To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Dvi draugės kalbasi...

Dvi draugės kalbasi:
- Na, kaip sekasi?
- Laikausi dietos.
- Seniai?
- Jau dvi valandas. Bent kiek matosi?
- Žinoma. Akys alkanos.

  • Planuodamos nėštumą pradėkite gerti folio rūgštį. Ją reikia gerti kelis mėnesius prieš nėštumą ir nėštumo metu – bent tris mėnesius.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Kasmet daugiau nei 40 000 moterų miršta nuo krūties vėžio, iš jų daugiau nei 500 Lietuvoje.

Fucithalmic

1. KAS YRA Fucithalmic IR KAM JIS VARTOJAMAS

Fucithalmic yra akių lašai kuriais gydomas fuzido rūgščiai jautrių mikroorganizmų sukeltas ūmus bakterinis konjuktyvitas (akių junginės uždegimas).

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT Fucithalmic

Fucithalmic vartoti negalima: • jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) fuzido rūgščiai arba bet kuriai pagalbinei Fucithalmic medžiagai.

Specialių atsargumo priemonių reikia: • vartojant Fucithalmic, negalima nešioti kontaktinių lęšių.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Fucithalmic gali vartoti nėščios ir žindančios motinos.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Fucithalmic įtakos vairavimui ir mechanizmų valdymui neturi, Fucithalmic akių lašai, suspensija per keletą sekundžių ištirpsta vandeniniame akies skystyje ir pasiskirsto junginės maišelyje, todėl pavartojus, netrukdo regėjimui.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Fucithalmic medžiagas Fucithalmic sudėtyje yra konservanto benzalkonio chlorido. Gali sudirginti akis.

3. KAIP VARTOTI Fucithalmic

Suaugusieji, kūdikiai ir vaikai: Vartoti po 1 lašą į akį (akis) 2 kartus per parą (1 lašą ryte ir 1 lašą vakare). Gydyti reikia mažiausiai 2 paras dar po to, kai akis atgauna įprastą išvaizdą.

Fucithalmic visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Pavartojus per didelę Fucithalmic dozę Perdozavimo atvejai nežinomi.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Fucithalmic, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Dažniausi šalutiniai poveikiai yra įvairios odos reakcijos, ypač vartojimo vietose, pvz., praeinantis dilginimas ir deginimas. Pasitaiko niežulys, odos bėrimas ir alerginės reakcijos.

Remiantis klinikinių tyrimų, kuriuose dalyvavo daugiau kaip 1500 ūminiu konjunktyvitu sergančių pacientų, duomenimis, preparatas sukėlė nepageidaujamą poveikį maždaug 10% jį vartojusių pacientų; daugiausiai tai buvo trumpai trunkantis dilginimo ir deginimo pojūtis.

Remiantis poregistracinio laikotarpio duomenimis, visos nepageidaujamos reakcijos vadinamos "retomis", pasitaiko labai retai, apytiksliai 0,5 kartai : 100 000 gydymo atvejams.

Galimi reti šalutiniai poveikiai: bėrimas, dilgėlinė, niežulys, periorbitinė edema (audinių paburkimas dėl skysčių kaupimosi), angioedema (odos sluoksnių, poodžio ir gleivinių paburkimas), akies deginimas, akies dilginimas, konjunktyvito paūmėjimas, alerginės reakcijos.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI Fucithalmic

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje. Pirmą kartą atidarius tūbelę, preparato tinkamumo laikas - 28 dienos.

Ant dėžutės po ,,Tinka iki" ir tūbelės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Fucithalmic vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Fucithalmic sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra fuzido rūgštis. Viename grame (33 lašuose) suspensijos yra 10 mg fuzido rūgšties. - Pagalbinės medžiagos yra benzalkonio chloridas, karbomeras, manitolis, dinatrio edetatas, natrio hidroksidas, injekcinis vanduo.

Fucithalmic išvaizda ir kiekis pakuotėje

Fucithalmic yra baltos ar beveik baltos spalvos tiršta suspensija. Aliuminio tūbelė iš abiejų pusių dengta polietilenu, su polietileno antgaliu; užsukama polietileno dangteliu. Preparatas tiekiamas tūbelėse po 5 g.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas LEO Pharmaceutical Products Industriparken 55 DK-2750 Ballerup Danija

Gamintojas

LEO Laboratories Ltd. 285, Cashel Road Dublin 12 Airija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

Meda Pharma SIA Veiverių g. 134 LT-46352 Kaunas Tel. +370 37330509

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2009-07-21


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai