To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Susirūpinęs pacientas klausia gydytojo...

Susirūpinęs pacientas klausia gydytojo:
- Daktarėli, tik sakykite tiesą, ar aš tikrai pasveiksiu? Girdėjau, kad gydytojai kartais tyčia
neteisingai nustato diagnozę. Pavyzdžiui , gydo nuo plaučių uždegimo, o jie
numiršta nuo šiltinės

  • Jei nėščioji jaučiasi gerai bei valgo sveiką ir visavertį maistą, jokių maisto papildų geriau nevartoti (išskyrus folio rūgštį). Maisto papildai, net ir skirti nėščiosioms, gali ...

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Kasmet krūties vėžys diagnozuojamas 300000 pasaulio moterų, iš jų Lietuvoje 1300.

Verogalid

1. KAS YRA VEROGALID IR KAM JIS VARTOJAMAS

Verapamilio hidrochloridas riboja kalcio jonų patekimą į arterijų lygiuosius raumenis bei širdies raumens ląsteles. Jis taip pat veikia širdies laidžiąją sistemą. Dėl šių savybių vaistas vartojamas krūtinės anginos priepuolių profilaktikai, širdies ritmo sutrikimams bei hipertenzijai gydyti. Vaisto forma sąlygoja lėtą veikliosios medžiagos išsiskyrimą, todėl vaistą galima vartoti rečiau. Vaisto skiriama suaugusiems žmonėms, kai yra padidėjęs kraujospūdis, miokardo išemija su stabiliąja krūtinės angina.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT VEROGALID

Verogalid vartoti negalima:

- jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) verapamilio hirdrochloridui arba bet kuriai pagalbinei Verogalid medžiagai. - pacientams, kuriems yra ryškus didelio laipsnio kairiojo skilvelio nepakankamumas, hipotenzija (sistolinis kraujo spaudimas mažesnis kaip 90 mm Hg), retas pulsas (pulso dažnis prieš gydymą mažiau kaip 50 k/min.), sinusinio mazgo silpnumo sindromas, II( ir III° AV blokada.

Specialių atsargumo priemonių reikia:

- pacientams, kurių sutrikusi inkstų funkcija, skirti tik tada, kai tai neišvengiama.

Kitų vaistų vartojimas

Kartu vartojant Verogalid ir kitus vaistus gali keistis jų veikimas. Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Gydytojui, kuris rengiasi jums skirti vaistų, pasakykite, kad jau vartojate Verogalid. Prieš pradedami vartoti kitus nereceptinius vaistus, pasitarkite su gydytoju. Jei verapamilio skiriama kartu su vaistais, mažinančiais kraujospūdį, antiaritminiais vaistais ar kai kuriais anestetikais, gali labai sumažėti kraujospūdis ar sutrikti širdies funkcija. Beta adrenoblokatorių (trimepranolio tablečių bei injekcijų, tenormino tablečių bei injekcijų ir kt.) negalima skirti pacientams, gydomiems verapamiliu, nes gali sulėtėti impulso sklidimas nuo prieširdžių iki skilvelių, todėl gali labai sumažėti kraujospūdis, suretėti pulsas ar sutrikti širdies funkcija. Kartu vartojant digoksino, gali šiek tiek sumažėti jo koncentracija, tačiau tai nėra kliniškai reikšminga. Jei yra digitalio intoksikacijos požymių (virškinimo bei gebėjimo matyti spalvas sutrikimų, labai padažnėjęs širdies plakimas), būtina kreiptis į gydytoją.

Verogalid vartojimas su maistu ir gėrimais Vartojant vaistą, nepatariama valgyti riebiai.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis

Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Verogalid neskiriama nėščiosioms, ypač per pirmuosius tris nėštumo mėnesius. Žindyvėms Verogalid neskiriama.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

Vaistas, ypač gydymo pradžioje, gali sukelti nuovargį, svaigulį, neigiamai įtakoti veiksmus, reikalaujančius padidinto dėmesio bei geros judesių koordinacijos taip pat, kai reikia priimti greitus sprendimus (pvz.: vairuoti automobilį, valdyti mechanizmus bei dirbti aukštyje). Šiuos veiksmus galite atlikti tik tada, kai leidžia gydytojas.

3. KAIP VARTOTI VEROGALID

Verogalid visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Dozę turi parinkti gydytojas. Padidėjęs kraujospūdis Pacientams, kurių sutrikusi kepenų funkcija, taip pat senyviems bei nedidelės kūno masės, reikėtų skirti mažesnes pradines dozes, t.y. pusę tabletės (120 mg) Verogalid 240 mg. Vartojant tokias dozes, vaisto poveikis turėtų pasireikšti po savaitės. Dozę reikėtų didinti kas savaitę arba dar rečiau taip: • 240 mg rytą, • 240 mg rytą ir 120 mg vakare, • 240 mg du kartus per parą.

Širdies ritmo sutrikimai ir širdies raumens išemija su stabiliąja krūtinės angina Vartojamos tokios pat dozės, kaip ir padidėjusiam kraujospūdžiui gydyti. Kai yra širdies išemija, pasitarus su gydytoju, galima skirti didesnę dozę, ypač rytą. Paros dozė neturi viršyti 480 mg . Vaistą vartoti valgant, užsigeriant trupučiu skysčio.

Pavartojus per didelę Verogalid dozę

Jei vaikas netyčia praryja vaisto arba jo perdozuojama, nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Verogalid, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms. Pacientai paprastai gerai toleruoja Verogalid, tačiau kartais gali pasireikšti šių šalutinių reiškinių: vidurių užkietėjimas, kuris yra daugelio senyvų žmonių problema, silpnumas, mažas kraujospūdis, retas pulsas, sutrikęs širdies impulsų pralaidumas, širdies nepakankamumas, nuovargis, sutrikęs kvėpavimas, tinimas, galvos skausmas, svaigulys, bėrimas bei karščio bangos. Privalote pranešti savo gydytojui, jei pasireiškia šių šalutinių reiškinių ar kitokių nepageidaujamų reakcijų.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI VEROGALID

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje. Laikyti gamintojo pakuotėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos ir drėgmės.

Ant dėžutės po Tinka iki nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Verogalid vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Verogalid sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra verapamilio hidrochloridas. Vienoje tabletėje yra 240 mg verapamilio hidrochlorido. - Pagalbinės medžiagos yra natrio alginatas, mikrokristalinė celiuliozė , povidonas, magnio stearatas , dažikliai: Clarum opadry YS-1-7006, Flavum opadry YS-5-12577.

Verogalid išvaizda ir kiekis pakuotėje

Ovalios, dramblio kaulo spalvos dengtos tabletės su vagele ir žymeniu73/00 vienoje pusėje bei simboliu >< kitoje.

Kartono dėžutė, kurioje yra 30 arba 100 pailginto atpalaidavimo tablečių, supakuotų į polietileno talpyklę, uždengtą aliuminio folija ir vaikų neatidaromu uždoriu.

Kartono dėžutė, kurioje yra 30 pailginto atpalaidavimo tablečių, supakuotų į PVC-PVDC/Al tipo lizdines plokšteles.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas IVAX Pharmaceuticals s.r.o., Ostravská 29, 747 70 Opava-Komárov, Čekijos Respublika

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

UAB "Sicor Biotech" Kęstučio g. 59 / Lenktoji g. 27 LT-08124 Vilnius Tel. +370 5 211 35 00

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2007-12-14


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai