To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Ar Ištekėjusi...

- Ištekėjusi?
- Taip. Du kartus.
- Vaikų turite?
- Taip, šešis: du nuo pirmo vyro , du nuo antro ir du mano pačios

  • Moterims, vyresnėms nei 35 metai, rekomenduojama reguliariai tikrintis dėl gimdos kaklelio vėžio. Šią sunkią ligą galima lengvai išgydyti, nustačius pradinėse stadijose.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Kraujas būna keturių grupių ir turi teigiamą arba neigiamą rezus faktorių. Suaugęs žmogus turi apie 5 litrus kraujo, kuris sudaro 6-8 proc. kūno masės.

Timoptic-XE

INFORMACINIS LAPELIS

TIMOPTIC-XE 0,25% TIMOPTIC-XE 0,5%

Prieš pradėdami gydytis šiuo vaistu, net jei jį jau seniau vartojote, atidžiai perskaitykite šį lapelį. Lyginant su ankstesniąja, kai kuri informacija galėjo pasikeisti. Atminkite, kad gydytojas paskyrė šį vaistą tik Jums. Niekada neduokite jo kitam.

Kas yra TIMOPTIC-XE?

TIMOPTIC-XE (timololio maleatas) yra sterilūs akių lašai, kuriuose yra veikliosios medžiagos timololio. Šiuose lašuose taip pat yra naujo iš natūralių medžiagų pagaminto veikliosios medžiagos nešėjo, dėl kurio susidaro skaidrus permatomas gelis, kai akų lašai kontaktuoja su akimi. Toks gelis pailgina timololio ir akies sąveikos laiką.

Timoptic XE būna silpnesnis ir stipresnis. Viename mililitre 0,25% TIMOPTIC- XE yra 2,5 mg timololio, o viename mililitre 0,5% TIMOPTIC-XE - 5 mg timololio.

Be to, TIMOPTIC-XE tirpale yra šių pagalbinių medžiagų: gelano gumos, manitolio, trometamino ir vandens injekcijoms. Benzododecino bromido pridėta kaip konservanto.

TIMOPTIC-XE tirpalas išleidžiamas 2,5 ml buteliukais.

TIMOPTIC-XE adrenoblokatoriaus akių lašai, kurie mažina akispūdį.

Registravimo liudijimo turėtojas Gamintojas UAB "Merck Sharp & Dohme" Laboratories Merck Sharp & Dohme Geležinio Vilko 18A - Chibret 01112 Vilnius Route de Marsat - Riom Lietuva 63963 Clermont - Ferrand, Cedex 9 Prancūzija

Kodėl gydytojas paskyrė TIMOPTIC-XE?

TIMOPTIC-XE paskirtas mažinti padidėjusį akispūdį sergant glaukoma.

Padidėjęs akispūdis gali pažeisti regos nervą, dėl to pablogėja rega ir net apankama. Mažai yra požymių, pagal kuriuos galėtumėte pajusti, kad akispūdis padidėjęs. Tai gali nustatyti gydytojas, ištyręs Jūsų akis. Jei akispūdis padidėjęs, nuolat turėsite tikrintis akis ir matuoti akispūdį.

Ką reikia žinoti prieš pradedant vartoti TIMOPTIC-XE?

Kada nevartoti TIMOPTIC-XE?

Nevartokite TIMOPTIC-XE, jei: sergate ar sirgote astma, sergate lėtine obstrukcine plaučių liga, sergate kai kuriomis širdies ligomis, esate alergiškas kuriai nors vaisto sudėtinei daliai.

Jei nesate įsitikinęs, kad galite vartoti TIMOPTIC-XE, kreipkitės į savo gydytoją arba vaistininką.

Ką reikia pasakyti gydytojui prieš pradedant vartoti TIMOPTIC-XE arba vartojant šį vaistą?

Pasakykite gydytojui apie visas buvusias ar esamas medicinines problemas, ypač apie astmą ir kitas plaučių arba širdies ligas, apie bet kokią alergiją vaistams.

Jei įtariate, kad TIMOPTIC-XE sukėlė alerginę reakciją (pvz., odos bėrimą ar akių paraudimą ir niežėjimą), vaisto nebevartokite ir nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Pasakykite gydytojui, jei: Jums atsirado akių infekcija; jas susižeidėte, Jums bus atliekama akių chirurginė operacija; pasireiškė reakcija, kuriai būdingi nauji simptomai ar pablogėjo jau esantys. Gydytojas gali skirti naują TIMOPTIC-XE buteliuką, nes senasis galėjo užsikrėsti.

Pastaba pacientams, kurie dėvi kontaktinius lęšius: Jei dėvite kontaktinius lęšius, prieš vartodami TIMOPTIC-XE, pasitarkite su gydytoju.

Vaikai

TIMOPTIC-XE vaikams skirti nerekomenduojama.

Nėštumas

Pasakykite gydytojui, jei esate nėščia ar ketinate pastoti. Gydytojas nuspręs, ar galite vartoti TIMOPTIC-XE.

Žindymas krūtimi

Kol maitinate krūtimi, nevartokite TIMOPTIC-XE. Pasitarkite su gydytoju, jei ketinate žindyti krūtimi.

Ar galima TIMOPTIC-XE vartoti kartu su kitais vaistais?

Pasakykite savo gydytojui apie visus vaistus, taip pat ir kitus lašus akims, kuriuos vartojate arba ketinate vartoti, taip pat ir tuos, kuriuos įsigijote be recepto. Tai ypač svarbu, jei vartojate vaistus kraujospūdžiui mažinti ar širdžiai gydyti.

Ar vartojant TIMOPTIC-XE galima vairuoti automobilį ir valdyti mechanizmus?

Tuoj po TIMOPTIC-XE įlašinimo nuo 30 sekundžių iki 5 minučių laikinai gali būti miglotas matymas. Riš vairuoami arba vdirbdami su pavojingais mechanizmais įsitikinkite, ar aiškiai matote. Be to gali būti kitų su šio vaisto vartojimu susijusių šalutinių reiškinių, kurie gali paveikti Jūsų gebėjimą vairuoti ar valdyti mechanizmus (žr. "Koks gali būti TIMOPTIC-XE nepageidautinas poveikis?").

Kaip reikia vartoti TIMOPTIC-XE?

Įprastinė pradinė dozė yra vienas lašas 0,25% TIMOPTIC-XE į pažeistą akį(- s) vieną kartą per parą. Kai reikia, gydytojas gali paskirti po vieną lašą 0,5% TIMOPTIC-XE į pažeistą akį(-s) vieną kartą per parą.

Jei kartu su TIMOPTIC-XE vartojate kitus lašus akims, kitą vaistą reikia įsilašinti ne mažiau kaip 10 minučių prieš TIMOPTIC-XE.

Nepasitarę su gydytoju, vaisto dozės nekeiskite. Jei gydymą turite nutraukti, nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Buteliuko galo neprilieskite prie akies ar greta esančių audinių, nes galite užsikrėsti akių infekcijas sukeliančiomis bakterijomis, dėl ko akys gali būti stipriai pažeidžiamos, kartais galima net apakti. Kad buteliukas neužsikrėstų, nelieskite jo galo prie jokių paviršių.

Kaip vartoti

1. Prieš vartodami vaistą, patikrinkite, ar nepažeista apsauginė buteliuko juostelė. Tarp neatidaryto buteliuko ir jo kamščio gali būti plyšys. [pic]

2. Kad kamštis atsidarytų, nuimkite apsauginę juostelę. [pic]

3. Norėdami atidaryti buteliuką, kamštį sukite pagal rodykles. [pic]

4. Atloškite galvą ir šiek tiek patraukite žemyn apatinį voką, kad tarp voko ir akies susidarytų maišelis. [pic]

5. Apverskite buteliuką, nykštį ar smilių uždėję ten, kur reikia, vietą paspauskite pirštu, kaip parodyta. Norėdami įlašinti vieną lašą į akį, spauskite nestipriai, kaip nurodė gydytojas. NELIESKITE AKIES AR VOKO BUTELIUKO GALU. [pic]

6. Jei gydytojas nurodė, 4 ir 5 punktuose nurodytus veiksmus kartokite kitai akiai. 7. Užsukite kamštį, kol jis be plyšio prisiglaudžia prie butelio.

Ką daryti perdozavus vaistą?

Jei įlašinote per daug lašų į akis ar nurijote šiek tiek buteliuko turinio, be kitų simptomų, Jums gali svaigti galva, pasunkėti kvėpavimas ar galite jausti, kad tapo retesnis pulsas. Tuomet nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Ką daryti praleidus dozę?

Svarbu TIMOPTIC-XE vartoti taip, kaip nurodė gydytojas. Prisiminę, kad praleidote vieną lašinimą, kuo greičiau tai atlikite. Tačiau, jei jau beveik laikas sekančiam lašinimui, praleistojo nebelašinkite ir toliau gydykitės kaip įprasta.

Koks gali būti TIMOPTIC-XE nepageidautinas poveikis?

Visi vaistai gali veikti nenumatytai ir nepageidaujamai, t.y. sukelti vadinamuosius šalutinius reiškinius. Ne visi iš jų gali pasireikšti Jums, bet jei taip atsitiktų, Jums gali prireikti medikų pagalbos.

Paprastai TIMOPTIC-XE nesukelia problemų. Kartais pacientams trumpam būna miglotas matymas. Tai dažniausiai trunka nuo 30 sekundžių iki 5 minučių po vaisto įlašinimo.

Rečiau pasitaiko šių akių simptomų: deginimas, dūrimas, paraudimas, akių sausmė, išskyros iš akių, svetimkūnio jausmas akyje ir niežėjimas. Be to, gali būti spengimas ausyse, galvos skausmas, nuovargis, galvos svaigimas, depresija, nemiga, naktiniai košmarai, pablogėjusi atmintis, dilgčiojimas, pykinimas, viduriavimas, diskomfortas skrandyje, burnos sausmė, krūtinės skausmas, alpimas, širdies plakimas, netaisyklingas ar suretėjęs pulsas, pėdų ir plaštakų patinimas ar atšalimas, pasunkėjęs įkvėpimas, kosulys, plikimas, bėrimas, niežėjimas ar kitokios sunkesnės alerginės reakcijos, sumažėjęs lytinis potraukis.

Retkarčiais gali pasireikšti kitų šalutinių reiškinių, net sunkių. Apie šalutinius reiškinius pasiteiraukite gydytojo ar vaistininko, kurie daugiau apie tai žino.

Nedelsdami praneškite savo gydytojui ar vaistininkui apie pasireiškusius šiuos ar kitus neįprastus požymius.

Kaip daugiau sužinoti apie TIMOPTIC-XE, padidėjusį akispūdį ir glaukomą?

Daugiau galite sužinoti iš gydytojo arba vaistininko, kurie turi išsamią informaciją apie TIMOPTIC-XE ir jūsų akių būklę.

Kaip ilgai laikyti vaistą?

Nevartokite šio vaisto, jei pasibaigęs galiojimo laikas, nurodytas keturiais skaitmenimis ant dėžutės po EX (arba EXP). Pirmieji du skaitmenys rodo mėnesį, paskutinieji du arba keturi - metus.

Kaip laikyti TIMOPTIC-XE?

TIMOPTIC-XE laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos. Negalima užšaldyti.

Kita informacija

Kad neužkrėsti buteliuko, jo galą saugoti nuo kontakto su bet kokiu paviršiumi.

Visus vaistus laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Visą informaciją apie vaistą turi gydytojas arba vaistininkas, kurių apie tai galima paklausti.

Kada ši informacija atnaujinta paskutinįjį kartą?

Šis informacija paskutinįjį kartą atnaujinta 1999 m. lapkričio mėn.(

VVKT tvirtinimo data 2004 05 19 ( (

----------------------- Atidarymo krypties rodyklės ►

Apsauginė juostelė ►

Plyšys ►

Vieta paspausti pirštu ►


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai