To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Vienos šalies stomatologai sukūrė naują...

Vienos šalies stomatologai sukūrė naują kramtomąją gumą  „Ksilitas su dinamitu“. Ksilitas valo ir stiprina jūsų dantis, o dinamitas garantuoja saugų atstumą nuo ėduonies.

  • Moterims, vyresnėms nei 35 metai, rekomenduojama reguliariai tikrintis dėl gimdos kaklelio vėžio. Šią sunkią ligą galima lengvai išgydyti, nustačius pradinėse stadijose.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Benamiui didesnė tikimybė mirti nuo hipotermijos (sušalimo) nesant dideliems šalčiams, o lyjant ir pučiant vėjui.

Pikovit forte

1. KAS YRA PIKOVIT FORTE IR KAM JIS VARTOJAMAS

Pikovit FORTE sudėtyje yra 11 būtinųjų vitaminų. Jų kiekis atitinka 7 metų ir vyresniems vaikams rekomenduojamas paros normas. Šių tablečių sudėtyje nėra cukraus, kuris skatina bakterijų augimą ir vystymąsi, todėl jos nekenkia dantims (nesukelia karieso). Malonų skonį šioms tabletėms suteikia maltitolis, manitolis ir aspartamas. Vitaminai – tai biologiškai labai vertingos medžiagos, kurios reguliuoja daugelį biocheminių procesų organizme. B komplekso vitaminai (B1, B2, B6, B12, pantoteno rūgštis ir nikotinamidas) dalyvauja angliavandenių, baltymų ir riebalų apykaitoje. Folio rūgštis būtina normaliai kraujo ląstelių gamybai, regeneracijai ir funkcijai. Vitaminas A būtinas epitelinių ląstelių vystymuisi ir regos pigmento sintezei. Vitaminas D reguliuoja kalcio panaudojimą ir kartu – kaulų bei dantų mineralizaciją. Vitaminas C skatina geležies rezorbciją ir dalyvauja daugelyje organizme vykstančių oksidacijos-redukcijos reakcijų. Vitaminas E yra fiziologinis antioksidantas, kuris apsaugo ląstelių membranas nuo pažeidimo ir padeda išsaugoti ląstelių funkciją.

Kada vartojamos Pikovit FORTE tabletės su apvalkalu Pikovit FORTE tabletes su apvalkalu rekomenduojama vartoti tada, kai yra didesnis vitaminų poreikis, o mityba nepakankama ir nesubalansuota: - pervargstantiems ir nesugebantiems sutelkti dėmesio mokiniams; - kai yra didelis fizinis krūvis; - nereguliariai ir nepakankamai besimaitinantiems (sumažėja atsparumas infekcijoms); - sumažėjus apetitui; - vartojant antibiotikus (papildoma priemonė); - vitaminų kiekiui maiste papildyti metų laikais, kai trūksta šviežių vaisių ir daržovių.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT PIKOVIT FORTE

Pikovit FORTE vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) veikliajai arba bet kuriai pagalbinei Pikovit FORTE medžiagai; - esant hipervitaminozei A ar D.

Jaunesniems kaip 7 metų vaikams šių tablečių vartoti nerekomenduojama.

Negalima vaikui duoti didesnės dozės negu rekomenduojama. Ilgai vartojamos didelės vitaminų A ir D dozės gali sukelti hipervitaminozę.

Specialių atsargumo priemonių reikia Prieš pradedant kartu su Pikovit FORTE vartoti kitus vitaminų ar mineralų preparatus, reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju.

Kitų vaistų vartojimas

Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Pikovit FORTE vartojimas su maistu ir gėrimais Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Pikovit FORTE įtakos protiniam ir fiziniam darbingumui nepastebėta.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Pikovit FORTE medžiagas Pacientams, sergantiems cukriniu diabetu, galima vartoti Pikovit FORTE, tačiau pažymėtina, kad vienoje tabletėje su apvalkalu yra 0,6 g maltitolio. Virškinimo trakte maltitolio hidrolizė ir rezorbcija vyksta lėtai, todėl jo metabolizmui insulino reikia nedaug. Vienos tabletės energinė vertė – maždaug 6 kJ (1,4 kcal). Pikovit FORTE tabletėse yra aspartamo, iš kurio susidaro fenilalaninas. Gali būti kenksmingas sergantiems fenilketonurija.

3. KAIP VARTOTI PIKOVIT FORTE

Pikovit FORTE visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Vyresni kaip 7 metų vaikai turėtų čiulpti vieną Pikovit FORTE tabletę, po valgio. Jei vaikas nenoriai valgio, jis turėtų kasdien vartoti šias tabletes du mėnesius, kitais atvejais – periodiškai, pagal poreikį.

Pavartojus per didelę Pikovit FORTE dozę Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Pamiršus pavartoti Pikovit FORTE Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą tabletę.

Nustojus vartoti Pikovit FORTE Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Pikovit FORTE, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Pagal nurodymus vartojamos Pikovit FORTE nepageidaujamo poveikio nesukelia. Jei pasireiškia alerginė reakcija, daugiau šių tablečių vaikui duoti negalima. Reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju ar vaistininku. Tabletės sudėtyje yra 0,6 g maltitolio, todėl didesnės negu rekomenduojama dozės gali sukelti viduriavimą.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI PIKOVIT FORTE

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 30 (C temperatūroje Laikyti gamintojo pakuotėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos ir drėgmės.

Ant dėžutės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Pikovit FORTE vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Pikovit FORTE sudėtis

- Veikliosios medžiagos yra Retinolis (vitaminas A retinilio palmitato 5000 TV pavidalu) Cholekalciferolis (vitaminas D3) 400 TV Askorbo rūgštis (vitaminas C) 60 mg Nikotinamidas 20 mg Tokoferilio acetatas (vitaminas E tokoferilio 15 mg acetato pavidalu) Kalcio pantotenatas 10 mg Piridoksino chloridas (vitaminas B6) 2 mg Riboflavinas (vitaminas B2) 1,7 mg Tiamino nitratas (vitaminas B1) 1,5 mg Folio rūgštis 0,4 mg Cianokobalaminas (vitaminas B12) 6 (g Aukščiau nurodyta vienos dengtos tabletės sudėtis.

- Pagalbinės medžiagos yra maltitolis, maltitolio sirupas, manitolis, aspartamas (su fenilalaninu), povidonas, magnio stearatas, glicerolis, kapolis 600, ricinos aliejus, polisorbatas 80, koloidinis silicio dioksido gelis, ( karotinas, titano dioksidas (E 171), mandarinų skonio medžiaga.

Pikovit FORTE išvaizda ir kiekis pakuotėje Kartono dėžutėje yra 30 dengtų tablečių supakuotų į PVC/PE/PVDC folijos ir aliuminio folijos lizdines plokšteles.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

KRKA, d.d. Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovėnija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

Krka, d.d., atstovybė Lietuvoje A. Goštauto g. 40, Vilnius LT-01112 Vilnius Tel. +370 5 236 27 40

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2009-03-20


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai