To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Užsigalvojęs, išsiblaškęs gydytojas priima pacientą...

Užsigalvojęs, išsiblaškęs gydytojas priima pacientą:
- Gydytojau, man labai skauda galvą.
- Seniai?
- Nuo gimimo!
- O prieš tai jūs gerai jautėtės?

  • Nėštumo metu valgykite kepenis. Tačiau tai turi būti galvijo kepenys, pirktos iš patikimo ūkininko.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Tiek juodieji, tiek raudonieji ikrai turi labai daug cholesterolio - 100 g valgomosios dalies yra 588 mg cholesterolio.

MUCINUM

1. KAS YRA MUCINUM IR KAM JIS VARTOJAMAS

MUCINUM yra augalinis vidurius paleidžiantis vaistas. Juo rekomenduojama trumpai gydyti retkarčiais pasireiškiantį vidurių užkietėjimą.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT MUCINUM

MUCINUM vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) veikliosiom arba bet kuriai pagalbinei MUCINUM medžiagai; - jeigu sutrikęs žarnų praeinamumas ar žarnos susiaurėję, taip pat esant žarnyno atonijai; - jeigu sergate apendicitu arba kitokiu žarnyno uždegimu, pvz., Krono liga, opiniu kolitu; - jeigu yra neaiškios kilmės pilvo skausmas; - jei netekote daug vandens ir druskų; - vaikams iki 12 metų. - Specialių atsargumo priemonių reikia: Jeigu vidurių užkietėjimas išlieka ir vartojant MUCINUM, būtina kreiptis į gydytoją.

Prieš geriant MUCINUM, būtinai pasikonsultuokite su gydytoju jeigu Jūs kartu vartojate tokius vaistus: - tam tikrus širdies raumenį stiprinančius vaistus (širdies glikozidus); - širdies ritmą atstatančius vaistus (antiaritminius); - vaistus, kurie gerina širdies laidumą ir prailgina QT intervalą; - vaistus, kurie padidina šlapinimasi (diuretikai); - kortizoną ar į kortizoną panašius vaistus (gliukokortikoidai).

Kaip ir kitų laisvinančių vaistų, MUCINUM negalima vartot, negalintiems pasituštinti žmonėms arba kuriems ūmiai arba nuolat pasireiškė neaiškios priežasties virškinimo trakto simptomai, pvz. pilvo skausmai, pykinimas ir vėmimas, nes tai gali būti žarnų nepraeinamumo požymis.

Jei liuosuojančių vaistų reikia kasdien, būtina nustatyti vidurių užkietėjimo priežastis. Reikia vengti ilgesnį laiką vartoti laisvinančių vaistų.

MUCINUM vartojant ilgesnį laiką gali sutrikti žarnyno funkcija ir išsivystyti priklausomybė vidurius laisvinantiems vaistams. MUCINUM reikia vartoti tik tuo atveju, kai kitų priemonių ( pvz. dietos pokyčiai ar išmatų tūrį didinančios priemonės) nepakanka.

Jei MUCINUM yra duodamas išmatų nelaikantiems žmonėms, siekiant išvengti odos kontakto su išmatomis, įklotus reikia keisti kaip galima dažniau.

Sergantiems inkstų ligomis, gali sutrikti elektrolitų balansas..

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Dėl ilgalaikio liuosuojančių vaistų vartojimo sumažėja kalio kiekis kraujyje. Todėl gali sustiprėti širdies glikozidų poveiks ir pakisti antiaritminių vaistų bei vaistų, lginančių QT intervalą poveikis. Kalio netenkama daugiau, jei kartu su MUCINUM yra vartojami diuretikai, kortizonas ar į kortizoną panašūs vaistai (gliukokortikoidai) bei preparatai, kurių sudėtyje yra saldymedžių šaknų.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Reikiamų duomenų apie MUCINUM veikliųjų medžiagų vartojimą nėštumo ir žindymo laikotarpiu nėra. Todėl nėščiosioms ir žindyvėms vaisto vartoti negalima.

Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas MUCINUM gebėjimo vairuoti ir valdyti mechanizmus neveikia.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines MUCINUM medžiagas Vaisto sudėtyje yra sacharozės. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą. Tablečių sudėtyje taip pat yra metilo parahidroksibenzoato (E218) ir propilo parahidroksibenzoato (E216). Gali sukelti alerginių reakcijų, kurios gali būti uždelstos.

3. KAIP VARTOTI MUCINUM

MUCINUM visada vartokite tiksliai, kaip nurodyta šiame lapelyje. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Vyresniems nei 12 metų paaugliams ir suaugusiems Įprasta dozė yra 1 tabletė per parą. Vaisto reikia išgerti prieš miegą.

Be gydytojo konsultacijos vaisto negalima vartoti ilgiau nei 1-2 savaites. Jei simptomai išlieka vartojant vaistą, būtina kreiptis į gydytoją.

Vartojant vaisto negalima suvartoti daugiau nei 30 mg hidroksiantracenų glikozidų per parą. Tokia dozė yra vienoje MUCINUM tabletėje.

Pavartojus per didelę MUCINUM dozę Vaisto perdozavus arba vartojant jo dažniau nei rekomenduojama dažniausiai atsiranda spazminiai pilvo skausmai ir sunkus viduriavimas, kurio metu netenkama daug skysčių ir elektrolitų. Tai ypač svarbu vyresnio amžiaus pacientams. Tokiu atveju būtina nedelsiant kreiptis į gydytoją.

Pamiršus pavartoti MUCINUM Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą tabletę.

Nustojus vartoti MUCINUM Gali vėl užkietėti viduriai. Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

MUCINUM, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms. Senų lapų ir šaltekšnių žievės turintys vaistai gali sukelti pilvo skausmą, spazmą arba viduriavimą, ypač dirglios žarnos sindromu sergantiems pacientams. Tokiais atvejais būtina sumažinti vaisto dozę. Vartojant ilgą laiką gali sutrikti vandens ir elektrolitų pusiausvyrą ir atsirasti baltymų ir kraujo šlapime (albuminurija, hematurija). Vartojant ilgą laiką gali atsirasti žarnų gleivinės pigmentaciją (pseudomelanosis coli), kuri paprastai praeina nustojus vartoti vaisto. Šlapimas gali įgauti geltoną arba rausvai rudą atspalvį. Tai nepavojinga. Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI MUCINUM

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Šiam vaistiniam preparatui specialių laikymo sąlygų nereikia.

Ant lizdinės plokštelės ir dėžutės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, MUCINUM vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

MUCINUM sudėtis

- Veikliosios medžiagos yra senų lapų sausasis ekstraktas, šaltekšnių žievės sausasis ekstraktas, čilmedžių lapų milteliai, ožiažolių vaisių milteliai. Vienoje tabletėje yra 30 mg senų lapų sausojo ekstrakto, atitinkančio ne mažiau kaip 7 % hidroksiantracenų glikozidų, apskaičiuotų pagal senozidą B (ne mažiau kaip 2,1 mg), 40 mg amerikinių šaltekšnių žievės sausojo ekstrakto, atitinkančio ne mažiau kaip 16 % hidroksiantracenų glikozidų, apskaičiuotų pagal kaskarozidą A (ne mažiau kaip 6,4 mg), 50 mg kvapiųjų čilmedžių lapų miltelių ir 30 mg anyžinių ožiažolių vaisių miltelių. - Pagalbinės medžiagos. Tabletės branduolys: maltodekstrinas, mikrokristalinė celiuliozė, prergelifikuotas kukurūzų krakmolas, stearino rūgštis. Tabletės dangalas: šelakas, povidonas, talkas, gumiarabikas, juoda suspensija (juodasis geležies oksidas (E172), geltonasis geležies oksidas (E172), raudonasis geležies oksidas (E172), sacharozė, povidonas, metilo parahidroksibenzoatas (E218), propilo parahidroksibenzoatas (E216), natrio hidroksidas, išgrynintas vanduo), sacharozė, želatina, karnaubo vaškas, baltasis vaškas.

MUCINUM išvaizda ir kiekis pakuotėje

MUCINUM tabletės yra juodos, apvalios, lygios, abipusiai išgaubtos, dengtos. Kartoninėje dėžutėje yra 20 tablečių.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas Laboratoire INNOTECH INTERNATIONAL 7/9 avenue François Vincent Raspail 94110 Arcueil Prancūzija

Gamintojas Innothera Chouzy L’Isle Vert Rue René Chantereau 41150 Chouzy-sur-Cisse Prancūzija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2009-10-14


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai