To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Vienos šalies stomatologai sukūrė naują...

Vienos šalies stomatologai sukūrė naują kramtomąją gumą  „Ksilitas su dinamitu“. Ksilitas valo ir stiprina jūsų dantis, o dinamitas garantuoja saugų atstumą nuo ėduonies.

  • Jei sunkiai tuštinatės, ar dažnai būna užkietėję viduriai, gerkite daug skysčių ir valgykite skaidulinio maisto (vaisių, daržovių, rupių duonos produktų).

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Rūkant ilgiau negu 20 metų, storosios žarnos vėžio rizika padidėja net 30 proc.

Saridon

1. KAS YRA SARIDON IR KAM JIS VARTOJAMAS

Saridon yra analgetikas. Jis malšina skausmą ir mažina karščiavimą. Saridon vartojamas galvos, dantų, mėnesinių, sąnarių ir pooperaciniams skausmams malšinti, taip pat skausmui bei karščiavimui mažinti peršalus ir sergant į gripą panašiomis ligomis. Saridon galima gerti ne ilgiau kaip vieną savaitę ir tik rekomenduojamomis dozėmis. Ilgiau ir didesnėmis dozėmis galima vartoti tik gydytojui leidus.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT SARIDON

Kada Saridon vartoti negalima:

Jums negalima vartoti Saridon, jei esate alergiškas propifenazonui, kitiems pirazolono dariniams arba paracetamoliui (acetaminofenui).

Jums negalima vartoti Saridon, jei sergate sunkia kepenų arba inkstų liga, arba įgimta anemija (hemolizine anemija).

Saridon negalima duoti jaunesniems nei 12 metų amžiaus vaikams.

Specialios atsargumo priemonės vartojant Saridon

Nevartokite didesnių Saridon dozių, negu nurodyta šiame pakuotės lapelyje. Kaip ir visų analgetikų, Saridon negalima reguliariai vartoti ilgą laiką be gydytojo priežiūros.

Reikėtų nepamiršti, jog nuolat vartojant analgetikus galvos skausmams malšinti, skausmai gali pasidaryti lėtiniais.

Vartojant Saridon arba kitus paracetamolio (acetaminofeno) turinčius analgetikus ilgą laiką, gali atsirasti inkstų pažeidimų arba net inkstų nepakankamumas.

Jei karščiavimas arba skausmas trunka ilgiau nei savaitę, reikia kreiptis į gydytoją.

Jei sergate astma, lėtine sloga arba dilgėline, arba esate alergiškas kitiems analgetikams ar vaistams nuo reumato, nevartokite Saridon nepasitarę su gydytoju. Vartojant paracetamolio (acetaminofeno) arba propifenazono turinčius preparatus, aprašyti kvėpavimo sutrikimai ir kraujotakos sistemos reakcijos, dažniausiai atsirandančios polinkį turintiems asmenims.

Nevartokite Saridon ir panašių analgetikų kartu su alkoholiu arba tuo atveju, jei turite su alkoholiu susijusių sveikatos sutrikimų.

Jei sergate kitomis ligomis, esate alergiškas arba vartojate kitus vaistus (taip pat ir gydytojo nepaskirtus), pasakykite apie tai gydytojui arba vaistininkui.

Ar Saridon galima vartoti nėštumo ir žindymo laikotarpiu?

Jei esate nėščia arba maitinate kūdikį krūtimi, nevartokite Saridon, nebent gautumėte aiškų gydytojo pritarimą.

3. KAIP VARTOTI SARIDON

Vienkartinė dozė suaugusiems - 1-2 tabletės; 12-16 m. paaugliams - 1 tabletė. Prireikus galima išgerti iki trijų vienkartinių dozių per 24 valandas. Vaisto ilgiau kaip 7 dienas be gydytojo leidimo vartoti draudžiama. Gausiai užgerkite tabletes vandeniu arba kitu skysčiu. Vartokite šiame pakuotės lapelyje nurodytą arba gydytojo paskirtą vaisto dozę. Jei manote, kad vaisto poveikis pernelyg silpnas arba stiprus, pasitarkite su gydytoju arba vaistininku.

4. galimAS ŠALUTINIS poveikiS

Saridon, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Kartais vartojant Saridon atsiranda alerginių reakcijų - odos bėrimas, dilgėlinė. Labai retai galimi kvėpavimo sutrikimai arba kraujotakos sistemos reakcijos, dažniausiai atsirandančios polinkį turintiems asmenims (žr. minėtas atsargumo priemones). Jei pastebėsite tokį poveikį, daugiau nevartokite Saridon ir kuo greičiau kreipkitės į gydytoją.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI saridon

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje. Ant lizdinės plokštelės ir dėžutės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Saridon vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Saridon sudėtis

- Veikliosios medžiagos yra paracetamolis, propifenazonas ir kofeinas. Vienoje tabletėje yra 250 mg paracetamolio, 150 mg propifenazono ir 50 mg kofeino. - Pagalbinės medžiagos yra: mikrokristalinė celiuliozė, hipromeliozė, formaldehido kazeinas, kukurūzų krakmolas, talkas, magnio stearatas, bevandenis koloidinis silicio dioksidas.

Saridon išvaizda ir kiekis pakuotėje

Saridon yra baltos, bekvapės, apvalios, abipusiai plokščios, nuožulniais kraštais tabletės. Tablečių vienoje pusėje yra įspaudas su užrašu "Saridon", o kitoje - vagelė laužimui.

Preparatas tiekiamas lizdinėmis plokštelėmis. Vienoje lizdinėje plokštelėje yra 10 Saridon tablečių. Kartono dėžutėje yra 1 lizdinė plokštelė.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas UAB Bayer Žirmūnų 68A LT- 09124, Vilnius Lietuva

Gamintojas BAYER SANTÉ FAMILIALE 33, rue de l‘Industrie 74240 Gaillard Prancūzija

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-01-19


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai