To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Paskaita medicinos akademijoje...

Paskaita medicinos akademijoje:
- Mieli studentai, žmogaus kūne yra daugybė angų ir kiekvienai yra specialistas.

  • Jeigu profilaktiškai vartojate vaistažolių arbatas, jomis nepiktnaudžiaukite ilgai. Gerkite kuo įvairesnes ir kuo trumpesnį laiką.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Jei moteris sirgo vienos krūties vėžiu, susirgti kitos krūties vėžiu tikimybė yra 3-4 kartus didesnė.

Panadol

1. KAS YRA PANADOL IR KAM JIS VARTOJAMAS

Panadol suspensija yra malonaus braškių skonio. Jos sudėtyje nėra cukraus ar alkoholio. Suspensijoje yra paracetamolio, kuris malšina skausmą ir mažina karščiavimą. Panadol nedirgina skrandžio ir ją paprasta vartoti.

Indikacijos Silpno ir vidutinio stiprumo skausmo (dantų skausmo, gerklės skausmo peršalus) malšinimas, karščiavimo (taip pat ir po skiepų) mažinimas.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT PANADOL

Panadol vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) paracetamoliui arba bet kuriai pagalbinei Panadol medžiagai.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jei Jūsų vaikas serga sunkia inkstų ar kepenų liga; - jei Jūsų vaikas vartoja kitų vaistų. Šiais atvejais prieš duodami vaikui Panadol suspensiją, pasikonsultuokite su gydytoju. Jeigu simptomai nepalengvėja pasitarkite su gydytoju.

Kitų vaistų vartojimas Šio vaisto negalima vartoti kartu su kitais preparatais, kurių sudėtyje yra paracetamolio. Jei vartojate antikoaguliantų (varafino ar kitų vaistų, mažinančių kraujo krešėjimą) ir ilgą laiką kasdien geriate vaistų nuo skausmo, retkarčiais galima išgerti paracetamolio.

Svarbi informacija apie kai kurias Panadol pagalbines medžiagas Vaisto sudėtyje yra maltitolio (E965) ir skystojo sorbitolio (E420). Jeigu gydytojas yra Jums sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

Vaisto sudėtyje yra metilo, etilo, propilo parahidroksibenzoato natrio druskų (E219, E215, E217). Gali sukelti alerginių reakcijų, kurios gali būti uždelstos.

3. KAIP VARTOTI PANADOL

Dozavimas Vaiko amžius: 2–3 mėn. (po skiepų) pusė 5 ml šaukštelio; 3 mėn. – 1 m. pusė – vienas 5 ml šaukštelis; 1–6 m. vienas – du 5 ml šaukšteliai; 6–12 m. du – keturi 5 ml šaukšteliai.

Dozę galima kartoti kas 4 valandas (pagal poreikį), tačiau negalima gerti daugiau kaip 4 dozių per 24 valandas. Nepasitarus su gydytoju, Panadol suspensijos vaikams nereikėtų duoti ilgiau kaip 3 dienas. Jei simptomai išlieka, reikia kreiptis į gydytoją. Negalima viršyti nurodytos dozės. Nevartoti su kitais vaistais kurių sudėtyje yra paracetamolio. Vaikams iki 2 mėnesių vartoti vaisto nerekomenduojama.

2–3 mėnesių kūdikiams šio vaisto duoti nereikėtų, jei vaikas nėra skiepytas, nebent gydytojas nurodė kitaip. Jei Jūsų kūdikis gimė neišnešiotas ir yra jaunesnis nei trijų mėnesių, prieš duodami Panadol suspensiją pasitarkite su gydytoju.

Pavartojus per didelę Panadol dozę

Negalima viršyti nurodytos dozės. Per didelė paracetamolio dozė gali sukelti kepenų nepakankamumą. Jei vaikas išgėrė didesnę dozę negu rekomenduojama, nedelsdami kreipkitės į gydytoją, net jei vaikas jaučiasi gerai.

4. galimAS ŠALUTINIS poveikiS

Panadol, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Nustokite vartoti vaisto ir pasitarkite su gydytoju jeigu jums pasireiškė: • Alerginės reakcijos, tokios kaip odos išbėrimas, niežulys, kartais su kvėpavimo sutrikimais arba lūpų, liežuvio, gerklės, veido patinimas. • Odos išbėrimas, lupimasis arba burnos gleivinės opos. • Jei vartojant aspiriną arba kitus nesteroidinius vaistus nuo uždegimo jums buvo problemų su kvėpavimu ir atsirado panašių reakcijų vartojant šio vaisto. • Nepaaiškinamos mėlynės arba kraujavimai.

Šitos reakcijos būna labai retai.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui ar vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI PANADOL

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Negalima užšaldyti. Butelį laikyti išorinėje dėžutėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos.

Ant pakuotės po ,,Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Panadol vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos. Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Panadol sudėtis - Veiklioji medžiaga yra paracetamolis. 5 ml suspensijos (1 matavimo šaukšte) yra 120 mg paracetamolio. - Pagalbinės medžiagos yra obuolių rūgštis, ksantano lipai, skystasis maltitolis, skystasis sorbitolis (galintis kristalizuotis), metilo parahidroksibenzoato natrio druska, etilo parahidroksibenzoato natrio druska, propilo parahidroksibenzoato natrio druska, sorbitolis, bevandenė citrinų rūgštis, braškių skonio medžiaga, karmosinas (E 122), išgrynintas vanduo.

Panadol išvaizda ir kiekis pakuotėje Panadol yra neskaidri, rausva, braškių kvapo ir skonio suspensija. Panadol tiekiamas buteliais po 100 ml.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, GlaxoSmithKline Export Ltd, Brentford, TW8 9GS, Jungtinė Karalystė

Gamintojas Farmaclair, 440 avenue de General de Goulle, 14200 Herouville Saint-Clair, Prancūzija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

UAB "GlaxoSmithKline Lietuva" A.Goštauto g. 40A LT-01112 Vilnius Tel. +370 5 2649 000 el. paštas info.lt@gsk.com

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2011-01-05


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai