To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Savo gydytojo praktikoje aš tik kartą padariau klaidą...

- Savo gydytojo praktikoje aš tik kartą padariau klaidą.
- Kokią gi?
- Išgydžiau pacientą per du vizitus, o po to sužinojau, kad jis milijonierius.

  • Planuojant nėštumą, folio rūgštį reikia gerti abiem! Kai moteris pastoja, ji folio rūgštį turėtų vartoti dar keletą mėnesių.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Alkoholio vartojimo sumažėjimas 10 proc. sumažina vyrų mirtingumą nuo su alkoholiu siejamų priežasčių apie 20 proc. ir 5 proc. sumažina mirtinų nelaimingų atsitikimų, žmogžudysčių ...

STOPTUSSIN

1. KAS YRA STOPTUSSIN IR KAM JIS VARTOJAMAS

STOPTUSSIN slopina sausą, dirginantį kosulį. STOPTUSSIN gydomi vyresni kaip 12 metų paaugliai ir suaugusieji.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT STOPTUSSIN

STOPTUSSIN vartoti negalima: - jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) gvajfenezinui, butamirato citratui arba bet kuriai pagalbinei STOPTUSSIN medžiagai; - jeigu yra raumenų silpnumas (sergate sunkiąja miastenija); - nėštumo laikotarpiu.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. STOPTUSSIN sustiprina vaistų nuo peršalimo bei skausmą malšinančių vaistų, kuriuose yra paracetamolio ir acetilsalicilo rūgšties, taip pat medikamentų, kurie slopina centrinę nervų sistemą (pvz., raminamųjų, migdomųjų), alkoholio bei skeleto raumenis atpalaiduojančių vaistų poveikį.

STOPTUSSIN vartojimas su maistu ir gėrimais Vaistas geriamas po valgio. Tabletės nuryjamos (jeigu būtina, galima dalinti į dvi dalis), užsigeriant pakankamu skysčio kiekiu (vandens, arbatos, sulčių ir pan.). Gydantis šiuo vaistu, alkoholinių gėrimų gerti negalima.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. STOPTUSSIN vartoti nėštumo metu negalima.

Ar butamirato divandenilio citrato ir gvajfenezino prasiskverbia į motinos pieną, nežinoma. Šio vaistinio preparato vartojimo nėščiosioms duomenų sukaupta per mažai, todėl žindymo laikotarpiu STOPTUSSIN vartoti nerekomenduojama.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas STOPTUSSIN gebėjimo vairuoti ir valdyti mechanizmus neveikia.

3. KAIP VARTOTI STOPTUSSIN

Jeigu gydytojas nepaskyrė kitaip, dozę reikia apskaičiuoti pagal kūno svorį.

Kūno svoris Tablečių kiekis Vartojimo dažnumas Mažesnis negu 50 kg ½ tabletės 4 kartus per parą 50-70 kg 1 tabletė 3 kartus per parą 70-90 kg 1 ir ½ tabletės 3 kartus per parą Didesnis negu 90 kg 1 ir ½ tabletės 4 kartus per parą

Tarp dozių būtina daryti 4-6 valandų pertrauką. STOPTUSSIN vartoti ilgiau kaip 3 paras, nepasitarus su gydytoju, draudžiama. Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. Jeigu manote, kad STOPTUSSIN veikia per stipriai arba per silpnai, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. STOPTUSSIN nerekomenduojama vartoti jaunesniems kaip 12 metų vaikams, nes duomenų apie saugumą ir veiksmingumą nėra.

Pavartojus per didelę STOPTUSSIN dozę Jeigu išgėrėte per daug STOPTUSSIN, nedelsdamas kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Pamiršus pavartoti STOPTUSSIN Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą tabletę.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

STOPTUSSIN, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Dažniausiai nustatytas nepageidaujamas poveikis: virškinimo trakto sutrikimai (pykinimas, anoreksija, pilvo skausmas, vėmimas, viduriavimas), galvos skausmas ir galvos svaigimas. Toks poveikis pasireiškė 1 % ligonių ir išnyko, sumažinus dozę. Be to, galimi alerginiai odos simptomai.

Nepageidaujamos reakcijos išvardytos pagal organų sistemų klases. Kiekvienoje dažnio grupėje nepageidaujamas poveikis pateikiamas mažėjančio sunkumo tvarka.

Imuninės sistemos sutrikimai Nedažni (>1/1000, <1/100): išbėrimas, dilgėlinė, niežulys.

Nervų sistemos sutrikimai Dažni (>1/100, <1/10): galvos skausmas, galvos sukimasis.

Virškinimo sutrikimai Dažni (>1/100, <1/10): pykinimas, anoreksija, pilvo skausmas, vėmimas, viduriavimas.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI STOPTUSSIN

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 ºC temperatūroje. Laikyti gamintojo pakuotėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo drėgmės.

Ant dėžutės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, STOPTUSSIN tablečių vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti kartu su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

STOPTUSSIN sudėtis

- Veikliosios medžiagos yra butamirato divandenilio citratas ir gvajfenezinas. Vienoje tabletėje yra 4 mg butamirato divandenilio citrato ir 100 mg gvajfenezino. - Pagalbinės medžiagos yra koloidinis bevandenis silicio dioksidas, manitolis, mikrokristalinė celiuliozė, glicerino tribehenatas, magnio stearatas.

STOPTUSSIN išvaizda ir kiekis pakuotėje

STOPTUSSIN yra apvalios, baltos tabletės su laužimo vagele. Tabletę galima padalyti į dvi lygias dalis. Kartono dėžutėje yra 20 tablečių lizdinėse plokštelėse.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

TEVA Czech Industries s.r.o. Ostravska 29 747 70 Opava-Komarov Čekijos Respublika

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

UAB "Sicor Biotech" V.A. Gračiūno 8 LT-02241 Vilnius Tel.: +370 5 266 02 03

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2011-01-26


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai