To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Kaip sekas kolega?

- Kaip sekas kolega?
- Niekaip. Vakar nuo plaučių uždegimo mirė mano ligonis.
- O nuo ko jį gydėte?

  • Planuojant nėštumą, folio rūgštį reikia gerti abiem! Kai moteris pastoja, ji folio rūgštį turėtų vartoti dar keletą mėnesių.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Žodis autopsija (skrodimas, sekcija) graikų kalboje reiškia: auto - aš, pats, opsis - stebiu - aš stebiu, įvertinu savo akimis, apžiūriu.

paxeladine

1. KAS YRA PAXELADINE IR KAM JIS VARTOJAMAS

Vaistas skirtas malšinti sausą ir dirginantį kosulį suaugusiems žmonėms ir vyresniems kaip 30 mėnesių vaikams (sveriantiems daugiau nei 15 kg). Preparate yra kosulį slopinančio okseladino.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT PAXELADINE

paxeladine vartoti negalima: - jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) okseladino citratui arba bet kuriai pagalbinei paxeladine medžiagai; - jeigu atsikosite. Šiuo atveju kosulys yra kaip apsauginė reakcija, kad pasišalintų bronchų sekretas.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu Jums sutrikęs atsikosėjimas, Jūs skrepliuojate arba turite temperatūros. Pasikonsultuokite su gydytoju; - esant lėtinei (užsitęsusiai) bronchų ar plaučių ligai, kai atsikosima skrepliais. Būtina pasitarti su gydytoju; - jeigu sergate diabetu ar vartojate nedaug cukraus, turite atsižvelgti į šio vaisto paros dozėje esantį cukraus kiekį: 4,25 g 5 ml matavimo šaukšte ir 2,125 g 2,5 ml matavimo šaukšte.

Kitų vaistų vartojimas Venkite kartu vartoti vaistų, kurie skystina bronchų sekretą (atsikosėjimą lengvinantys, mukolitikai). Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Nevartokite šio vaisto, jeigu esate nėščia. Jeigu vaisto vartojimo metu pastojote, kuo skubiau pasitarkite su gydytoju. Tik jis gali paskirti gydymą, atsižvelgdamas į Jūsų būklę.

Šio vaisto negalima vartoti žindyvėms.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Nenurodoma.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines paxeladine medžiagas - Vaisto sudėtyje yra sacharozės (4,25 g 5 ml matavimo šaukšte ir 2,125 g 2,5 ml matavimo šaukšte). Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą. - Azodažiklis saulėlydžio geltonasis (E 110) gali sukelti alerginių reakcijų. - Metilo parahidroksibenzoatas ir propilo parahidroksibenzoatas gali sukelti alerginių reakcijų, kurios gali būti uždelstos.

3. KAIP VARTOTI PAXELADINE

paxeladine visada vartokite tiksliai taip, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Vartoti per burną.

Suaugusiems žmonėms ir vyresniems kaip 30 mėnesių vaikams (sveriantiems daugiau kaip 15 kg). Vartokite 2,5 ml ir 5 ml matavimo šaukštą, esantį pakuotėje kartu su sirupu.

Vaikams, sveriantiems 15–20 kg (t.y. nuo 30 mėnesių iki 6 metų amžiaus) Viena dozė – vienas 2,5 ml matavimo šaukštas. Vaisto reikia gerti pagal poreikį, bet ne dažniau kaip kas 4 valandas ir ne daugiau 3–4 matavimo šaukštų per parą.

Vaikams, sveriantiems 20–30 kg (t.y. nuo 6 metų iki 10 metų amžiaus) Viena dozė – vienas 5 ml matavimo šaukštas. Vaisto reikia gerti pagal poreikį, bet ne dažniau kaip kas 4 valandas ir ne daugiau 2–3 matavimo šaukštų per parą.

Vaikams, sveriantiems 30–50 kg (t.y. nuo 10 metų iki 15 metų amžiaus) Viena dozė – vienas 5 ml matavimo šaukštas. Vaisto reikia gerti pagal poreikį, bet ne dažniau kaip kas 4 valandas ir ne daugiau 3–5 matavimo šaukštų per parą.

Suaugusiems žmonėms Viena dozė – vienas 5 ml matavimo šaukštas. Vaisto reikia gerti pagal poreikį, bet ne dažniau kaip kas 4 valandas ir ne daugiau 5 matavimo šaukštų per parą.

Jei šis vaistas veikia neefektyviai, nedidinkite paskirtos dozės ir nevartokite su kitais kosulį slopinančiais vaistais. Pasikonsultuokite su gydytoju.

Simptominis gydymas turi būti trumpas (keletas dienų) ir skiriamas tik tada, kai atsiranda kosulys.

Pavartojus per didelę paxeladine dozę Nenurodoma.

Pamiršus pavartoti paxeladine Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

Nustojus vartoti paxeladine Nenurodoma.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

paxeladine, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms. Gali sukelti alerginių reakcijų. Pasireiškimo dažnis nežinomas.Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI PAXELADINE

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti žemesnėje kaip 25 (C temperatūroje.

Ant buteliuko etiketės po "EXP" ir dėžutės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, preparato vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

paxeladine sudėtis -Veiklioji medžiaga yra okseladino citratas. 1 ml sirupo yra 2 mg okseladino citrato. Viename 2,5 ml matavimo šaukšte yra 5 mg okseladino citrato. Viename 5 ml matavimo šaukšte yra 10 mg okseladino citrato. -Pagalbinės medžiagos yra metilo parahidroksibenzoatas (E 218), propilo parahidroksibenzoatas (E 216), saulėlydžio geltonasis FCF (E 110), eritrozinas (E 127), kakavos skonio medžiaga*, sacharozė, išgrynintas vanduo. *Sudėtis : (kakavos alkoholiatas, vyšnių alkoholiatas, skruzdžių rūgštis, linalolas, benzenkarboksirūgšties aldehidas, "petitgrain" eterinis aliejus (saldžiųjų apelsinmedžių lapų ir stiebų ekstraktas), piperonalis, izoamilbutanoatas, etilheptilatas, terpineolis, geranilacetatas, metilantranilatas, feniletilalkoholis, feniletilacetatas, etilizovalerijono rūgštis, benzilbenzoatas, amilacetatas, gama-dekalaktonas, propilacetatas, raudonųjų monardų eterinis aliejus, tanidinių akacijų ekstraktas, kumarinas, etilo alkoholis, išgrynintas vanduo)

paxeladine išvaizda ir kiekis pakuotėje

Oranžinės spalvos, šokolado ir vyšnių kvapo sirupas.

Kartoninėje dėžutėje yra buteliukas, kuriame yra 125 ml sirupo, ir matavimo šaukštas su 2,5 ml ir 5 ml žymomis.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas IPSEN PHARMA 65 quai Georges Gorse 92100 Boulogne – Billancourt Prancūzija

Gamintojas BEAUFOUR IPSEN Industrie Rue Ethe Virton - 28100 Dreux Prancūzija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą:

Ipsen Pharma Lietuvos filialas Betygalos 2, LT – 47183 Kaunas, Lietuva Tel.+ 370 37 337854, /faksas +370 37 363650

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-03-25

Naujausia informacinio lapelio redakcija pateikiama Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos (VVKT) interneto svetainėje http://www.vvkt.lt/


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai