To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Daktare, ką jūs man patarsite...

- Daktare, ką jūs man patarsite?
- Valgykit žuvį. Joje daug fosforo.
- Bet aš noriu pasveikti, o ne švytėti, kaip kažkokia žuvis.

  • Valgykite liesus pieno produktus. Juose daug netukinančių baltymų ir nėra sočiųjų riebalų, kurie tukina ir kenkia kraujagyslėms.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Negimdžiusioms, ar pirmą kartą gimdžiusioms po 30 m. amžiaus truputį padidėja rizika susirgti krūties vėžiu.

Cal-C-Vita

1. KAS YRA CAL-C-VITA IR KAM JIS VARTOJAMAS

Vitaminai ir mineralai yra būtinos mitybos medžiagos. Kalcio bei vitaminų C, B6 ir D3 apykaita yra ypač susijusi su kaulų formavimusi.

Vitaminas C taip pat dalyvauja kai kurių hormonų gamybos, geležies apykaitos ir rezorbcijos procesuose. Kalcis taip pat svarbus kraujo krešėjimo, raumenų susitraukimo, membranų pralaidumo palaikymo ir nervinių impulsų plitimo procesuose. Labiausia kalcio reikia, kai yra kalcio apykaitos sutrikimų ir jo stokos požymių. Vartojant kalcio preparatų kompensuojamas kalcio stygius maiste, ypač tuomet, kai yra padidėjęs jo poreikis ar sumažėjusi rezorbcija. Vitaminas D labai svarbus kalcio, fosfatų ir magnio rezorbcijos virškinimo trakte procesams. Jis reguliuoja šių medžiagų kiekį organizmo skysčiuose ir padeda palaikyti normalią kalcio koncentraciją kraujyje. Be to, vitaminas D svarbus imuninės sistemos veiklai. Vitaminas B6 yra itin svarbus baltymų apykaitai, imuninės sistemos veiklai.

Šis vaistinis preparatas gali būti vartojamas Būklių (pvz.: gyjant kaulų lūžiams), kuomet reikalingas padidėjęs kalcio kiekis ir greitesnis jo įsisavinimas, pagalbinis gydymas.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT CAL-C-VITA

Cal-C-Vita vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) bet kuriai veikliajai arba pagalbinei Cal-C-Vita medžiagai; - jeigu yra padidėjusi kalcio koncentracija kraujyje; - jeigu yra padidėjusi kalcio koncentracija šlapime; - jeigu sutrikusi inkstų veikla; - jeigu yra vitamino D hipervitaminozė; - jeigu yra inkstų ar šlapimo takų akmenligė.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu vartojate kitų vitaminų preparatų; - jeigu vartojate širdį veikiančių glikozidų ar šlapimą varančių vaistų; - jeigu Jums yra osteoporozė; - jeigu ligonis mažai juda - jeigu sergate sarkoidoze.

Negalima viršyti rekomenduojamos preparato dozės. Labai didelė kai kurių veikliųjų medžiagų, ypač vitamino D, dozė gali būti kenksminga sveikatai. Pacientams, kurie vartoja atskirų vitaminų ar multivitaminų preparatų, kuriuose yra vitamino D ir (arba) kalcio, ar bet kurių kitų vaistų, prieš pradedant vartoti šio preparato reikia pasitarti su gydytoju. Didelė vitamino C dozė gali pakeisti tam tikrų tyrimų rezultatus. Jeigu vartojate šio preparato ir Jums atliekami ar planuojami atlikti tyrimai, pasakykite apie tai gydytojui. Vartojant šio vaisto, gydytojas gali periodiškai tirti inkstų ir kitų jūsų organų veiklą.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Laikantis dozavimo rekomendacijų, jokios specifinės vaistų sąveikos nesitikima. Galima preparato sąveika su tokiais preparatais: - geriamaisiais kontraceptikais; - kortikosteroidais; - kalcitoninu; - salicilatais; - tetraciklinu; - acetilsalicilo rūgštimi, barbitūratais; - bifosfonatais, natrio fluoridu; - antibiotikais ir priešvirusiniais vaistais; - tiazidiniais diuretikais (šlapimą varančiais vaistais); - širdį veikiančiais glikozidais; - levotiroksinu; - levodopa; - fenitoinu; - barbitūratais.

Cal-C-Vita vartojimas su maistu ir gėrimais Oksalo rūgštis (kurios yra špinatuose ir rabarbaruose) bei fito rūgštis (kurios yra nesmulkintuose grūduose) gali slopinti kalcio rezorbciją. Nerekomenduojama kalcio preparatų vartoti dvi valandas iki valgant maisto, kuriame yra didelės oksalo rūgšties ir fito rūgšties koncentracijos.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Cal-C-Vita paprastai laikoma saugiu preparatu nėščiosioms, kai vartojama rekomenduojama jo dozė. Tačiau nėštumo metu šio preparato reikia vartoti tik gydytojui paskyrus. Negalima viršyti rekomenduojamos preparato dozės, nes nuolat perdozuojant tai gali būti pavojinga vaisiui ir naujagimiui.

Žindyvėms Cal-C-Vita reikia vartoti atsargiai, nes duomenų apie saugumą nėra. Negalima viršyti rekomenduojamos preparato dozės. Reikia apsvarstyti gydymo svarbą moteriai ir žindomam kūdikiui. Vitaminų (D, C, B6) ir kalcio išsiskiria su žindyvės pienu. Į tai reikia atsižvelgti, jei kūdikis vartoja bet kurių atitinkamų papildų.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Cal-C-Vita gebėjimo vairuoti ir valdyti mechanizmus neveikia.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Cal-C-Vita medžiagas Sudėtyje yra medžiagos, iš kurios susidaro fenilalaninas. Gali būti kenksmingas sergantiems fenilketonurija. Vienoje šnypščiojoje tabletėje yra 436 mg cukraus (sacharozės). Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą. Vienoje šnypščiojoje tabletėje yra 228 mg natrio. Būtina atsižvelgti, jei kontroliuojamas natrio kiekis maiste.

3. KAIP VARTOTI CAL-C-VITA

Cal-C-Vita visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Suaugusiems ir senyviems žmonėms Jei gydytojas nepaskyrė kitaip, gerti po vieną šnypščiąją tabletę per parą. Tabletę ištirpinti stiklinėje (200 ml) vandens.

Pavartojus per didelę Cal-C-Vita dozę Perdozavus reikia nedelsiant kreiptis į gydytoją.

Pamiršus pavartoti Cal-C-Vita Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Cal-C-Vita, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Šis preparatas paprastai gerai toleruojamas. Tačiau retais atvejais gali pasireikšti virškinimo trakto sutrikimo simptomų (pvz., nemalonus pojūtis pilve, vidurių užkietėjimas, vėmimas, viduriavimas ir pykinimas). Labai retai šis preparatas gali sukelti alerginių reakcijų, kurių simptomai yra dilgėlinė, veido patinimas, švokštimas, odos raudonis, bėrimas, pūslių susidarymas ir šokas. Jei pasireiškia alerginė reakcija, gydymą reikia nedelsiant nutraukti ir kreiptis į gydytoją.

Vitaminas C gali sukelti hemolizinę anemiją tam tikriems asmenims, kuriems yra gliukozės-6-fosfato dehidrogenazės stoka.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI CAL-C-VITA

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje. Laikyti gamintojo pakuotėje. Talpyklę laikyti sandarią.

Ant tūbelės etiketės ir dėžutės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Cal-C-Vita vartoti negalima. Vaistas tinkas vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos. Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Cal-C-Vita sudėtis

- Veikliosios medžiagos yra kalcio karbonatas, askorbo rūgštis (vitaminas C), cholikalciferolis (vitaminas D3) ir piridoksino hidrochloridas (vitaminas B6). Vienoje šnypščiojoje tabletėje yra 250 mg kalcio (kalcio karbonato pavidalu), 1000 mg askorbo rūgšties, 15 mg piridoksino hidrochlorido, 300 TV (7,5 mikrogramo) cholekalciferolio. - Pagalbinės medžiagos yra bevandenė citrinų rūgštis (E330), sacharozė, natrio-vandenilio karbonatas (E500), natrio chloridas, apelsinų skonį suteikianti medžiaga, mandarinų skonį suteikianti medžiaga, aspartamas, beta karotenas 1% CWS (E 160), betaninas (E162), povidonas K30 (E1201), riebalų rūgščių sacharozės esteriai (E473).

Cal-C-Vita išvaizda ir kiekis pakuotėje Cal-C-Vita šnypščiosios tabletės yra oranžiškai baltos arba rausvai baltos, margos, cilindrinės formos, abipusiai plokščios, specifinio apelsinų aromato.

Kartono dėžutėje yra viena aliumininė tūbelė, kurioje yra 10 tablečių.

Rinkodaros teisės turėtojas UAB Bayer Žirmūnų 68A LT- 09124, Vilnius Lietuva

Gamintojas BAYER SANTÉ FAMILIALE 33, rue de l‘Industrie 74240 Gaillard Prancūzija

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-01-19


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai