To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Gydytojau, pastaruoju metu aš pradėjau viską užmiršti...

- Gydytojau, pastaruoju metu aš pradėjau viską užmiršti!
- Ar dažnai taip atsitinka?
- Kas atsitinka?

  • Moterims, vyresnėms nei 35 metai, rekomenduojama reguliariai tikrintis dėl gimdos kaklelio vėžio. Šią sunkią ligą galima lengvai išgydyti, nustačius pradinėse stadijose.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Užspringęs žmogus griebiasi sau už gerklės - tai tarptautinis Heimlicho gestas.

FAMVIR

FAMVIR 500 mg plėvele dengtos tabletės Famcikloviras

- Veiklioji FAMVIR medžiaga yra famcikloviras. Vienoje tabletėje yra 500 mg famcikloviro. - Pagalbinės medžiagos yra hidroksipropilceliuliozė, bevandenė laktozė, karboksimetilkrakmolo natrio druska, magnio stearatas. Tabletės plėvelės sudėtyje yra hipromeliozės, makrogolio ir titano dioksido (E 171).

Registravimo liudijimo turėtojas Novartis Finland Oy Metsänneidonkuja 10 02130 Espoo Suomija

Gamintojas Novartis Pharma GmbH Roonstrasse 25 and Obere Turnstrasse 8 D-90429 Nuremberg Vokietija

1. KAS YRA FAMVIR IR NUO KO JIS VARTOJAMAS

Baltos, ovalios, abipus išgaubtos tabletės su nusklembtomis briaunomis. Vienoje tablečių pusėje yra įranta"FV 500", kita pusė yra lygi.

FAMVIR 500 mg plėvele dengtos tabletės tiekiamos lizdinėse plokštelėse, kuriose yra 21 plėvele dengta tabletė.

FAMVIR yra antivirusinis medikamentas, vartojamas juostinei pūslelinei gydyti. Juostinė pūslelinė yra infekcinė liga, kurią sukelia Varicella zoster (juostinės pūslelinės) virusas. FAMVIR stabdo viruso plitimą, mažina pūslelių atsiradimą bei skausmingą išbėrimą. Be to, FAMVIR vartojamas ūminei lyties organų pūslelinei bei šios ligos pasikartojimui gydyti. Lyties organų pūslelinė yra pirmojo arba antrojo tipo paprastosios pūslelinės (Herpes simplex) virusų sukelta infekcinė liga, paprastai plintanti lytiniu būdu. Šia liga sergantiems žmonėms lyties organų srityje atsiranda pūslelių, deginimas ar niežėjimas, kuris kartais būna skausmingas. Žmonėms, kuriems dažnai kartojasi lyties organų pūslelinė, FAMVIR tinka minėtos ligos pasikartojimų profilaktikai. Nors FAMVIR virusų nesunaikina, jis tik lengvina ir trumpina ligos simptomus. Šis vaistas pūslelinės viruso plitimo nestabdo, todėl ligonis minėtu virusu gali užkrėsti kitus žmones. Juostinės pūslelinės ir lyties organų pūslelinės gydymas būna veiksmingiausiais, jei jis pradedamas kaip galima anksčiau, kai tik atsiranda pirmųjų simptomų. Jeigu Jums atsiranda bet kokių klausimų, kaip FAMVIR veikia ar kodėl šis medikamentas paskirtas, reikia klausti gydytojo.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT FAMVIR

FAMVIR vartoti draudžiama: - jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) famciklovirui, penciklovirui arba bet kuriai pagalbinei FAMVIR medžiagai. Jeigu Jūs manote, kad galite būti alergiškas, reikia pasitarti su gydytoju.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu sutrikusi inkstų veikla; - jeigu pacientė nėščia arba ketina pastoti; - jeigu moteris yra žindyvė; - jeigu sutrikusi organizmo imuninė sistema.

Jei bet kuris iš minėtų atvejų tinka Jums, prieš vartojant FAMVIR reikia pasakyti gydytojui. Jei yra bet kokių pūslelinės simptomų, pacientui ar pacientei patariama susilaikyti nuo lytinių santykių, net ir tokiu atveju, jei antivirusinis gydymas jau pradėtas, kadangi pūslelinės virusu galima užkrėsti partnerį.

FAMVIR ir pagyvenę žmonės Pagyvenusiems žmonėms FAMVIR vartoti galima.

FAMVIR ir vaikai Vaikams paprastai FAMVIR vartoti nerekomenduojama.

Nėštumas Jei moteris nėščia ar įtaria, jog pastojo, reikia pasakyti gydytojui. FAMVIR nėštumo metu galima vartoti tik būtiniausiu atveju. Gydytojas turėtų apsvarstyti su paciente FAMVIR vartojimo nėštumo metu pavojų.

Žindymo laikotarpis Jei moteris žindyvė, reikia pasakyti gydytojui. Gydytojas, remdamasis konkrečiu naudos ir pavojaus santykiu, patars, ar vartoti FAMVIR žindymo laikotarpiu.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas FAMVIR labai retai gali sukelti svaigulį, mieguistumą ar sumišimą. Jei vartojant vaisto atsirado bet kuris minėtas pokytis, vairuoti ir valdyti mechanizmus reikia atsargiai.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines FAMVIR medžiagas FAMVIR sudėtyje yra laktozės. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Juos informuoti yra ypač svarbu, jei Jūs vartojate vaistų, pvz., probenecido, kurie gali daryti įtaką inkstų veiklai.

3. KAIP VARTOTI FAMVIR

FAMVIR visada vartokite tiksliai taip, kaip nurodė gydytojas. Negalima viršyti rekomenduojamo dozavimo.

Kiek vaisto vartoti

Juostinė pūslelinė Sergant ūmine juostine pūsleline 7 dienas reikia gerti du kartus per parą po vieną 500 mg tabletę. Jeigu reikia gydyti akių juostinę pūslelinę, rekomenduojama 7 dienas gerti 3 kartus per parą po vieną 500 mg tabletę. Pacientui, kuriam po juostinės pūslelinės dažniau galima neuralgija, 7 dienas reikia gerti 3 kartus per parą po 500 mg. Tokiu atveju neuralgija pasireiškia rečiau ir trunka trumpiau. Žmonėms, kurių sutrikusi imuninės sistemos veikla, rekomenduojama 10 dienų gerti 3 kartus per parą po vieną 500 mg tabletę.

Lyties organų pūslelinė pacientams, kurių imuninės sistemos veikla sutrikusi 7 dienas reikia gerti du kartus per parą po vieną 500 mg FAMVIR tabletę.

Kada ir kaip FAMVIR vartoti Pirmąją tabletę reikia išgerti kiek galima anksčiau, kai tik atsiranda pirmųjų ligos požymių ar simptomų (pūslelių, deginimas ir skausmas). Vartojant FAMVIR visada būtina tiksliai laikytis gydytojo nurodymų. Tabletę reikia nuryti nepažeistą, užsigeriant stikline vandens. FAMVIR vartojimas nuo valgymo laiko nepriklauso. Tabletę kramtyti ar trupinti nebūtina.

Kiek laiko FAMVIR vartoti Būtina tiksliai laikytis gydytojo nurodymo.

Pavartojus per didelę FAMVIR dozę Jei tablečių pacientas išgėrė daugiau, negu paskirta, arba medikamento netyčia išgėrė kitas žmogus, reikia nedelsiant kreiptis patarimo į gydytoją ar artimiausią gydymo įstaigą. Gydytojui reikia parodyti tablečių pakuotę.

Pamiršus pavartoti FAMVIR Pamiršus FAMVIR išgerti laiku, prisiminus vaistą reikia nedelsiant suvartoti, tačiau jei greitai reikės vartoti kitą dozę, praleistos dozės reikia negerti ir toliau vaisto vartoti taip, kaip įprasta. Praleistos dozės kompensacijai kitą dozę gerti dvigubą negalima, kadangi dažniau gali atsirasti nepageidaujamas šalutinis poveikis.

Jeigu manote, kad FAMVIR veikia per stipriai arba per silpnai, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. galimAS ŠALUTINIS poveikiS

FAMVIR, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį. Paprastai jis būna lengvas arba vidutinio sunkumo. Retai gali atsirasti šleikštulys, vėmimas, galvos skausmas, sumišimas (paprastai pagyvenusiems žmonėms). Labai retai galimas svaigulys, snaudulys (paprastai pagyvenusiems žmonėms), haliucinacijos (regėjimas ar girdėjimas to, ko realiai nėra), odos ir (arba) akių pageltimas, odos išbėrimas ar niežulys. Jei bet kuris minėtas pokytis laikosi arba vargina, reikia pasakyti gydytojui. Jeigu atsiranda šiame informaciniame lapelyje neminėtas šalutinis poveikis, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. FAMVIR laikymo SĄLYGOS

Laikyti vaikams neprieinamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 30 (C temperatūroje. Laikyti gamintojo pakuotėje. Ant dėžutės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, preparato vartoti negalima. Jei pažeista pakuotė ar yra pastebimų klastojimo požymių, vaisto vartoti negalima. Visas tabletes reikia suvartoti taip, kaip nurodyta. Jei dėl bet kokios priežasties jų šiek tiek lieka, likutį reikia gražinti vaistininkui.

6. KITA INFORMACIJA

Daugiau informacijos apie šį vaistinį preparatą gali suteikti vietinis registravimo liudijimo turėtojo atstovas.

Novartis Pharma Services Inc. atstovybė Lietuvoje Konstitucijos pr. 7 LT-09308, Vilnius Tel. +370 5 269 16 50

Informacinis lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2008-02-22


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai