To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prieš užmigdamas po narkozės, pacientas...

Prieš užmigdamas po narkozės, pacientas klausia chirurgo: - Aš gavau dozę kelionei tik į vieną pusę ar pirmyn ir atgal?

  • Naujagimį bent iki 6 - 12 mėnesių maitinkite krūtimi. Taip jis gaus reikalingiausias medžiagas vystymuisi bei augs sveikas ir protingas.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Atlikus tyrimą vienuolikoje Europos valstybių, JAV, Kanadoje, Japonijoje ir Australijoje nustatyta, kad berniukų mirtingumas kūdikių amžiuje yra didesnis nei mergaičių, nors ši tendencija ...

HJERTEMAGNYL

1. KAS YRA HJERTEMAGNYL IR KAM JIS VARTOJAMAS

Vaisto vartojama esant toliau nurodytoms būklėms. Trombozės (infarkto, insulto) profilaktika, sergant išemine širdies liga, po miokardo infarkto, išeminio smegenų insulto ar praeinančio smegenų išemijos priepuolio (kraujotakos sutrikimo priepuolio).

Preparatas slopina trombocitų agregaciją (sukibimą), todėl jo vartojama trombocitų agregacijos sukelto krešulio atsiradimo rizikai mažinti.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT HJERTEMAGNYL

HJERTEMAGNYL vartoti negalima: - jeigu yra yra padidėjęs jautrumas acetilsalicilo rūgščiai, pagalbinėms preparato medžiagoms ar salicilatams; - jeigu neseniai kraujavo į virškinamąjį traktą; - jeigu kraujyje sumažėjęs trombocitų kiekis, yra polinkis į kraujavimą; - jeigu sergama ūmine pepsine opa, hemofilija, sunkiu inkstų ar kepenų funkcijos nepakankamumu; - jeigu šlapime padaugėjo oksalatų; - jeigu yra trys paskutiniai nėštumo menesiai; - vaikams ir paaugliams, jaunesniems kaip 16 metų.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jei sergate bronchų astma arba Jūsų jautrumas skausmą malšinantiems preparatams yra padidėjęs, nes HJERTEMAGNYL gali sukelti bronchų astmos priepuolį; - jei sergate gydymui nepasiduodančia hipertenzija; - jei sergate hemolizine anemija, yra sutrikusi kepenų ir (ar) inkstų funkcija arba yra virškinimo trakto sutrikimų; - likus 10 parų iki chirurginės operacijos HJERTEMAGNYL vartojimą būtina nutraukti; - senyvo amžiaus pacientams nepatartina ilgai vartoti preparato dėl galimos kraujavimo iš virškinamojo trakto rizikos.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Kumarino grupės antikoaguliantų arba heparino poveikis stiprėja, jei jų vartojama kartu su didele HJERTEMAGNYL doze. Acetilsalicilinės rūgšties vartojimas kartu su gliukokortikoidais gali didinti kraujavimo iš virškinimo trakto atsiradimo riziką. Metotreksato ir geriamųjų vaistų nuo diabeto poveikis, įskaitant ir šalutinį poveikį, stiprėja, jei jų vartojama kartu su acetilsalicilo rūgštimi. Nesteroidiniai vaistai nuo uždegimo gali daryti įtaką šalutiniam HJERTEMAGNYL poveikiui, todėl šiuos preparatus nepatariama vartoti kartu Acetilsalicilo rūgštis gali slopinti spironolaktono, furosemido, šlapimo rūgšties išsiskyrimą skatinantį vaistų nuo podagros bei probenecido sukeliamą poveikį. Fenitoinas, droperidonas gali keisti acetilsalicilo rūgšties veiksmingumą.

HJERTEMAGNYL vartojimas su maistu ir gėrimais Kartu vartojami maistas ir gėrimai HJERTEMAGNYL poveikiui įtakos nedaro.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Žindymo laikotarpiu HJERTEMAGNYL vartoti negalima.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas HJERTEMAGNYL gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus poveikio nedaro.

3. KAIP VARTOTI HJERTEMAGNYL

Prieš gydymo pradžią būtina pasitarti su gydytoju. HJERTEMAGNYL visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Suaugusių žmonių įprasta paros dozė yra 75 -150 mg. Jei reikalinga mažesnė nei 150 mg dozė, reikia vartoti kito stiprumo tabletes. Esant kai kurioms būklėms, dozė gali būti padidinta, bet tik gydytojui nurodžius.

Tabletę reikia užsigerti stikline vandens. Tabletę galima nuryti visą, kad būtų lengviau nuryti ją galima padalyti į dvi dalis ar sukramtyti.

Pavartojus per didelę HJERTEMAGNYL dozę Jei išgėrėte daugiau tablečių, negu nurodyta, iš karto kreipkitės į gydytoją.

Pamiršus pavartoti HJERTEMAGNYL Jei pamiršote išgerti HJERTEMAGNYL tabletę, ją išgerkite iš karto, kai prisiminsite, tada tabletes vartokite įprastu laiku. Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą tabletę.

Nustojus vartoti Hjertemagnyl Nustojus vartoti HJERTEMAGNYL, pasakykite apie tai savo gydytojui. Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

HJERTEMAGNYL, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Labai dažnas šalutinis poveikis (atsiranda daugiau kaip 1 iš 10 vaisto vartojančių pacientų( Pailgėjęs kraujavimo laikas, rėmuo, raugulys.

Dažnas šalutinis poveikis (atsiranda mažiau kaip 1 iš 10, bet daugiau kaip 1 iš 100 vaisto vartojančių pacientų( Galvos skausmas, nemiga, bronchospazmas sergantiems bronchų astma, viršutinės virškinimo trakto dalies paraudimas ir erozijos, pykinimas, sutrikęs virškinimas, vėmimas, viduriavimas.

Nedažnas šalutinis poveikis (atsiranda mažiau kaip 1 iš 100, bet daugiau kaip 1 iš 1000 vaisto vartojančių pacientų( Mieguistumas, svaigulys, zvimbimas ausyse, viršutinės virškinimo trakto dalies opos ir kraujavimas, įskaitant vėmimą ir tuštinimąsi krauju, padidėjusio jautrumo reakcijos (dilgėlinė ir angioedema) alergiškiems pacientams, anafilaksinė reakcija.

Retas šalutinis poveikis (atsiranda mažiau kaip 1 iš 100, bet daugiau kaip 1 iš 1000 vaisto vartojančių pacientų( Kraujavimas į smegenis, grįžtamasis, nuo dozės priklausomas klausos susilpnėjimas arba kurtumas, gausus viršutinės virškinimo trakto dalies kraujavimas, perforacija, cukraus kiekio kraujyje sumažėjimas, kepenų fermentų kiekio kraujyje padidėjimas.

Labai retas šalutinis poveikis (atsiranda mažiau kaip 1 iš 10000 vaisto vartojančių pacientų( Burnos gleivinės arba stemplės uždegimas, apatinės virškinimo trakto dalies pažeidimas, išopėjimas arba susiaurėjimas, žarnų uždegimas arba žarnų uždegiminės ligos paūmėjimas, purpura (ryškiai raudonas bėrimas), hemoraginis vaskulitas (smulkiųjų kraujagyslių uždegimas), Stivenso ir Džonso sindromas, Lajelio sindromas (toksinė epidermolizė), grįžtamasis, nuo dozės priklausomas, lengvas toksinis hepatitas, jei sergama kai kuriomis virusinėmis ligomis (ypač gripo virusų A, B ir vėjaraupių virusų sukeltomis).

Gydant vaikus HJERTEMAGNYL gali atsirasti Reye sindromas. Reye sindromas yra labai reta liga, pažeidžianti smegenis ir kepenis ir galinti sukelti mirtį

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI HJERTEMAGNYL

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje. Buteliuką laikyti sandarų. Ant dėžutės ir buteliuko po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, HJERTEMAGNYL vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

HJERTEMAGNYL sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra acetilsalicilo rūgštis. Kiekvienoje tabletėje yra 150 mg acetilsalicilo rūgšties. - Pagalbinės medžiagos yra magnio hidroksidas, magnio stearatas, bulvių krakmolas, kukurūzų krakmolas, mikrokristalinė celiuliozė.

HJERTEMAGNYL išvaizda ir kiekis pakuotėje

HJERTEMAGNYL yra baltos, apvalios, plokščios, nuožulniais kraštais tabletės, vienoje pusėje turinčios vagelę. Tabletės tiekiamos supakuotos į rudo stiklo buteliukus, esančius kartono dėžutėse. Buteliuke yra 30 arba 90 tablečių.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas Nycomed SEFA AS Jaama 55B, 63308 Polva Estija

Gamintojas Nycomed SEFA AS Jaama 55B, 63308 Polva Estija arba Nycomed Danmark ApS Langebjerg 1, DK-4000 Roskilde Danija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

"Nycomed", UAB Gynėjų 16, LT-01109 Vilnius Tel. +370 5 210 90 70

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2009-10-14


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai