To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Psichiatrai teigia, kad kas ketvirtas žmogus...

Psichiatrai teigia, kad kas ketvirtas žmogus serga psichikos liga.
Patikrink tris draugus. Jei su jais viskas tvarkoj, tai - ligonis esi tu.

  • Nevalgykite daugiau negu 3g druskos per dieną, nes didelis natrio kiekis kraujyje gali būti viena iš hipertenzijos priežasčių.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Žmogaus plaukai auga greičiau naktį nei dieną, ir greičiau šiltu oru negu šaltu. Greičiausiai auga 16-24 metų moterų plaukai.

Sodium Bicarbonate Braun

1. KAS YRA SODIUM BICARBONATE BRAUN 8,4 % IR KAM JIS VARTOJAMAS

Vaisto vartojimas Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % infuzinis tirpalas vartojamas: - metabolinės acidozės gydymui; - šlapimo šarminimui o apsinuodijus silpnomis organinėmis rūgštimis, pvz., barbitūratais, acetilsalicilo rūgštimi; o kai reikia pagerinti neutralioje arba rūgščioje terpėje blogai tirpstančių medikamentų, pvz., metotreksato, sulfamidų, tirpumą; hemolizės atveju.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT SODIUM BICARBONATE BRAUN 8,4 %

Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % vartoti negalima, jeigu yra: - alergija (padidėjęs jautrumas) veikliajai arba bet kuriai pagalbinei Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % medžiagai; - respiracinė arba metabolinė alkalozė; - hipernatremija; - hipokalemija; - hipokalcemija.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu yra hipoventiliacija; - jeigu yra padidėjęs kraujo serumo osmoliariškumas; - jeigu yra būklė, kurios metu būtina riboti natrio kiekį, pvz., širdies nepakankamumas, edema, hipertenzija, eklampsija, sunkus inkstų funkcijos nepakankamumas; - kai yra vartojami kortikosteroidai arba kortikotropinas.

Vartojant Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % infuzinį tirpalą, organizme gali susidaryti natrio ir vandens perteklius. Leidžiant į periferinę veną per greitai arba neatskiestą tirpalą, dėl Sodium Bicarbonate Braun 8,4% infuzinio tirpalo šarmingumo ir aukšto osmoliariškumo, gali pasireikšti venos dirginimas, venos uždegimas arba trombozė. Būtina įsitikinti, kad Sodium Bicarbonate Braun 8,4% infuzinis tirpalas leidžiamas į veną. Atsitiktinai suleidus jo į arteriją, gali ištikti šokas arba pasireikšti galūnių pažeidimai. Preparatu gydomiems ligoniams būtina reguliariai nustatinėti rūgščių ir šarmų pusiausvyrą, elektrolitų koncentraciją kraujo serume ir vandens kiekį organizme. Koreguojant rūgščių ir šarmų pusiausvyros sutrikimus, visada pasikeičia elektrolitų, ypač kalio, pusiausvyra. Šarminimas ar acidozės koregavimas skatina kalio patekimą į ląsteles, todėl gali pasireikšti hipokalemija. Prieš šarminamųjų tirpalų vartojimą būtina pašalinti kalio ir kalcio trūkumą organizme.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Šlapimą pašarminus natrio vandenilio karbonatu, rūgščiųjų medikamentų, pvz., acetilsalicilo rūgšties, eliminacija pagreitėja, bazinių ( sulėtėja. Natrio vandenilio karbonato sąveika galima su gliukokortikoidais, mineralokortikoidais, androgenais bei diuretikais, padidindamas natrio išskyrimą iš organizmo. Kadangi Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % infuzinio tirpalo pH yra šarminis, jis nesuderinamas su daugeliu medikamentų. Šio tirpalo negalima maišyti su tirpalais, kuriuose yra kalcio, magnio ar fosfatų, kadangi gali atsirasti nuosėdų.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Kadangi vandenilio karbonatas lengvai prasiskverbia pro placentos barjerą, natrio-vandenilio karbonato tirpalas nėščioms moterims skiriamas tik būtinais atvejais. Pacientes, kurioms yra eklampsija, juo reikia gydyti atsargiai.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Jokio poveikio gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus nepastebėta.

3. KAIP VARTOTI SODIUM BICARBONATE BRAUN 8,4 %

Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Dozavimas Koreguojant metabolinę acidozę Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % infuzinio tirpalo dozė priklauso nuo rūgščių ir šarmų pusiausvyros sutrikimo organizme laipsnio. Atsižvelgiant į kraujo dujų rodiklius, ji apskaičiuojama taip: 1 M Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % infuzinio tirpalo kiekis mililitrais ( bazių trūkumas × kūno svoris kilogramais × 0,3 (0,3 yra tarpląstelinio skysčio ir bendro organizmo skysčio kiekio santykis). Pavyzdys: Jei 70 kg sveriančiam žmogui bazių trūkumas yra 5 mmol/l, tai reikiamas Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % infuzinio tirpalo kiekis bus: 5 × 70 × 0,3, t. y. 105 ml. Metabolinės acidozės staigiai koreguoti negalima. Pradžioje patariama suleisti tik pusę apskaičiuotos dozės, o vėlesnę dozę nustatyti atsižvelgiant į kraujo dujų rodiklius. Šlapimui pašarminti Sodium Bicarbonate Braun 8,4% infuzinio tirpalo kiekis apskaičiuojamas pagal reikiamą šlapimo pH, jo skiriant būtina reguliariai nustatinėti rūgščių ir šarmų pusiausvyrą ir vandens kiekį organizme. Būtina sekti, kad infuzijos greitis neviršytų žemiau pateiktos maksimalios ribos.

Didžiausia paros dozė: Priklauso nuo korekcijos reikalavimų.

Infuzijos greitis: Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % infuzinį tirpalą galima leisti iki 1,5 mmol kilogramui kūno svorio per valandą; tai atitinka 1,5 ml Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % infuzinio tirpalo kilogramui kūno svorio per valandą.

Vartojimo metodas: Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % infuzinis tirpalas turi būti leidžiamas į centrinę veną.

Pavartojus per didelę Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % dozę Simptomai Leidžiant į periferinę veną per greitai arba neatskiestą tirpalą, dėl Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % infuzinio tirpalo šarmingumo ir aukšto osmoliariškumo, gali pasireikšti venos dirginimas, venos uždegimas arba trombozė. Preparato perdozavus, gali išsivystyti alkalozė, hipernatremija, per daug padidėti kraujo serumo osmosinis slėgis, atsirasti hipokalemija, hipokalcemija (sukelianti padidėjusį dirglumą, tetaniją). Jeigu acidozė pašalinama per greitai, ypač ligoniams, kurių kvėpavimas sutrikęs, dėl padidėjusio anglies dioksido išsiskyrimo gali laikinai pasunkėti smegenų acidozė.

Skubi pagalba, priešnuodžiai Sukeltos alkalozės šalinimas priklauso nuo jos sunkumo: leidžiamas fiziologinis tirpalas, koreguojamas kalio kiekis organizme.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Sodium Bicarbonate Braun 8,4 %, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Leidžiant Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % infuzinį tirpalą gali pasireikšti hipernatremija, per daug padidėti kraujo serumo osmosinis slėgis. Suleidus ne į veną, gali pasireikšti audinių nekrozė.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI SODIUM BICARBONATE BRAUN 8,4 %

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Šiam vaistiniam preparatui specialių laikymo sąlygų nereikia.

Ant dėžutės ir buteliuko etiketės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % infuzinis tirpalas yra beveik sotus tirpalas. Jo nerekomenduojama laikyti žemesnėje negu kambario temperatūroje. Atsiradusius kristalus galima ištirpinti buteliuką šiek tiek pašildžius. Pastebėjus, kad pažeista vaisto pakuotė, Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % vartoti negalima.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra natrio-vandenilio karbonatas. - Viename litre (1000 ml) tirpalo yra 84 g natrio-vandenilio karbonato. - Pagalbinės medžiagos yra dinatrio edetatas ir injekcinis vanduo.

Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % išvaizda ir kiekis pakuotėje

Sodium Bicarbonate Braun 8,4 % infuzinis tirpalas yra skaidrus, bespalvis tirpalas.

Preparatas tiekiamas stikliniuose buteliukuose, kuriuose yra 100 ml arba 250 ml tirpalo. Kartono dėžutėje yra 10 buteliukų.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

B.Braun Melsungen AG Carl-Braun-Strasse 1 34212 Melsungen Vokietija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

UAB "B.Braun Medical" Ateities g. 10, LT-08303 Vilnius Tel. +370 5237 4333 office@bbraun.lt

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-04-28


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai