To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Norėčiau užsirašyti pas daktarą...

- Norėčiau užsirašyti pas daktarą.
- Galite ateiti po dviejų savaičių.
- Bet per tiek laiko aš ir numirti galiu!
- Nieko tokio - jeigu tik jūsų žmona mums praneš, mes atšauksim paskyrimą.

  • Naudokite dezodorantą vietoj antiperspiranto, nes pastarieji gali įtakoti krūties vėžio atsiradimą.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Apie 70 proc. visų krūties vėžio atvejų pirmiausia atranda pačios moterys arba jų partneriai.

Intralipid

1. KAS YRA INTRALIPID IR KAM JIS VARTOJAMAS

Intralipid - energijos ir nepakeičiamųjų riebalų rūgščių šaltinis, yra sterili, nepirogeninė riebalų emulsija, skirta infuzuoti į veną.

Preparato sudėtyje yra išgryninto sojų pupelių aliejaus ir išgrynintų kiaušinių fosfolipidų.

Sojų aliejus yra riebalų rūgščių (daugiausia polinesočiųjų) trigliceridų mišinys. Kiaušinių fosfolipidai išskirti iš kiaušinių trynio. Lipidų (riebalų) dalelių dydis ir Intralipid biologinės savybės yra tokios kaip ir chilomikronų (labai mažų riebalų lašelių, apsuptų baltymo plėvele).

Intralipid emulsijos vartojama tuo atveju, kai: pacientą, maitinamą infuzijų į veną būdu, reikia aprūpinti energija ir nepakeičiamomis riebalų rūgštimis; pacientą reikia aprūpinti nepakeičiamomis riebalų rūgštimis, nes enteriniu būdu organizme jų kiekio nei palaikyti, nei sunormalinti neįmanoma.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT INTRALIPID

Intralipid vartoti negalima: 0. - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) kiaušinių, sojų, žemės riešutų baltymams arba bet kuriai pagalbinei Intralipid medžiagai; - jeigu pacientas yra ištiktas ūminio šoko; 0. - jeigu yra sunkus lipidų metabolizmo sutrikimas, pvz., pasireiškė patologinė hiperlipidemija (riebalų kiekio kraujyje padidėjimas); 0. - jeigu yra sunkus kepenų funkcijos nepakankamumas; - esant hemofagocitozės sindromui.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu paciento lipidų apykaita bei kepenų funkcija sutrikusi; - jeigu sergama inkstų funkcijos nepakankamumu, dekompensuotu cukriniu diabetu, kasos uždegimu, hipotiroidizmu (skydliaukės funkcijos susilpnėjimu) ir jei kartu yra hipertrigliceridemija (trigliceridų kiekio kraujyje padidėjimas), bei sepsiu; - jei tokiems ligoniams Intralipid infuzuojama, būtina atidžiai matuoti trigliceridų koncentraciją serume; - jei paciento jautrumas sojos ar kiaušinio baltymui yra padidėjęs. Tokiu atveju Intralipid būtina vartoti labai atsargiai ir tik atlikus jautrumo šiems baltymams testą. Intralipid labai atsargiai reikia infuzuoti naujagimiams ir prieš laiką gimusiems kūdikiams, jei jiems yra hiperbilirubinemija ir tuo atveju, jei įtariama, kad yra plaučių hipertenzija. Naujagimiams, ypač prieš laiką gimusiems ir ilgai maitinamiems parenteriniu būdu, būtina nuolat stebėti trombocitų kiekį, tirti kepenų funkciją ir trigliceridų koncentraciją kraujo serume.

Intralipid, gali keisti laboratorinių tyrimų (bilirubino, laktatdehidrogenazės, deguonies įsotinimo, hemoglobino ir kt.) rodmenis tuo atveju, jei kraujo mėginys buvo paimtas prieš riebalų išsiskyrimą iš kraujo. Daugeliui pacientų riebalai iš kraujo išsiskiria per 5-6 valandas.

Kitų vaistų vartojimas Jei vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Kai kurie medikamentai, pavyzdžiui, insulinas, gali daryti poveikį organizmo lipazių sistemai. Vis dėlto tokia sąveika, atrodo, kliniškai yra mažai reikšminga.

Terapinėmis dozėmis vartojamas heparinas sukelia laikiną lipolizės pagreitėjimą plazmoje, o tai lemia trigliceridų eliminacijos iš kraujo sumažėjimą dėl lipoproteinlipazės išeikvojimo.

Sojos pupelių aliejus yra natūralus vitamino K1 šaltinis. Manoma, kad tai svarbu tik pacientams, gydomiems kumarino dariniais, kurie su šiuo vitaminu sąveikauja.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku.

Medikamentą vartojant nėštumo ir žindymo laikotarpiu, nepageidaujamo poveikio nepastebėta. Preparato poveikis gyvūnų dauginimosi funkcijai netirtas.

3. KAIP VARTOTI INTRALIPID

Kad Intralipid galėtų išsiskirti, būtina nustatyti tinkamą dozę ir infuzijos greitį (žr. skyrių "Riebalų išsiskyrimas").

Suaugę žmonės Didžiausia rekomenduojama trigliceridų paros dozė yra 3 g/kg kūno svorio. Intralipid gali patenkinti iki 70 ( energijos poreikio, net ir pacientams, kuriems šis poreikis yra labai padidėjęs. Intralipid 20 ( emulsijos infuzijos greitis turi būti ne didesnis kaip 500 ml per 5 valandas.

Naujagimiai ir kūdikiai Rekomenduojama preparato paros dozė yra 0,5 – 4 g/kg kūno svorio. Infuzijos greitis turi būti ne didesnis kaip 0,17 g/kg kūno svorio per valandą (t.y. 4 g per 24 valandas). Prieš laiką gimusiems ir mažo svorio naujagimiams Intralipid reikėtų nepertraukiamai infuzuoti 24 valandas. Pradinė paros dozė turėtų būti 0,5 -1 g/kg kūno svorio, kurią vėliau galima nuosekliai didinti ir vartoti 2 g/kg kūno svorio per parą. Prireikus per parą galima vartoti net 4 g/kg kūno svorio, tačiau tik tuo atveju, jei atidžiai tikrinama trigliceridų koncentracija serume, atliekami kepenų funkcijos tyrimai ir stebimas įsotinimas deguonimi. Nurodytas infuzijos greitis yra didžiausias ir jo didinti negalima, net jeigu norima kompensuoti praleistas dozes.

Nepakeičiamųjų riebalų rūgščių (EFAD) trūkumas Kad į organizmą patektų 4-8 ( energijos ne iš baltymų, nepakeičiamų riebalų rūgščių trūkumo profilaktikai ar korekcijai reikėtų vartoti Intralipid, kuriame yra pakankamai linoleno ir linolo rūgšties. Jei nepakeičiamų rūgščių trūkumas susijęs su stresu, Intralipid kiekį, kuris reikalingas šiam trūkumui pašalinti, reikia labai padidinti.

Vartojimo metodas Intralipid emulsiją galima infuzuoti į tą pačią centrinę arba periferinę veną, į kurią infuzuojama angliavandenių arba amino rūgščių tirpalų, naudojantis Y formos jungikliu. Intralipid, kaip vieną iš mišinio, kuriame yra angliavandenių, aminorūgščių, elektrolitų, vitaminų ir mikroelementų, sudedamųjų dalių, galima lašinti iš plastmasinio maišo, kurio sudėtyje nėra ftalatų. Kiekvienos sudedamosios mišinio dalies fizinis stabilumas privalo būti patvirtintas, laikantis Fresenius Kabi standartų.

Kaip ir visų infuzijų atveju, siekiant išvengti kateterio kišimo komplikacijų, įskaitant oro emboliją ir centrinės venos trombozę, reikia laikytis atsargumo. Naudojant periferinį kateterį, galima išvengti sunkių krūtinės ląstos komplikacijų. Maisto medžiagų tiekimas į veną per periferinį kateterį tampa lengvesnis, jei Intralipid tirpalas yra beveik izotoninis. Būtina griežtai laikytis aseptikos, ypač tuo atveju, jei paciento imuninė sistema prislopinta.

Riebalų išsiskyrimas

Suaugę žmonės Kaip organizmas geba eliminuoti riebalus reikia tiksliai nustatyti pacientams, kurių lipidų apykaita yra sutrikusi, taip pat naujagimiams ir prieš laiką gimusiems kūdikiams bei Intralipid vartojusiems ilgiau kaip savaitę. Tai reikia padaryti, paėmus kraujo mėginį praėjus 5 - 6 valandom per kurias nebuvo skirta riebalų.Centrifuguojant kraujo ląstelės atskiriamos nuo plazmos. Jei plazma opalescencinė (vaivorykštinė, keičianti spalvą), infuzija atliekama vėliau. Šio metodo rezultatai nėra labai tikslūs, todėl trigliceridų kiekio padidėjimo kraujyje galima ir nepastebėti. Vis dėlto pacientams, kuriems gali būti sutrikęs riebalų toleravimas, rekomenduojama matuoti trigliceridų koncentraciją serume, atidžiai stebėti riebalų išsiskyrimą ir pacientų būklę.

Naujagimiai ir kūdikiai Riebalų išsiskyrimą reikia stebėti reguliariai. Vienintelis patikimas būdas - trigliceridų koncentracijos serume nustatymas.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Infuzavus Intralipid emulsijos, gali padidėti kūno temperatūra, retai – atsirasti drebulys, šalčio pojūtis, pykinimas ir (ar) vėmimas (mažiau kaip 1( atvejų). Intralipid infuzijos sukeltas kitoks šalutinis poveikis yra labai retas - mažiau kaip 1 atvejis iš milijono.

Tuoj pat po preparato pavartojimo pasireiškiantis šalutinis poveikis Padidėjusio jautrumo reakcija (anafilaksija, odos išbėrimas, dilgėlinė), gali sutrikti kvėpavimo funkcija (pvz., atsirasti tachipnėja, t.y. padažnėjęs kvėpavimas) arba kraujotaka (pvz., pasireikšti hipertenzija arba hipotenzija). Pastebėta, kad gali atsirasti hemolizė, retikulocitozė, pilvo, galvos skausmas, nuovargis, priapizmas (ilgalaikė skausminga erekcija).

Šalutinis poveikis, pasireiškiantis vėliau Toks šalutinis poveikis, pvz., trombocitopenija, gali atsirasti vaikams, ilgą laiką vartojusiems Intralipid. Be to, pastebėtas laikinas kepenų funkcijos rodmenų padidėjimas, ligonį ilgai maitinant infuzijos į veną būdu (Intralipid vartojant arba nevartojant), cholestazė (tulžies sąstovis).

Kūdikiams ilgai gydomiems Intralipid 10( infuzine emulsija, dėl neaiškių priežasčių padaugėjo cholesterolio.

Sutrikus organizmo gebėjimui eliminuoti Intralipid, net įprastinė dozė gali sukelti riebalų pertekliaus sindromą. Tačiau jis galimas ir tuo atveju, jei įprastu rekomenduotu greičiu infuzuojant Intralipid staigiai pakinta paciento būklė, pvz., sutrinka inkstų funkcija arba pasireiškia infekcinė liga. Riebalų pertekliaus sindromo metu pasireiškia hiperlipidemija, karščiavimas, įvairių organų infiltracija riebalais bei jų funkcijos sutrikimas ir koma. Nutraukus Intralipid infuziją, visi simptomai paprastai išnyksta.

5. KAIP LAIKYTI INTRALIPID

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25(C temperatūroje. Negalima užšaldyti.

Ant pakuotės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, preparato vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos. Pakuotę ir nesuvartotą preparatą reikia išmesti. Dalinai panaudoto preparato likučių vėliau naudoti negalima Nesunaudotą emulsijos likutį būtina išpilti.

6. KITA INFORMACIJA

Intralipid 20 ( infuzinės emulsijos sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra sojų aliejus, rafinuotas. 1000 ml emulsijos yra 200 g sojų aliejaus, rafinuoto. - Pagalbinės medžiagos yra išgryninti kiaušinių fosfolipidai, glicerolis, natrio hidroksidas (sureguliuoti pH), injekcinis vanduo.

Emulsijos osmoliališkumas - 350 mosm/kg vandens, pH - maždaug 8. Organinių fosfatų kiekis: 15 mmol/1000 ml Energinė vertė – 8 400 kJ (2000 kcal)/1000 ml.

Intralipid 20 ( infuzinės emulsijos išvaizda ir kiekis pakuotėje

Emulsija yra balta, homogeninė. Tiekiama stikliniuose buteliukuose arba dvisluoksniuose plastmasiniuose maišeliuose.

Pakuotėje yra 12 buteliukų, kurių kiekviename yra 100 ml, 250 ml arba 500 ml emulsijos. Pakuotėje yra 10 maišelių, kurių kiekviename yra 100 ml arba 250 ml emulsijos arba 12 maišelių, kurių kiekviename yra 500 ml emulsijos.

Rinkodaros teisės turėtojas

Fresenius Kabi AB

751 74 Uppsala

Švedija

Gamintojas

(infuzinė emulsija maišeliuose) Fresenius Kabi AB 751 74 Uppsala Švedija

(infuzinė emulsija buteliukuose) Fresenius Kabi Austria GmbH Hafnerstrasse 36 8055 Graz Austrija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

"Fresenius Kabi Polska" ribotos atsakomybės bendrovės Baltijos atstovybė Olimpiečių g. 1A-22, LT-09200, Vilnius Lietuva Tel. +370 52609169 Faksas +370 526 08 696

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2011-01-06

Žemiau pateikta informacija skirta tik sveikatos priežiūros specialistams

Vartojimo instrukcija (maišeliams)

6. Naudoti infuzijų sistemos kaniulę, kuri turi būti arba be oro angos, arba anga turi būti neatvira. Laikytis infuzijų sistemos naudojimo instrukcijos.

7. Pakelti maišelio vietą, kurioje yra infuzijų sistemos prijungimo vieta, ir visiškai pradurti jos diafragmą, tvirtai sukant bei stumiant infuzijos sistemos kaniulės smaigalį, kuris turi saugiai ir visiškai pradurti infuzijų sistemos prijungimo vietą. 8. Maišelį apversti ir pakabinti ant infuzijų sistemos laikiklio.


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai