To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Jaunas gydytojas klausia savo vyresniojo kolegos

Jaunas gydytojas klausia savo vyresniojo kolegos:
Kodėl tu kiekvieno paciento klausi, kuo jis maitinasi?
Matai, pagal jų pasakojimą aš nustatau, kiek jie turi pinigų.

  • Nėščioji turi kuo daugiau būti gryname ore. Tai jos kūdikiui padės išvengti rachito.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Ar žinojote, kad kosulys - tai gynybinė organizmo reakcija, padedanti pašalinti apmirusias epitelio ląsteles, dulkes, mikrobus ir kitus svetimkūnius iš kvėpavimo takų.

Vaminolact

1. KAS YRA VAMINOLACT IR KAM JIS VARTOJAMAS

Vaminolact, kaip aminorūgščių šaltinis baltymų sintezei, ir taurinas, vartojamas kūdikiams ir vaikams, jei jiems maistinių medžiagų reikia tiekti infuzijos į veną būdu.

Aminorūgščių, esančių Vaminolact sudėtyje, derinys parinktas taip, kad atitiktų motinos pieno sudėtį. Vaminolact tirpalo sudėtyje yra 18 pakeičiamųjų ir nepakeičiamųjų aminorūgščių, reikalingų baltymų sintezei. Be to, tirpalo sudėtyje yra aminorūgšties taurino, kurios būna motinos piene. Paprastai, taurino koncentracija ląstelėse yra didelė, ypač subrendusioje tinklainėje, raumenyse ir smegenų audinyje. Vaminolact prieš laiką ir laiku gimusiems kūdikiams padeda išlaikyti teigiamą azoto balansą. Vaminolact sudėtyje nėra angliavandenių ir elektrolitų, todėl jo galima vartoti kiekvienam ligoniui pagal poreikius. Kad infuzuotos aminorūgštys būtų optimaliai pasisavinamos baltymų sintezei, būtina nustatyti, kiek energijos pacientui reikia (apskaičiuojant pagal angliavandenių, riebalų ir vitaminų kiekį). Gliukozė rekomenduojama kaip angliavandenių šaltinis.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT VAMINOLACT

Vaminolact vartoti negalima: - jeigu vaikas serga fenilketonurija (įgimta būklė, kai organizme trūksta fermento fenilalanino hidroksilazės, metabolizuojančios fenilalaniną į amino rūgštį tiroziną. Jei tokio fermento nepakanka, infuzuojant šio tirpalo, organizme kaupiasi fenilalaninas ir virsta fenilketonais) ir kitais įgimtais aminorūgščių apykaitos sutrikimais; - jeigu labai sutrikusi kepenų funkcija arba yra sunki uremija, kurios dialize gydyti negalima.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - infuzuojant į veną aminorūgščių, su šlapimu išsiskiria daugiau mikroelementų: vario ir ypač cinko, todėl parinkti mikroelementų dozę, ypač jei infuzija tęsiasi ilgai, reikia labai atidžiai.- Nėštumas ir žindymo laikotarpis Duomenys neaktualūs.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Duomenys neaktualūs.

3. KAIP VARTOTI VAMINOLACT

Vaminolact infuzinį tirpalą visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją. Rekomenduojamas dozavimas

Pacientai Svoris (kg) Dozė (ml/kg kūno svorio per 24 val.) Naujagimia ne daugiau kaip 35( i Vaikai 10 24(( 20 18,5(( 30 16(( 40 14,5((

( Laipsniškai didinant rekomenduojamą dozę reikia suleisti per pirmąją naujagimio gyvenimo savaitę. Infuzija turi tęstis 24 valandas. ((Infuzija turi tęstis mažiausiai 8 valandas. Kad organizmas aminorūgštis pasisavintų optimaliai, būtina tiekti adekvatų energijos kiekį angliavandenių (tinkamiausia gliukozės) ir riebalų forma.

Per Y formos jungiklį arti dūrio vietos Vaminolact galima infuzuoti į tą pačią centrinę arba periferinę veną, į kurią infuzuojama sacharidų ar riebalų emulsija. Nesuvartotą infuzinį tirpalą reikia išpilti.

Pavartojus per didelę Vaminolact dozę Jei Vaminolact infuzuojama didesniu, negu rekomenduojama, greičiu, pasireiškia pykinimas, parausta veidas, prakaituojama. Jei atsiranda perdozavimo simptomų, infuzijos greitį reikia lėtinti arba ją nutraukti.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Vaminolact, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba medicinos personalui.

Retai gali pasireikšti pykinimas. Infuzijos į veną metu dėl neaiškių priežasčių laikinai gali padidėti kepenų funkcijos tyrimų rodmenys. Manoma, kad tai gali priklausyti nuo esamos ligos, infuzuojamojo mišinio sudedamųjų dalių ir jų kiekio.

Vartojant aminorūgščių tirpalų, galima padidėjusio jautrumo reakcija.

Kaip ir infuzuojant hipertoninių tirpalų, taip ir preparato leidžiant į periferinę veną, gali atsirasti tromboflebitas. Jei kartu infuzuojama Intralipid, tokia galimybė gali sumažėti.

5. KAIP LAIKYTI VAMINOLACT

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25( C temperatūroje. Negalima užšaldyti. Ant buteliuko etiketės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, preparato vartoti negalima. Vaistas tinka naudoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Mikrobiologiniu požiūriu, paruoštą tirpalą reikia suvartoti nedelsiant. Jei jis iš karto nevartojamas, už jo laikymo trukmę ir sąlygas atsako gydantis medikas. Paprastai tokį tirpalą galima laikyti 2 – 8( C temperatūroje ne ilgiau kaip 24 val., nebent vaistas buvo skiestas kontroliuojamomis ir įteisintomis aseptinėmis sąlygomis.

6. KITA INFORMACIJA

Vaminolact infuzinio tirpalo sudėtis

- Veikliosios medžiagos yra alaninas, argininas, asparto rūgštis, cisteinas (cistinas), glutamo rūgštis, glicinas, histidinas, izoleucinas, leucinas, lizinas, metioninas, fenilalaninas, prolinas, serinas, taurinas, treoninas, triptofanas, tirozinas, valinas. - Pagalbinė medžiaga yra injekcinis vanduo.

Bendras amino rūgščių kiekis yra 65,3 g/l, iš kurių 31,9 g, įskaitant cisteiną, tiroziną ir histidiną, yra būtinosios. pH yra 5,2 Bendras azoto kiekis 9,3 g/l. Osmoliališkumas yra 510 osm/kg vandens. Elektrolitai: nėra. Antioksidatoriai: nėra. Bendra energinė vertė yra 1000 kJ (240 kcal).

Vaminolact infuzinio tirpalo išvaizda ir kiekis pakuotėje

Vaminolact yra skaidrus, bespalvis ar šiek tiek gelsvas aminorūgščių tirpalas.

Pakuotė Viename stiklo buteliuke yra 100 ml infuzinio tirpalo. Dėžėje yra 10 stiklo buteliukų. Viename stiklo buteliuke yra 500 ml infuzinio tirpalo. Dėžėje yra 10 stiklo buteliukų.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Fresenius Kabi AB, SE-751 74 Uppsala, Švedija

Gamintojas Fresenius Kabi Austria GmbH Hafnerstraße 36 A-8055 Graz, Austrija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą

"Fresenius Kabi Polska" ribotos atsakomybės bendrovės Baltijos atstovybė Olimpiečių g. 1A-22, LT-09200, Vilnius Lietuva Tel. +370 52609169 Faksas +370 526 08 696

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2011-01-06


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai