To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Dantų gydytojas sako pacientui...

Dantų gydytojas sako pacientui:
- Kai tik aš pradėsiu jums gręžti dantį, prašom šaukti iš visų jėgų!
- Kodėl?
- Matote, iki futbolo rungtynių transliacijos liko pusė valandos, o koridoriuje laukia dar dešimt žmonių!

  • Naujagimį bent iki 6 - 12 mėnesių maitinkite krūtimi. Taip jis gaus reikalingiausias medžiagas vystymuisi bei augs sveikas ir protingas.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Paprastai, jeigu 100 moterų turi lytinių santykių be kontracepcijos antrą - trečią savo ciklo savaitę, maždaug 8 iš jų pastoja.

Xylometazolin ICN Polfa

1. KAS YRA XYLOMETAZOLIN ICN POLFA IR KAM JIS VARTOJAMAS

Ksilometazolino hidrochloridas yra imidazolino grupės medžiaga, pasižyminti simpatomimetiniu veikimu (sužadina daugiausia (-adrenerginius receptorius). Preparatas sutraukia nosies ir ryklės gleivinės kraujagysles, todėl mažėja jų hiperemija, patinimas ir eksudacija. Vaistas atkemša nosies takus ir jungtis su prienosiniais ančiais, mažina nosies varvėjimą ir palengvina kvėpavimą per nosį. Gydomasis preparato poveikis pasireiškia po 5-10 minučių ir trunka kelias valandas (iki 10 val.).

Xylometazolin ICN Polfa vartojamas nosies gleivinės paburkimui sumažinti ir kvėpavimui palengvinti sergant sloga arba prienosinių ančių uždegimu (sinusitu).

Xylometazolin ICN Polfa 0,5 mg/ml nosies lašai, tirpalas yra skirtas vaikams nuo 2 metų.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT XYLOMETAZOLIN ICN POLFA

Xylometazolin ICN Polfa vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) ksilometazolino hidrochloridui arba bet kuriai pagalbinei Xylometazolin ICN Polfa medžiagai; - jeigu yra sausasis rinitas; - lėtinis atrofinis nosies gleivinės uždegimas - jeigu yra uždarojo kampo glaukoma; - jeigu yra pašalinta hipofizė arba atlikta kitokia operacija, kurios metu buvo atvertas kietasis smegenų dangalas; - kartu su monoamino oksidazės (MAO) inhibitoriais ir su tricikliais antidepresantais; - jaunesniems kaip 2 metų vaikams.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu Jūs sergate cukriniu diabetu, išemine širdies liga, arterine hipertenzija ir hipertireoze.

Xylometazolin ICN Polfa draudžiama vartoti be pertraukos ilgiau kaip 5 dienas. Higienos sumetimais (infekcijos perdavimo galimybė) pakuotėje esantį preparatą turi vartoti tik vienas žmogus. Xylometazolin ICN Polfa 0,5 mg/ml nosies lašai, tirpalas skirtas 2-12 metų amžiaus vaikams.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Xylometazolin ICN Polfa negalima vartoti kartu su MAO inhibitoriais (vaistai depresijai gydyti pvz., selegilinas ir fenelzinas) arba su tricikliais antidepresantais (vaistai depresijai gydyti pvz., imipraminas, amitriptilinas), nes gali padidėti arterinis kraujo spaudimas.

Xylometazolin ICN Polfa vartojimas su maistu ir gėrimais Maistas ir gėrimai įtakos vaisto veikimui neturi.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Nėštumo laikotarpiu vaisto vartoti nerekomenduojama. Žindyvei vaisto vartoti reikėtų tik pasitarus su gydytoju.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Rekomenduojamą vaisto dozę vartojant trumpai (kelias dienas), Xylometazolin ICN Polfa gebėjimo vairuoti, valdyti mechanizmus neveikia, taip pat neturi įtakos ir psichofizinei būklei. Per didelė arba per ilgai vartojama dozė gali sutrikdyti gebėjimą vairuoti ir valdyti mechanizmus (sukelti pykinimą, galvos skausmą, dažną širdies plakimą, aritmiją, nemigą).

3. KAIP VARTOTI XYLOMETAZOLIN ICN POLFA

Xylometazolin ICN Polfa visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. Įprasta dozė yra: 2-12 metų vaikams Į kiekvieną šnervę vieną arba du kartus per dieną lašinti po 1-2 lašus Xylometazolin ICN Polfa 0,5 mg/ml. Vaisto nevartoti ilgiau kaip 5 dienas iš eilės.

Vyresniems nei 12 metų vaikams ir suaugusiesiems Šios amžiaus grupės pacientai turėtų vartoti vaistą, kurio sudėtyje yra didesnis ksilometazolino hidrochlorido kiekis (1 mg/ml).

Jeigu manote, kad Xylometazolin ICN Polfa veikia per stipriai arba per silpnai, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Pavartojus per didelę Xylometazolin ICN Polfa dozę Labai retai preparato perdozuojama arba netyčia išgeriama (dažniausiai taip atsitinka vaikams). Perdozavimo simptomai: kūno temperatūros sumažėjimas, bradikardija, padidėjęs prakaitavimas, sulėtėję judesiai, mieguistumas ir net koma (ypač vaikams). Perdozavus būtina kreiptis į gydytoją, jis paskirs simptominį gydymą.

Pamiršus pavartoti Xylometazolin ICN Polfa Pamiršus laiku pavartoti vaisto, kuo skubiau jo sulašinkite, tačiau, jeigu laikas sekančiai dozei beveik atėjo, praleiskite šią dozę ir toliau lašinkite, kaip nurodyta. Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

Nustojus vartoti Xylometazolin ICN Polfa Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Xylometazolin ICN Polfa , kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms. Vartojant preparatą keletą dienų (iki 5) nepageidaujamas poveikis paprastai nepasireiškia. Vartojant ilgiau gali atsirasti vietinių deginimo pojūčių, nosies gleivinės sausmė, rikošetinis gleivinės paburkimas (rhinitis medicamentosa), čiaudulys.

Retais atvejais (( 1/10 000, < 1/1000) gali pasireikšti šie nepageidaujami poveikiai: Virškinimo trakto sutrikimai: pykinimas. Nervų sistemos sutrikimai: galvos skausmas ir svaigimas, nemiga, dirglumas. Akių sutrikimai: sutrikęs regėjimas. Širdies sutrikimai: dažnas širdies plakimas, aritmija. Tyrimai: arterinio kraujo spaudimo padidėjimas.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI XYLOMETAZOLIN ICN POLFA

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje. Buteliuką laikyti išorinėje dėžutėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos.

Ant dėžutės ir buteliuko po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Xylometazolin ICN Polfa vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Pirmą kartą atidarius buteliuką, tirpalo tinkamumo laikas - 28 dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Xylometazolin ICN Polfa sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra ksilometazolino hidrochloridas. 1 ml tirpalo yra 0,5 mg ksilometazolino hidrochlorido. - Pagalbinės medžiagos yra dinatrio fosfato dodekahidratas, natrio- divandenilio fosfato dihidratas, natrio chloridas, benzalkonio bromido tirpalas, išgrynintas vanduo.

Xylometazolin ICN Polfa išvaizda ir kiekis pakuotėje

Xylometazolin ICN Polfa nosies lašai yra skaidrus ir bespalvis tirpalas. Vaistinis preparatas tiekiamas polietileno buteliukais su lašintuvais. Buteliuke yra 10 ml tirpalo.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

ICN Polfa Rzeszów S.A. 35-959 Rzeszów ul. Przemysłowa 2 Lenkija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

Meda Pharma SIA Veiverių g. 134 LT-46352 Kaunas Tel./faksas: + 370 37 330 509

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2009-12-17


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai