To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Daktare, jūs tikriausiai šitas tabletes...

- Daktare, jūs tikriausiai šitas tabletes man skyrėte tam, kad aš sustiprėčiau, ar ne?
- Taip taip, o kas atsitiko?
- Aš niekaip nepajėgiu atidaryti flakonėlio.

  • Gausios mėnesinės - kai higieninį paketą reikia keisti dažniau nei kas 2 valandas. Tai priežastis kreiptis į ginekologą.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Paaugliai, kurie savo miegamuosiuose turi televizorius, yra linkę blogiau maitintis, mažiau sportuoja ir blogiau vertinami mokykloje nei tie, kurie neturi televizoriaus savo miegamajame. Tyrime ...

elantan long

1. Kas yra Elantan long ir KAM jis vartojamas

elantan long priskiriamas organinių nitratų grupei. Nitratai vartojami kraujagyslėms praplėsti, kad daugiau kraujo pritekėtų į širdį. elantan long vartojamas: - krūtinės anginai gydyti ir priepuolių profilaktikai.

2. Kas žinotina prieš vartojant ELANTAN long

elantan long vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) izosorbido mononitratui, bet kuriam kitam organiniam nitratui arba bet kuriai pagalbinei elantan long medžiagai; - jeigu yra ūmus kraujotakos nepakankamumas (šokas, kolapsas); - jeigu yra sunki hipotenzija; - jeigu yra hipovolemija; - jeigu yra hipertrofinė obstrukcinė kardiomiopatija; - jeigu yra konstrikcinis perikarditas; - jeigu yra širdies tamponada; - jeigu yra aortos ar mitralinė stenozė; - jeigu yra uždaro kampo glaukoma; - jeigu yra ženkli anemija; - jeigu yra ligos, susijusios su intrakranijinio spaudimo padidėjimu, pvz., būklė po galvos traumos, įskaitant smegenų hemoragiją; - jeigu vartojate fosfodiesterazės-5 inhibitorius (pvz., sildenafilį, tadalafilį, vardenafilį) (žr. skyrių "Kitų vaistų vartojimas").

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu Jūs neseniai persirgote miokardo infarktu; - jeigu Jums yra hipotirozė ar hipotermija; - jeigu Jūs blogai maitinatės; - jeigu Jūs sergate sunkia kepenų ar inkstų liga.

elantan long sudėtyje yra laktozės, todėl šio vaisto negalima vartoti pacientams, kuriems nustatytas retas paveldimas galaktozės netoleravimas, Lapp laktazės stygius arba gliukozės-galaktozės malabsorbcija. elantan long sudėtyje yra sacharozės, todėl šio vaisto negalima vartoti pacientams, kuriems nustatytas retas paveldimas fruktozės netoleravimas, gliukozės-galaktozės malabsorbcija arba sacharazės-izomaltazės stygius.

elantan long veikia nepakankamai greitai, kad šiuo vaistu būtų galima nutraukti ūminį krūtinės anginos priepuolį.

Aprašyta tolerancija (veiksmingumo sumažėjimas) ir kryžminė tolerancija (veiksmingumo sumažėjimas tais atvejais, kai prieš tai buvo gydoma kitais nitratais) kitiems nitratų grupės vaistams. Kad preparato veiksmingumas nesumažėtų arba neišnyktų, reikėtų vengti ilgą laiką vartoti didelę vaisto dozę.

Pacientus, vartojančius elantan long, būtina įspėti, kad jie nevartotų preparatų, kuriuose yra fosfodiesterazės-5 inhibitorių (pvz., sildenafilio, tadalafilio, vardenafilio). Taip pat nepatariama nutraukti gydymo elantan long preparatais, norint trumpai pavartoti preparatų, kuriuose yra fosfodiesterazės-5 inhibitorių (pvz., sildenafilio, tadalafilio, vardenafilio), nes gali padidėti krūtinės anginos priepuolio rizika (žr. skyrių "Kitų vaistų vartojimas").

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Kartu vartojant kitų kraujospūdį mažinančių vaistų, pvz., beta adrenoblokatorių, kalcio kanalų blokatorių, vazodilatatorių, AKF inhibitorių, angiotenzino II antagonistų ir (arba) alkoholio, gali sustiprėti elantan long hipotenzinis poveikis. Jį taip pat gali stiprinti neuroleptikai ir tricikliai antidepresantai. elantan long kraujospūdį mažinantis poveikis stiprėja, jei kartu vartojama fosfodiesterazės-5 inhibitorių (pvz., sildenafilio, vardenafilio, tadalafilio), t. y. medikamentų nuo erekcijos sutrikimo (žr. 4.4 bei 4.3 skyrius). Dėl to gali pasireikšti gyvybei pavojingų širdies ir kraujagyslių sistemos funkcijos sutrikimų. Todėl pacientams, vartojantiems elantan long, negalima vartoti fosfodiesterazės-5 inhibitorių.

Pranešama, jog elantan long vartojant kartu su dihidroergotaminu, gali padidėti pastarojo preparato koncentracija kraujyje bei sustiprėti pastarojo hipertenzinis poveikis.

elantan long vartojimas su maistu ir gėrimais Su maistu vartojamo vaisto absorbcija reikšmingai nesikeičia.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Nėštumas Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Izosorbido mononitrato nėščioms moterims galima vartoti tik būtinu atveju ir tik gydytojo skyrimu, nes nepakanka duomenų apie jo vartojimo saugumą. Atliekant eksperimentus su gyvūnais, jokių vaisiaus pažeidimo požymių nebuvo nustatyta.

Žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Žindymo laikotarpiu izosorbido mononitrato galima vartoti tik būtinu atveju ir tik gydytojo skyrimu, nes nėra pakankamai duomenų apie jo vartojimo saugumą šiuo laikotarpiu.

Vaikai Iki šiol nėra duomenų apie vaikų gydymą šiuo preparatu.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas elantan long gali taip paveikti paciento reakciją, kad sutrinka gebėjimas vairuoti bei valdyti mechanizmus.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines elantan long medžiagas Šio preparato sudėtyje yra laktozės ir sacharozės. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į gydytoją prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

3. Kaip vartoti Elantan long

elantan long visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. Įprastinė dozė yra viena elantan long kapsulė (t. y. 50 mg izosorbido mononitrato) per parą. Ji geriama ryte. Pacientams, kuriems yra didesnis nitratų poreikis, dozė gali būti padidinta iki dviejų elantan long kapsulių (t. y. 100 mg izosorbido mononitrato) per parą. Ji geriama ryte.

Nurykite kapsulę nekramtę, užgerdami pakankamu kiekiu skysčio (pvz., stikline vandens). Vaisto vartojimo trukmę nustatys gydytojas. Jeigu manote, kad elantan long veikia per stipriai arba per silpnai, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Pavartojus per didelę elantan long dozę Pavartojus per didelę elantan long dozę būtina nedelsiant kreiptis į gydytoją. Priklausomai nuo suvartoto vaisto kiekio, gali atsirasti šių simptomų: iki 90 mmHg ar daugiau sumažėjęs kraujospūdis; blyškumas; prakaitavimas; silpnas pulsas; tachikardija; galvos svaigimas (taip pat ir atsistojus); galvos skausmas; silpnumas; mieguistumas; pykinimas; vėmimas; viduriavimas. Pranešama, kad kitų organinių nitratų vartojantiems pacientams gali pasireikšti methemoglobinemija. Pavartojus labai didelę dozę, dėl izosorbido mononitrato biotransformacijos metu atsiradusių nitrito jonų gali pasireikšti methemoglobinemija: cianozė, hipoksija, kvėpavimo slopinimas, neramumas, konvulsijos, širdies aritmija, kraujotakos nepakankamumas, intrakranijinio spaudimo padidėjimas.

Pamiršus pavartoti elantan long Praleidus dozę, vėliau vietoj jos dvigubos dozės vartoti negalima. Gydymą reikia tęsti laikantis ankstesnių gydytojo nurodymų.

Nustojus vartoti elantan long elantan long vartojimo negalima nutraukti staiga. Dozę reikia mažinti laipsniškai, priešingu atveju gali pasireikšti nutraukimo simptomų (atoveiksmis).

4. GalimAS šalutinis poveikis

elantan long, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Labai dažnas (>10 % pacientų) elantan long sukeliamas nepageidaujamas poveikis yra galvos skausmas, tačiau toliau vartojant vaisto, dažniausiai jis pamažu silpnėja.

Gydymo pradžioje arba padidinus dozę, dažnai (t. y. 1 %–10 % pacientų) sumažėja kraujospūdis ir (arba) atsistojus apsvaigstama. Kartu gali atsirasti galvos svaigimas, mieguistumas, refleksinė tachikardija bei silpnumas.

Retai (t. y. <1 % pacientų) gali atsirasti pykinimas, vėmimas, paraudimas, alerginė odos reakcija (pvz., išbėrimas). Kartais toks poveikis gali būti sunkus. Pavieniais atvejais galimas eksfoliacinis dermatitas.

Pastebėta, kad organiniai nitratai gali sukelti sunkią hipotenziją, pasireiškiančią pykinimu, vėmimu, neramumus, odos blyškumu ir gausiu prakaitavimu. Nedažnais atvejais gali ištikti kolapsas (kartais kartu ir bradikardija bei sinkopė). Kai kada sunki hipotenzija gali pasunkinti krūtinės anginos simptomus.

Gauta keletas pranešimų apie rėmenį, kuris galėjo atsirasti dėl to, kad nitratai atpalaiduoja sfinkterius.

Gydant elantan long, krūtinės angina sergantiems ligoniams galima laikina hipoksija ir išemija dėl santykinio kraujo nukreipimo į mažiau ventiliuojamas alveolių sritis.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI Elantan long

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Specialių laikymo sąlygų nereikia. Ant dėžutės ir lizdinės plokštelės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, elantan long vartoti negalima.

6. KITA INFORMACIJA

elantan long sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra izosorbido mononitratas. Vienoje kapsulėje yra 50 mg izosorbido mononitrato. - Pagalbinės medžiagos yra cukriniai branduoliai (kukurūzų krakmolas ir sacharozė), laktozės monohidratas, etilceliuliozė, talkas, hidroksipropilceliuliozė, makrogolis 20 000, želatina, titano dioksidas (E 171), raudonasis geležies oksidas (E 172), juodasis geležies oksidas (E 172).

elantan long išvaizda ir kiekis pakuotėje

elantan long 50 mg modifikuoto atpalaidavimo kietos kapsulės yra rudos ir rusvos spalvos. elantan long modifikuoto atpalaidavimo kietos kapsulės tiekiamos polipropileno ir aliumininėse lizdinėse plokštelėse po 10 kapsulių. Pakuotėje yra 20 kapsulių.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas UCB Pharma GmbH Alfred Nobel Str. 10 D-40789 Monheim Vokietija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

ELVIM Kurzemes pr. 3 – 513 Ryga LV-1067 Latvija

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-11-04


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai