To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Psichiatras klausia paciento...

Psichiatras klausia paciento:
- Ir dėl ko jums prasidėjo depresija?
- Mano buvusi žmona susipažino su mano dabartine žmona. Iš pradžių jos susibarė, paskui susitaikė ir sumušė mano būsimą žmoną.

  • Valgykite liesus pieno produktus. Juose daug netukinančių baltymų ir nėra sočiųjų riebalų, kurie tukina ir kenkia kraujagyslėms.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Alkoholio vartojimas nėštumo metu yra dažniausia apsigimimų, vystymosi, augimo ir elgesio sutrikimų priežastis. Šis sindromas sukelia vaikui sunkių, nesugrąžinamų pakenkimų.

TUSSIN

1. KAS YRA TUSSIN IR KAM JIS VARTOJAMAS

5 ml sirupo yra 100 mg gvajfenezino. Gvajfenezinas gerina atsikosėjimą, kadangi didina skystųjų bronchų gleivių komponentų sekreciją. Jis depolimerizuoja rūgščiuosius mukopolisacharidus, todėl mažina sulipimą ir didina blakstieninių bronchų gaurelių judrumą. Dėl šių priežasčių lengvėja skreplių pasišalinimas ir sausas kosulys tampa drėgnas. Karamelė, glicerinas, kukurūzų sirupas minkština ryklės gleivinę.

Vaistu gydomas viršutinių kvėpavimo takų uždegimas (pavyzdžiui, ūminė virusinė infekcinė liga, gripas, ūminis laringitas, faringitas, tracheitas, bronchitas), jei skrepliai sunkiai atkosimi.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT TUSSIN

TUSSIN vartoti negalima: Tussin negalima vartoti, jei sergama sunkia organine nervų sistemos liga, yra padidėjęs jautrumas bet kuriai sudedamajai medikamento daliai, paūmėjusi skrandžio, dvylikapirštės žarnos opaligė, anksčiau yra kraujavę iš skrandžio. Nėštumo ir žindymo laikotarpiu vaisto reikia vartoti atsargiai.

Specialių atsargumo priemonių reikia: Atsargumas būtinas paūmėjus skrandžio opaligei.

Kitų vaistų vartojimas Tussin negalima vartoti kartu su antidepresantais (MAO inhibitoriais) ir dar 2 savaites po jų vartojimo nutraukimo. Kodeinas sunkina suskystintų skreplių pasišalinimą. Tussin galima vartoti kartu su bronchus plečiančiais, antimikrobiniais preparatais, širdį veikiančiais glikozidais.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Nėštumo ir žindymo laikotarpiu vaisto reikia vartoti atsargiai.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Tussin poveikio veiklai, kuri reikalauja padidinto dėmesio, greitų psichinių ir motorinių reakcijų, nedaro.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines TUSSIN medžiagas Sudėtyje yra cukraus. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

3. KAIP VARTOTI TUSSIN

Preparato reikia gerti po valgio, ne daugiau kaip 4 – 6 kartus per parą. 2 – 6 metų vaikams reikia gerti po 0,5 - 1 arbatinį šaukštelį kas 6 – 8 valandas, 6 – 12 metų vaikams – po 1 – 2 arbatinius šaukštelius 3 – 4 kartus per parą, vyresniems kaip 12 metų vaikams ir suaugusiems žmonėms – po 2 – 4 arbatinius šaukštelius 3 – 4 kartus per parą. Prieš duodant jaunesniems kaip 2 metų vaikams, reikia pasitarti su gydytoju.

Pavartojus per didelę TUSSIN dozę Gvajfenezino perdozavimas vargu ar gali sukelti pavojų gyvybei. Pavartojus daug didesnę dozę, negu skirta, reikia nedelsiant kreiptis į gydytoją.

Pamiršus pavartoti TUSSIN Praleidus dozę, ją reikia išgerti kaip tik prisimenama, tačiau jei greitai reikės gerti kitą dozę, praleistos dozės reikia negerti ir toliau medikamento vartoti gydytojo nurodyta tvarka. Praleidus dozę, vėliau vietoj jos dvigubos dozės vartoti negalima.

4. galimAS ŠALUTINIS poveikiS

TUSSIN,kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Galimas diskomfortas virškinimo sistemoje, pilvo skausmai, neurologiniai sutrikimai (galvos svaigimas, skausmas, mieguistumas), alerginė reakcija (odos išbėrimas, dilgėlinė).

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI TUSSIN

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje.

6. KITA INFORMACIJA

Tussin sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra gvajfenezinas. 5 ml sirupo yra 100 mg gvajfenezino. - Pagalbinės medžiagos yra: Citrinų rūgštis, karamelė, F.D. ( C raudonasis Nr. 40, kvapioji medžiaga, propilenglikolis, mentolis, glicerolis, kukurūzų sirupas, sacharino natris, natrio benzoatas, išgrynintas vanduo.

Tussin išvaizda ir kiekis pakuotėje

118 ml gintaro spalvos flakonas, pagamintas iš polietilentereftalato. Baltas 24 mm gaubtuvėlis, pagamintas iš polipropileno, su apsauga nuo vaikų. Išorinėje flakono pusėje pritvirtinta popierinė informacinė etiketė. Polistireninis puodelis yra ant gaubtuvėlio. Flakonas įdėtas į kartono dėžutę, prie kurios pritvirtintas informacinis standaus sulfatinio popieriaus lapas.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas UAB "SAGMEL" L. Zamenhofo g. 11-2, LT-44287 Kaunas Lietuva Tel.: 8 37 20 67 71 Telefaksas: 8 37 20 67 72 El. paštas: sagmel@vaistai.lt

Gamintojas FAMAR Avlon Pharma Plant 49th km National Read Athens - Lamia  190 11 Avlona, Greece

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

UAB "SAGMEL" L. Zamenhofo g. 11-2, LT-44287 Kaunas Lietuva Tel.: 8 37 20 67 71 Telefaksas: 8 37 20 67 72 El. paštas: sagmel@vaistai.lt

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2008-04-17


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai