyros širdies, mėgsta malonius netikėtumus ir nekaltas išdaigas.
|
Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.
Komentarai
Skelbti naują komentarą