To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Ligonis ant operacinio stalo. Jis mato ateinantį chirurgą su kauke ant veido...

Ligonis ant operacinio stalo. Jis mato ateinantį chirurgą su kauke ant veido.
Ligonis sako:
- Daktare, galite nusiimti kaukę, aš jus iš karto pažinau.

  • Suteikdami pagalbą sušalusiam žmogui, netrinkite jo odos, nes suaktyvės kraujotaka paviršiuje ir šaltas kraujas iš odos nukeliaus į vidaus organus.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Tiek juodieji, tiek raudonieji ikrai turi labai daug cholesterolio - 100 g valgomosios dalies yra 588 mg cholesterolio.

Fucicort

1. KAS YRA FUCICORT IR KAM JIS VARTOJAMAS

Fucicort kremo sudėtyje suderintas stiprus vietinis antibakterinis fuzido rūgšties ir betametazono priešuždegiminis bei niežulį mažinantis poveikis. Betametazono valeratas yra ant odos vartojamas vaistas, kuriam būdingas greitas poveikis gydant uždegimines odos ligas.

Lokalus uždegiminės dermatozės (atopinės egzemos, diskoidinės egzemos, stazinės egzemos, seborėjinės egzemos, kontaktinės egzemos), komplikuotos fuzido rūgščiai jautrių mikroorganizmų sukelta bakterine infekcija, gydymas.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT FUCICORT

Fucicort vartoti negalima: - jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) veikliajai arba bet kuriai pagalbinei Fucicort medžiagai. - Fucicort sudėtyje yra kortikosteroidas, todėl jo negalima vartoti sergantiems pirminėms bakterinėmis, grybelinėmis ar virusinėmis (pvz., sukeltomis pūslelinės ar vėjaraupių virusų) odos infekcijomis, taip pat odos tuberkulioze ar sifiliu, perioraliniu dermatitu ir raudonaisiais spuogais.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - ilgai ir nuolat gydyti Fucicort reikėtų vengti, ypač jei kremu tepami dideli odos plotai, veidas, taip pat sulenkimų ir raukšlių oda, gydomi kūdikiai ir vaikai. Negalima tepti atvirų žaizdų ir gleivinių. - Fucicort venkite vartoti esant odos atrofijai, odos opoms, paprastiesiems spuogams, trapioms odos venoms, perianaliniam(plotas apie tiesiąją žarną) ir genitaliniam (lytinių organų) niežuliui. - Fucicort reikia atsargiai tepti šalia akių - preparatas, patekęs į akis gali sukelti glaukomą. - Vartojant fuzido rūgštį gali atsirasti bakterijų atsparumas. Kaip ir visų antibiotikų, ilgalaikis ir pasikartojantis preparato vartojimas gali padidinti atsparumo bakterijoms atsiradimo riziką. - Jei nėra pagerėjimo tepant Fucicort kremą ilgiau kaip 7 dienas pasakykite gydytojui.

Staiga nutraukus gydymą, gali vystytis "nutraukimo" sindromas. Fucicort kremo sudėtyje yra cetostearilo alkoholio, kuris gali sukelti vietinę odos reakciją (pvz., kontaktinį dermatitą) ir chlorokrezolio, kuris gali sukelti alerginę reakciją.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Gydyti nėščiosioms Fucicort negalima, nebent būtinai reikia.

Fucicort kremas gali būti vartojamas žindymo metu. Žindančios moterys negali vartoti Fucicort ant krūtinės.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Vartojamas ant odos Fucicort neveikia arba tik nežymiai veikia gebėjimą vairuoti ir valdyti mechanizmus.

Kitų vaistų vartojimas Sąveika nežinoma.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Fucicort medžiagas Vaisto sudėtyje yra cetostearilo alkoholio ir chlorokrezolio. Cetostearilo alkoholis gali sukelti lokalių odos reakcijų (pvz., kontaktinį dermatitą) ar sudirginti akis ir gleivinę. Chlorokrezolis gali sukelti alerginių reakcijų.

3. KAIP VARTOTI FUCICORT

Fucicort vartokite tiksliai taip, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Fucicort vaikams (nuo 0 iki 17 metų) ir suaugusiems tepama plonu sluoksniu 2 kartus per parą ne ilgiau kaip dvi savaites.

Senyvo amžiaus pacientai Nėra klinikinės patirties su senyvais pacientais, nurodančios būtinybę imtis papildomų atsargumo priemonių ar dozės koregavimo.

Pacientai turintys kepenų ir inkstų nepakankamumą Nėra klinikinės patirties su pacientais turinčiais kepenų ar inkstų nepakankamumą, nurodančios būtinybę imtis papildomų atsargumo priemonių ar dozės koregavimo.

Jeigu manote, kad Fucicort veikia per stipriai arba per silpnai, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Fucicort kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Dažniausiai pasireiškiantis Fucicort nepageidaujamas poveikis yra įvairūs sudirginimai vartojimo vietoje. Pasireiškia alerginės reakcijos.

Nedažnas (pasireiškia 1- 10 pacientų iš 1 000 pacientų) nepageidaujamas poveikis: niežėjimas, odos sudirginimas, odos deginimo pojūtis, odos dilginimo pojūtis, odos sausumas, bėrimas, kontaktinis dermatitas (odos uždegimas dėl alergeno kontakto vietoje), eritema (odos paraudimas), egzemos (alerginis odos uždegimas) paūmėjimas, dilgėlinė.

Labai retas (pasireiškia mažiau negu 1 iš 10 000 pacientų) nepageidaujamas poveikis: odos atrofija, teleangiektazija (kraujagyslių išsiplėtimas), alerginė reakcija.

Kaip ir nuo kitų kortikosteroidų, taip ir gydant Fucicort kremu, nors ir retai, gali būti folikulitas (plauko maišelio uždegimas), hipertrichozė (padidėjęs viso kūno plaukuotumas), perioralinis ar alerginis kontaktinis dermatitas, odos depigmentacija (baltos dėmės), glaukoma (padidėjęs akies spaudimas) ir antinksčių veiklos slopinimas.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI FUCICORT

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Specialių laikymo sąlygų nereikia. Po pirmojo tūbelės atidarymo, preparato tinkamumo laikas yra 3 mėn. Ant kartono dėžutės po "Tinka iki" ir tūbelės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Fucicort vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Fucicort sudėtis

- Veikliosios medžiagos yra fuzido rūgštis ir betametazono valeratas. Viename grame kremo yra 20 mg fuzido rūgšties ir 1 mg betametazono (valerato pavidalu). - Pagalbinės medžiagos yra: makrogolio cetostearilo eteris, cetostearilo alkoholis, chlorokrezolis, natrio-divandenilio fosfatas dihidratas, skystasis parafinas, minkštasis baltas parafinas, išgrynintas vanduo, natrio hidroksidas (pH pritaikymui).

Fucicort išvaizda ir kiekis pakuotėje

Fucicort yra baltas, su vandeniu susimaišantis kremas. Fucicort tiekiamas aliuminio tūbelėse su užsukamu polietileno dangteliu po 15 g. Dėžutėje yra viena tūbelė.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas LEO Pharmaceutical Products Industriparken 55 DK-2750 Ballerup Danija

Gamintojas

LEO Laboratories Ltd. Cashel Road, Dublin 12 Airija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

Meda Pharma SIA Veiverių g. 134 LT–46352 Kaunas Telefaksas + 370 37330509

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-02-18

Naujausia vaistinio preparato charakteristikų santraukos redakcija pateikiama Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos (VVKT) interneto svetainėje http://www.vvkt.lt/


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai