To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Vyrutis atėjo į gimdymo skyrių, žiūri pro stiklą į savo...

Vyrutis atėjo į gimdymo skyrių, žiūri pro stiklą į savo naujagimį, kažką švelniai murma. Paskui kumšteli draugui į pašonę ir džiugiai šūkteli:
- Žiūrėk – šypsosi, šypsosi!
- Bet gi jis į tave nė nežiūri!
- Aš kalbu apie seselę!

  • Nėščioji turi kuo daugiau būti gryname ore. Tai jos kūdikiui padės išvengti rachito.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Imunitetas - organizmo gebėjimas apsaugoti savo vientisumą ir gyvybingumą nuo parazituojančių organizmų ir nuo biologinės kilmės nuodų.

Xatral

1. KAS YRA XATAL IR KAM JIS VARTOJAMAS

Šis vaistinis preparatas priklauso alfa-1 adrenoreceptorių blokatorių grupei. Xatral atpalaiduoja prostatos, šlapimo pūslės bei šlaplės lygiuosius raumenis, todėl palengvėja šlapimo tekėjimas. Xatral vartojama esant gerybinei prostatos hiperplazijai.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT XATRAL

Xatral vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) alfuzozino hidrochloridui arba bet kuriai pagalbinei Xatral medžiagai; - jeigu vartojate kitų alfa-1 adrenoreceptorių blokatorių (vartojamų nuo prostatos ligų ar padidėjusio kraujo spaudimo); - jei yra hipotenzijos simptomų (pvz., svaigulys, paprastai pasireiškiantis keičiant kūno padėtį iš gulimos į stovimą); - jeigu labai sutrikusi kepenų funkcija.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu sergate širdies liga, prieš gydydamiesi pasitarkite su gydytoju; - jeigu esate jautrūs Xatral poveikiui, pradinė dozė retais atvejais, keičiant kūno padėtį iš gulimos į stovimą, gali sukelti galvos svaigimą, silpnumą, nuovargį, smarkesnį prakaitavimą (ortostatinės hipotenzijos simptomus). Tai gali trukti kelias valandas, todėl patariama pagulėti. - Jeigu ruošiatės akių operacijai, praneškite akių chirurgui, kad vartojote ar vartojate Xatral. Alfa-1 blokatoriai gali turėti įtakos akies rainelei.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Vaistiniai preparatai, kuriuos kartu su alfuzozinu vartoti draudžiama:

- Alfa-1 receptorių blokatoriai.

Vaistiniai preparatai, kuriuos vartoti kartu su alfuzozinu reikia atsargiai:

- Antihipertenziniai vaistai; - Nitratai; - Stiprūs CYP3A4 inhibitoriai, tokie kaip ketokonazolas, itrakonazolas ar ritonaviras, nes padidėja alfuzozino kiekis kraujyje.

Jei ruošiatės operacijai, kurios metu bus skiriami sisteminio poveikio anestetikai, iki operacijos likus 24 val., Xatral vartojimą rekomenduojama nutraukti, nes gali ryškiai sumažėti kraujospūdis.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Šis vaistas skirtas vyrams. Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Duomenų apie vaisto poveikį gebėjimui vairuoti automobilį nėra. Nepageidaujamas poveikis, pavyzdžiui, galvos svaigimas bei silpnumas, dažniausiai gali pasireiškti gydymo pradžioje. Vairuojantiems bei mechanizmus valdantiems asmenims į tai reikia atkreipti dėmesį.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Xatral medžiagas Vaistinio preparato sudėtyje yra laktozės. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą

3. KAIP VARTOTI XATRAL

Xatral visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Vartojimo metodas Vaistas yra geriamas. Tabletę reikia nuryti sveiką, nekramtytą.

Paprastai rekomenduojama gerti po vieną tabletę tris kartus per parą.

Vyresnio amžiaus pacientai Kaip įprastinė atsargumo priemonė pagyvenusiems, t.y. vyresniems negu 65 metų pacientams, bei ligoniams, vartojantiems vaistų nuo didelio kraujo spaudimo, iš pradžių skiriama mažesnė dozė: tokiems pacientams reikia gerti iš ryto ir vakare po vieną tabletę.

Pastaba Atsižvelgiant į veiksmingumą ir toleravimą, dozę galima didinti, tačiau per parą galima gerti ne daugiau kaip keturias Xatral 2,5 mg tabletes (10 mg).

Inkstų nepakankamumas Pacientams, sergantiems inkstų nepakankamumu, iš pradžių rekomenduojama gerti po vieną Xatral 2,5 mg tabletę du kartus per parą, vėliau dozę reikia koreguoti.

Kepenų nepakankamumas Ligoniams, sergantiems lengvu ar vidutinio sunkumo kepenų nepakankamumu, gydymą rekomenduojama pradėti nuo vienos Xatral 2,5 mg tabletės per parą, vėliau, atsižvelgiant į vaisto veiksmingumą, dozę reikia didinti, t.y., gerti po 1 tabletę du kartus per parą.

Vaisto vartojimo dažnumą bei laiką nustato gydytojas. Nutraukti Xatral vartojimą savo nuožiūra, t.y. prieš tai nepasitarus su gydytoju, negalima.

Pavartojus per didelę Xatral dozę Nedelsiant kreipkitės į gydytoją ar ligoninę. Ligonis turi būti atsilošęs arba gulėti. Tinka įprastinis hipotenzijos gydymas skysčiais bei kraujagysles sutraukiančiais preparatais.

Pamiršus pavartoti Xatral Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą tabletę. Kitą tabletę išgerkite įprastu laiku.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Xatral, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Toliau išvardytas nepageidaujamas poveikis suskirstytas pagal dažnumą: Labai dažni (pasireiškia daugiau kaip 1 asmeniui iš 10), Dažni (pasireiškia mažiau kaip1 asmeniui iš 10), Nedažni (pasireiškia mažiau nei 1 asmeniui iš 100), Reti (pasireiškia mažiau nei 1 asmeniui iš 1000), Labai reti (pasireiškia mažiau nei 1 asmeniui iš 10 000), dažnis nežinomas (negali būti įvertintas pagal turimus duomenis).

• Psichikos sutrikimai Dažni: silpnumas/svaigulys, galvos skausmas. Nedažni: galvos sukimasis.

• Kraujagyslių sutrikimai Dažni: ortostatinė hipotenzija (staigiai sumažėjęs kraujospūdis, keičiant padėtį iš gulimos į stovimą). Nedažni:tachikardija (dažnas širdies plakimas), alpimas, palpitacija (smarkus širdies plakimas). Labai reti: krūtinės angina pacientams, sergantiems koronarinių arterijų liga.

• Akių sutrikimai Nedažni: intraoperacinis suglebusios rainelės sindromas.

• Kvėpavimo sistemos, krūtinės ląstos ir tarpuplaučio sutrikimai Nedažni: rinitas (sloga).

• Virškinimo trakto sutrikimai Dažni: pykinimas, pilvo skausmas, viduriavimas, burnos sausumas.

• Kepenų, tulžies pūslės ir latakų sutrikimai Nedažni: kepenų ląstelių pažeidimas, cholestazinė kepenų liga.

• Odos ir poodinio audinio sutrikimai Nedažni: išbėrimas, niežulys. Labai reti: dilgėlinė, angioedema (alerginis pabrinkimas).

• Bendrieji sutrikimai ir vartojimo vietos pažeidimai Dažni: nuovargis. Nedažni: kraujo priplūdimai į kaklą ir veidą, patinimas, krūtinės skausmas.

• Lytinės sistemos ir krūties sutrikimai Nedažni: priapizmas (ilgalaikė skausminga erekcija).

5. KAIP LAIKYTI XATRAL

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Šiam vaistiniam preparatui specialių laikymo sąlygų nereikia.

Ant dėžutės ir lizdinės plokštelės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Xatral vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Xatral sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra alfuzozino hidrochloridas. Vienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 2,5 mg alfuzozino hidrochlorido. - Pagalbinės medžiagos tabletės branduolyje yra laktozės monohidratas, mikrokristalinė celiuliozė, povidonas, karboksimetilkrakmolo A natrio druska ir magnio stearatas. Tabletės plėvelėje: hipromeliozė, makrogolis 400, titano dioksidas (E 171).

Xatral išvaizda ir kiekis pakuotėje Xatral 2,5 mg plėvele dengtos tabletės yra baltos apvalios. Dėžutėje yra 30 tablečių PVC/aliuminio lizdinėje plokštelėje.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas Rinkodaros teisės turėtojas UAB "SANOFI-AVENTIS LIETUVA" A.Juozapavičiaus g. 6/2 LT-09310 Vilnius Lietuva

Gamintojas SANOFI WINTHROP INDUSTRIE 30-36 AvenueGustave Eiffel 37100 Tours Prancūzija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į rinkodaros teisės turėtoją.

UAB "SANOFI-AVENTIS LIETUVA" A.Juozapavičiaus g. 6/2 LT-09310 Vilnius Tel. +370 5 2755224

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2009-07-21


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai