To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Psichiatras praneša pacientei, kad kasdieniniame gyvenime jos...

Psichiatras praneša pacientei, kad kasdieniniame gyvenime jos didybės manija neturėtų reikštis.
- O, daktare, kaip aš jums dėkinga! – sušunka pacientė. – kelių molijonų čekį jums išrašyti?

  • Moterims, vyresnėms nei 35 metai, rekomenduojama reguliariai tikrintis dėl gimdos kaklelio vėžio. Šią sunkią ligą galima lengvai išgydyti, nustačius pradinėse stadijose.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Lietuvoje moterų vidutinė gyvenimo trukmė yra 75 metai, o vyrų - 62 metai. (2008 m. statistika)

Simvor

1. KAS YRA SIMVOR IR KAM JIS VARTOJAMAS

Veiklioji vaisto medžiaga yra simvastatinas. Jis priklauso hidroksimetilgliutarilkofermento A reduktazės inhibitorių grupei. Šios grupės vaistai blokuoja fermentą, kurio reikia organizme cholesterolio gamybai. Dėl tos priežasties sumažėja cholesterolio susidarymas. Simvor vartoja pacientai, kurių cholesterolio kiekis yra didelis. Didelis cholesterolio kiekis susijęs su kraujospūdžio pakilimu ir širdies ligų atvejų padaugėjimu. Tačiau sumažinti didelį cholesterolio kiekį (ir išlaikyti jį sumažintą) galima keičiant mitybą, fizinį aktyvumą bei vartojant medikamentus.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT SIMVOR

Simvor vartoti negalima: - jeigu pacientui kada nors pasireiškė alerginė reakcija nuo cholesterolio kiekį mažinamųjų preparatų arba kitokių medikamentų. Alergija gali pasireikšti bėrimu, niežėjimu, patinimu arba kvėpavimo pasunkėjimu. - jeigu pacientė yra nėščia, įtariama, kad tokia gali būti, žindo krūtimi.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu pacientė ketina artimiausiu metu pastoti; - jeigu pacientas serga inkstų arba kepenų liga; - jeigu pacientui kada nors buvo raumenų skausmas, skausmingumas arba silpnumas (ypač kartu su bendru negalavimu arba karščiavimu); - jeigu pacientas kada nors piktnaudžiavo alkoholiu; - jeigu pacientui kada nors buvo traukulių; - jeigu pacientui neseniai buvo atlikta didesnės apimties operacija arba inkstų transplantacija; - jeigu pacientas vartoja kitus vaistus, pavyzdžiui, varfariną, ciklosporiną, eritromiciną, gemfibrozilį, itrakonazolį, digoksiną, imunosupresantus arba niaciną; Jeigu pacientui reikia atlikti kraujo tyrimą, tai prieš tai jis turi pasakyti gydytojui, kad vartoja šį medikamentą, kadangi jis gali keisti kepenų funkcijos tyrimo rezultatus.

Kitų vaistų vartojimas Antikoaguliantai, kumarino dariniai Šiuos vaistus vartojant kartu su hidroksimetilgliutarilkofermento A (HMG – Co A) reduktazės inhibitoriumi, gali prailgėti kraujavimo arba protrombino laikas. Reikia tikrinti protrombino laiką tiems pacientams, kurie hidroksimetilgliutarilkofermento A (HMG – Co A) reduktazės inhibitorių vartoja kartu su antikoaguliantais. Itrakonazolis, eritromicinas, gemfibrozilis, imunosupresantai arba niacinas. Šių vaistų vartojimas su Simvor gali būti susijęs su padidėjusiu rabdomiolizės ir ūminio inkstų funkcijos nepakankamumo pavojumi. Jeigu taikomas kombinuotas hidroksimetilgliutarilkofermento A (HMG - CoA) reduktazės inhibitoriaus ir gemfibrozilio, niacino arba imunosupresantų gydymas, reikia atidžiai tikrinti miopatijos ir rabdomiolizės simptomus. Digoksinas Digoksino koncentracija serume gali nežymiai padidėti, jeigu jis vartojamas kartu su Simvor.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Ar saugu vaistą vartoti nėštumo metu, nenustatyta. Retais atvejais aprašyta įgimtų anomalijų, pavyzdžiui, trachėjos stemplės fistulė, kaulų deformacija, išangės atrezija , kuri atsirado hidroksimetilgliutarilkofermento A (HMG – Co A) reduktazės inhibitoriumi veikiant vaisių. Hidroksimetilgliutarilkofermento A (HMG – Co A) reduktazės inhibitorių nerekomenduojama vartoti nėštumo metu bei toms moterims, kurios artimiausiu metu ketina pastoti.

Hidroksimetilgliutarilkofermento A (HMG – Co A) reduktazės inhibitorių nerekomenduojama vartoti žindymo metu, kadangi galimas pavojingas šalutinis poveikis kūdikiui.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Simvor gebėjimo vairuoti ir valdyti mechanizmus neveikia arba veikia nereikšmingai.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Simvor medžiagas Sudėtyje yra laktozės. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

3. KAIP VARTOTI SIMVOR

Simvor visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Vaistą reikia vartoti taip, kaip nurodo gydytojas. Šioje instrukcijoje galima pasitikrinti kiek ir kaip dažnai vaistą reikia vartoti. Dėl tos priežasties šią instrukciją reikia atidžiai perskaityti. Jeigu pacientas kuo nors nėra tikras, jam gali padėti farmacininkas arba gydytojas. Simvor tiekiamas tabletėmis. Tabletės vartojamos užgeriant vandeniu. Rekomenduojamos vaisto dozavimo ribos yra 5 - 40 mg preparato, kurie suvartojami iš karto (vakare). Simvor padeda kontroliuoti ligą. Norint išlaikyti sumažintą cholesterolio kiekį, vaistą reikia vartoti taip, kaip nurodė gydytojas.

Pavartojus per didelę Simvor dozę

Negalima vaisto vartoti daugiau negu skiria gydytojas. Jeigu kartais pavartojama šio vaisto daugiau, reikia nedelsiant kreiptis į artimiausią gydymo įstaigą arba į gydytoją.

Pamiršus pavartoti Simvor

Jeigu ligonis pamiršo išgerti vieną dozę, tai reikia padaryti tuoj pat, kai prisimenama. Tačiau, jeigu jau laikas vartoti kitą vaisto dozę, tai pamirštąją dozę reikia praleisti ir grįžti prie reguliarios dozavimo schemos. Negalima vartoti dvigubos dozės.

Nustojus vartoti Simvor

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Simvor, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Retkarčiais Simvor gali sukelti alerginę reakciją. Reikia tuoj pat pasikonsultuoti su gydytoju, jeigu atsiranda bėrimas, niežėjimas arba kitokių neįprastų pokyčių. Kai kuriems pacientams gali pasireikšti virškinimo trakto funkcijos sutrikimas, įskaitant viduriavimą, vidurių užkietėjimą, arba nevirškinimą. Paprastai minėtieji simptomai yra lengvi. Jeigu šie pokyčiai yra sunkūs arba varginantys, reikia pasikonsultuoti su gydytoju. Kitoks šalutinis poveikis yra galvos skausmas, svaigimas, sąnarių skausmas, karščiavimas arba silpnumas. Kai kuriems pacientams gali pasireikšti raumenų skausmas ir silpnumas. Taip pat buvo pastebėtas neaiškus regėjimas ir kataraktos progresavimas.

5. KAIP LAIKYTI SIMVOR

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje. Vidinę pakuotę laikyti išorinėje dėžutėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo drėgmės. Simvor tablečių vartoti negalima, jeigu baigėsi ant dėžutės nurodytas tinkamumo laikas.

6. KITA INFORMACIJA

Simvor sudėtis - Veiklioji medžiaga yra simvastatinas. - Pagalbinės medžiagos yra laktozė, gelifikuotas krakmolas, mikrokristalinė celiuliozė, hidroksipropilceliuliozė, magnio stearatas, izopropilo alkoholis, butilo hidroksianizolis.

Simvor išvaizda ir kiekis pakuotėje

Simvor 10; 20; 40 mg tabletės supakuotos po 10 į lizdines ploksteles. Dėžutėje yra 3 arba 5 lizdinės plokštelės.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas

Ranbaxy (UK) Limited 20 Balderton Street Landon W1K 6TL United Kingdom

Gamintojai

Ranbaxy Ireland Limited, Spafield, Cork Road, Cashel, Co-Tipperary, Airija

CEMELOG BRC Kft., Budaörs, Vasút u.2., 2040, Vengrija

Olainfarm JSC, Rupnicu 5, Olaine, Riga, Latvija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

Ranbaxy atstovybė Lietuvoje Birželio 23-sios gatvė 23G, LT 50220 Kaunas Tel. +370-37-311843

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2007-11-29


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai