To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Daktare, nemiga mane visai išsekino. Ką daryti?...

- Daktare, nemiga mane visai išsekino. Ką daryti?
- Ar nebandėte skaičiuoti avių?
- Bandžiau, nepadeda.
- Tuomet tegu kiekviena avis papasakoja savo biografiją.

  • 80-iai proc. vyrų impotencijos atsiradimas paaiškinamas fiziologinėmis priežastimis ir signalizuoja apie rimtesnes ligas.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Vaikščiojimas daugiau nei 2 valandas per savaitę vyresnio amžiaus moterims mažina insulto riziką nuo 25 iki 30 proc., rašoma žurnale The Journal of the American Heart Association. Tyrime ...

Sudafed

1. KAS YRA Sudafed IR KAM JIS VARTOJAMAS

Sudafed tabletės vartojamos mažinti viršutinių kvėpavimo takų, ypač nosies ir nosies sinusų, gleivinės paburkimą sergant peršalimu, gripu ir šienlige.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT SUDAFED

Sudafed vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) pseudoefedrino hidrochloridui arba bet kuriai pagalbinei Sudafed medžiagai; - pacientams, vartojantiems simpatikomimetikų, tokių kaip , gleivinės paburkimą mažinančių vaistų, vaistų nuo slogos, amfetamino ar į jį panašių psichostimuliatorių (kurie kartais vartojami aktyvumo ir dėmesio koncentracijos sutrikimams gydyti) arba apetitą slopinančių vaistų; - pacientai, turintys aukštą kraujospūdį arba sergantys išemine širdies liga; - pacientams, vartojantiems ar pastarąsias 2 savaites vartojusiems MAO inhibitorių. Kartu vartojant MAO inhibitorių ir pseudoefedrino gali didėti kraujospūdis. - jeigu Jūs sergate inkstų liga, nebent gydytojas nurodė kitaip.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu Jūs sergate kepenų liga; - jeigu Jūs sergate inkstų liga, pasitarkite su gydytoju - turite padidėjusį kraujospūdį ar sergate širdies liga; - Jums diagnozuotas cukrinis diabetas, skydliaukės funkcijos padidėjimas, glaukoma (aukšto akispūdžio liga) ar padidėjusi prostata, širdies ritmo sutrikimas, feochromocitoma.

Kitų vaistų vartojimas Pasakykite gydytojui arba vaistininkui, jei: - vartojate (ar neseniai vartojote) vaistų depresijai gydyti, ypač preparatų, kurie priskiriami vadinamųjų monoaminooksidazės inhibitorių ir triciklių antidepresantų grupei; - vartojate kitų vaistų nuo slogos; - vartojate apetitą mažinančių vaistų (slopinančių alkio jausmą); - vartojate preparatų aukštam kraujospūdžiui mažinti pvz. alfa ir beta adrenoreceptorių blokatorių.

Vartodami Sudafed nevartokite kitų preparatų, kurių sudėtyje yra pseudoefedrino. Jeigu abejojate, kreipkitės į savo gydytoją ar vaistininką.

Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Jei esate nėščia ar žindote, nevartokite Sudafed, nepasitarusi su gydytoju.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Šis vaistas gali sukelti šalutinį poveikį - galvos svaigimą, kuris gali paveikti gebėjimą vairuoti ar valdyti mechanizmus.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Sudafed medžiagas Sudėtyje yra laktozės monohidrato. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

3. KAIP VARTOTI sudafed

Sudafed visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arb vaistininką. Jei per 7 paras simptomai nepraeina, reikia pasikonsultuoti su gydytoju. Negalima viršyti rekomenduojamos dozės. Nevartokite su kitais vaistais, kurie mažina gleivinės paburkimą.

Įprastinė Sudafed tablečių dozė

Suaugusiems žmonėms ir vyresniems kaip 12 metų paaugliams Viena tabletė, kurioje yra 60 mg pseudoefedrino, reikia gerti kas 4–6 valandas (ne daugiau kaip 4 kartus per parą).

Jaunesniems kaip 12 metų vaikams vaisto vartoti nerekomenduojama.

Pavartojus per didelę Sudafed dozę

Yra svarbu gerti gydytojo ar vaistininko nurodytą rekomenduojamą vaisto dozę. Jeigu išgėrėte per daug Sudafed tablečių, nedelsdami praneškite savo gydytojui net ir tuo atveju, jei jaučiatės gerai. Jeigu susitikti su gydytoju neturite galimybės, kreipkitės į artimiausią apsinuodijimų centrą ar artimiausią ligoninę. Su savimi pasiimkite vaistą, kad ligoninės darbuotojai galėtų nustatyti ko buvo išgerta.

Pamiršus pavartoti Sudafed

Jeigu pamiršote išgerti dozę, nesijaudinkite. Išgerkite dozę, o skitą dozę vėl išgerkite po 4–6 valandų. Svarbu prisiminti, kad per parą negalima vartoti daugiau kaip 4 dozių. Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą tabletę dozę.

4. galimAS ŠALUTINIS poveikiS

Sudafed, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Vartojant pseudoefedrino sunkus nepageidaujamas poveikis pasireiškia retai.

Žemiau nurodytas galimas pseudoefedrino nepageidaujamas poveikis. Dažnas šalutinis poveikis - gali pasireikšti 1 iš 10 žmonių, vartojančių Sudafed. Nedažnas šalutinis poveikis - gali pasireikšti 1 iš 100 žmonių, vartojančių Sudafed. Retas šalutinis poveikis - gali pasireikšti 1 iš 1000 žmonių, vartojančių Sudafed.

Psichikos sutrikimai Dažni: nervingumas, nemiga Nedažni: jaudinimasis, neramumas Reti: haliucinacijos (ypač vaikams)

Nervų sistemos sutrikimai

Dažni: galvos svaigimas

Širdies sutrikimai Reti: tachikardija, stiprus, juntamas širdies plakimas

Kraujagyslių sutrikimai Reti: padidėjęs kraujospūdis* *Pastebėtas sistolinio kraujospūdžio padidėjimas. Neviršijant rekomenduojamų dozių, pseudoefedrino poveikis kraujospūdžiui nėra kliniškai reikšmingas.

Virškinimo trakto sutrikimai Dažni: burnos džiūvimas, pykinimas, vėmimas

Odos ir poodinio audinio sutrikimai Reti: bėrimas, alerginis dermatitas (odos uždegimas)* * Buvo gauta pranešimų, kad vartojant pseudoefedriną pasireiškė įvairių alerginių odos reakcijų su sisteminiais požymiais, pvz., bronchospazmais (dusuliu), angioneurozine edema (lūpų,veido, kaklo paburkimu, dusuliu), arba be jų.

Inkstų ir šlapimo takų sutrikimai Nedažni: dizurija (šlapinimosi sutrikimas), šlapimo susilaikymas**. **Šlapimo susilaikymas dažniausiai gali pasireikšti esant nutekėjimo iš šlapimo pūslės obstrukcijai, pvz., prostatos hipertrofijai (padidėjimui).

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI SUDAFED

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 30 oC temperatūroje. Laikyti gamintojo pakuotėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo drėgmės.

Ant lizdinės plokštelės ir dėžutės po "EXP/Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Sudafed, vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Sudafed sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra pseudoefedrino hidrochloridas. Vienoje tabletėje yra 60 mg pseudoefedrino hidrochlorido. - Pagalbinės medžiagos yra laktozės monohidratas, kukurūzų krakmolas, povidonas K30, magnio stearatas, dažiklis Concentrate OY-S-947, Brown (hipromeliozė, raudonasis geležies oksidas (E172), talkas, makrogolis 400), makrogolis 8000.

Sudafed išvaizda ir kiekis pakuotėje Sudafed 60 mg plėvele dengtos tabletės yra rusvai raudonos, abipusiai išgaubtos. Vienoje tabletės pusėje yra įspaudas "WELLCOME SUDAFED".

Kartono dėžutėje yra 1 lizdinė plokštelė, kurioje 12 tablečių.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas UAB "GlaxoSmithKline Lietuva" A. Goštauto g. 40A, LT-01112 Vilnius Lietuva

Gamintojas GlaxoSmithKline Pharmaceuticals S.A. ul. Grunwaldzka 189 60-322 Poznan Lenkija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į rinkodaros teisės turėtoją.

UAB "GlaxoSmithKline Lietuva" A. Goštauto g. 40A Vilnius LT-01112 Tel. +370 5 264 90 00

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-06-09


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai