To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Ar pas jus yra utelių...

- Ar pas jus yra utelių?
- Taip.
- O kuo jus jas gydote?
- Nieko jos pas mane ir taip sveikos.

  • Vartokite kuo įvairesnius ir skirtingų spalvų vaisius ir daržoves.  Geriausia juos valgyti šviežius, tačiau jei nėra galimybių, tinka ir virti, troškinti, šaldyti (tik ne sūdyti ar ...

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Daugiau nei 90 proc. gimdos kaklelio vėžiu susirgusių moterų būna užsikrėtusios žmogaus papilomos virusu (ŽPV). ŽPV - tai daugiau nei 100 virusų grupė.

Navoban

1. KAS YRA NAVOBAN IR KAM JIS VARTOJAMAS

NAVOBAN YRA VAISTAS, PRIKLAUSANTIS 5-HT3 RECEPTORIŲ ANTAGONISTŲ GRUPEI. JIS SLOPINA ORGANIZME ESANČIOS MEDŽIAGOS SEROTONINO, KURI, MANOMA, SUKELIA PYKINIMĄ IR VĖMIMĄ, POVEIKĮ.

NAVOBAN SKIRIAMA PYKINIMO IR VĖMIMO, KURĮ SUKELIA VĖŽIO CHEMOTERAPIJA, GYDYMUI IR PROFILAKTIKAI. JO TAIP PAT VARTOJAMA PYKINIMUI IR VĖMIMUI PO OPERACIJOS SLOPINTI.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT NAVOBAN

NAVOBAN VARTOTI NEGALIMA: - JEIGU YRA ALERGIJA (PADIDĖJĘS JAUTRUMAS) TROPISETRONUI, Į JĮ PANAŠIEMS VAISTAMS ARBA BET KURIAI PAGALBINEI NAVOBAN MEDŽIAGAI; - jeigu esate nėščia.

Jeigu manote, kad galite būti alergiški, arba esate nėščia, pasikonsultuokite su gydytoju prieš pradėdami vartoti vaisto. ATIDŽIAI LAIKYKITĖS VISŲ JŪSŲ GYDYTOJO NURODYMŲ, NET JEI JIE SKIRIASI NUO ŠIAME LAPELYJE PATEIKIAMOS INFORMACIJOS.

SPECIALIŲ ATSARGUMO PRIEMONIŲ REIKIA: JEI YRA KEPENŲ AR INKSTŲ VEIKLOS SUTRIKIMŲ, NAVOBAN KONCENTRACIJA KRAUJYJE GALI BŪTI DIDESNĖ NEI ĮPRASTAI. TAČIAU VAISTO DOZĖS MAŽINTI NEREIKIA. GYDYTOJUI REIKIA PASAKYTI APIE VISAS JŪSŲ LIGAS. PADIDĖJUSĮ KRAUJOSPŪDĮ BESIGYDANTYS PACIENTAI GALI VARTOTI ĮPRASTAS NAVOBAN DOZES. ATSARGIAI VARTOTI PACIENTAMS, SERGANTIEMS ŠIRDIES LIGOMIS. JEI BET KURI IŠ NURODYTŲ BŪKLIŲ JUMS TINKA, PRIEŠ PRADĖDAMI VARTOTI NAVOBAN APIE TAI PASAKYKITE GYDYTOJUI.

KITŲ VAISTŲ VARTOJIMAS JEIGU VARTOJATE ARBA NESENIAI VARTOJOTE KITŲ VAISTŲ, ĮSKAITANT ĮSIGYTUS BE RECEPTO, PASAKYKITE GYDYTOJUI ARBA VAISTININKUI.

Dažniausiai Navoban galima vartoti kartu su kitais vaistais. Tačiau yra vaistų, su kuriais Navoban gali sąveikauti. Tai: – VAISTAI, PVZ., RIFAMPICINAS IR FENOBARBITALIS, KURIE GALI SUMAŽINTI NAVOBAN VEIKSMINGUMĄ, TODĖL PASTAROJO DOZĘ GALI TEKTI DIDINTI; – BET KURIE ŠIRDIES RITMĄ VEIKIANTYS VAISTAI, NES JŲ POVEIKIS GALI SUSTIPRĖTI.

NAVOBAN VARTOJIMAS SU MAISTU IR GĖRIMAIS NAVOBAN GALIMA DUOTI GERTI RYTE VIENĄ VALANDĄ PRIEŠ VALGĮ, PRIEŠ PAT VARTOJIMĄ REIKIAMĄ TROPISETRONO KIEKĮ IŠ AMPULĖS PRASKIEDUS APELSINŲ SULTIMIS AR GAZUOTAIS VAISVANDENIAIS.

Ar Navoban gali vartoti senyvi žmonės? PATIRTIS RODO, KAD SENYVI PACIENTAI, VARTOJANTYS NAVOBAN, YPATINGŲ PROBLEMŲ NEPATIRIA.

AR NAVOBAN GALI VARTOTI VAIKAI? NUSTATYTA, KAD VYRESNI KAIP 2 METŲ VAIKAI NAVOBAN TOLERUOJA GERAI.

Nėštumas Nėščiosioms Navoban vartoti negalima. Pasakykite gydytojui, jei esate nėščia ar ketinate pastoti.

Žindymo laikotarpis

Vartodama Navoban, vaiko nežindykite, nes vaisto vartojimo žindyvėms patirties yra nedaug.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Nėra duomenų apie vieno Navoban poveikį, tačiau, vartodami kartu su kitais vaistais, galite jausti nuovargį ar svaigulį, todėl būkite atsargūs vairuodami automobilį ar dirbdami su mechanizmais.

3. Kaip vartoti Navoban

Atidžiai laikykitės gydytojo nurodymų. Neviršykite rekomenduojamos dozės.

Chemoterapijos sukelto pykinimo ir vėmimo profilaktikai

Suagusiesiems

Įprasta dozė yra 5 mg per parą 6 paras. Pirmąją dieną pirmoji dozė lėtai (ne greičiau kaip per 1 minutę) švirkščiama į veną (sulašinus ar injekcija) prieš chemoterapiją. Paskui kitas 5 dienas vartojama viena 5 mg kapsulė per parą. Kapsulę reikia nuryti užgeriant vandeniu iškart atsikėlus ryte, vieną valandą prieš valgį.

Vaikams

Vyresniems kaip dviejų metų vaikams rekomenduojama 0,2 mg/kg kūno svorio, bet ne didesnė kaip 5 mg, paros dozė, vartojama iki 6 parų. Prieš chemoterapiją pirmąją dieną pirmoji dozė lėtai (ne greičiau kaip per 1 minutę) švirkščiama į veną (sulašinus ar injekcija). Kitas 5 paras galima gerti atitinkamą tropisetrono kiekį iš ampulės praskiedus apelsinų sultimis ar gazuotais vaisvandeniais. Gerti ryte, vieną valandą prieš valgį.

Pykinimo ir vėmimo gydymas ir profilaktika po chirurginės intervencijos

Suagusiesiems

Įprasta dozė yra 2 mg, vartojama į veną arba lašiniu būdu, arba lėtai švirkščiama (ne greičiau kaip per 30 sekundžių).

Pamiršus pavartoti Navoban

Pamirštą Navoban dozę vartokite tuoj pat prisiminę. Vaisto nevartokite, jei iki kitos dozės vartojimo liko mažiau negu 4 valandos, o toliau vartokite įprastai. Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę. Jei kiltų klausimų, kreipkitės į gydytoją.

Pavartojus per didelę Navoban dozę

Jei atsitiktinai perdozavote preparato, nedelsdami kreipkitės į gydytoją ar į ligoninės skubios pagalbos skyrių. Suvartojus labai didelę dozę, gali kilti regos haliucinacijų (rodytis daiktai, kurių aplink nėra), o kai kuriems pacientams padidėjęs kraujospūdis gali dar labiau padidėti.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. Galimas šalutinis poveikis

Navoban, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms. Kadangi Navoban nebuvo pakankamai tirtas vienas, nepageidaujamų reiškinių priežastinį ryšį nustatyti sunku. Taigi, kai kuriuos reiškinius galėjo sukelti kartu skiriami kiti vaistai ar paties paciento būklė.

Toliau išvardyti šalutiniai reiškiniai, kurie gali būti sunkūs:

Nedažni šalutiniai reiškiniai (pasireiškia nuo 1 iki 10 pacientų iš 1 000): – alerginės reakcijos, – alpulys, staigus sąmonės netekimas.

Labai reti šalutiniai reiškiniai (pasireiškia mažiau kaip 1 pacientui iš 10 000): – sunkios alerginės reakcijos, pasireiškiančios bėrimu, odos paraudimu, apsunkintu kvėpavimu su švokštimu ar kosuliu, ir galvos svaigimas; – nualpimas; – širdies smūgis, – apsunkintas kvėpavimas.

Jei Jums pasireikš bet kuris iš nurodytų reiškinių, nedelsdami pasakykite gydytojui.

Kiti šalutiniai reiškiniai:

Toliau išvardyti nepageidaujami reiškiniai paprastai yra nesunkūs ir linkę išnykti toliau tęsiant gydymą.

Labai dažni šalutiniai reiškiniai (pasireiškia daugiau kaip 1 pacientui iš 10): – galvos skausmas, – vidurių užkietėjimas.

Dažni šalutiniai reiškiniai (pasireiškia nuo 1 iki 10 pacientų iš 100): – galvos svaigimas, – pilvo skausmas, – viduriavimas, – nuovargis.

Nedažni šalutiniai reiškiniai (pasireiškia nuo 1 iki 10 pacientų iš 1 000): – sumažėjęs kraujospūdis, – veido raudonis, – oro trūkumas, – niežtintis bėrimas, – diskomforto pojūtis krūtinėje.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI Navoban

Laikyti ne aukštesnėje kaip 30 (C temperatūroje. Praskiesto tirpalo tinkamumo laikas 24 val. Laikyti šaldytuve (2 - 8 °C). Nesuvartotą ampulės tirpalo dalį išpilkite. Ant dėžutės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Navoban vartoti negalima.

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. kita informacija

Navoban sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra tropisetronas. 5 ml tirpalo (ampulėje) yra 5 mg tropisetrono (tropisetrono hidrochlorido pavidalu). - PAGALBINĖS MEDŽIAGOS YRA: LEDINĖ ACTO RŪGŠTIS, NATRIO ACETATAS TRIHIDRATAS, NATRIO CHLORIDAS IR INJEKCINIS VANDUO.

NAVOBAN IŠVAIZDA IR KIEKIS PAKUOTĖJE

Navoban tirpalas yra skaidrus, bespalvis arba su nežymiu rudai gelsvu atspalviu tirpalas. Ampulės pagamintos iš bespalvio stiklo, koduoto dviem mėlynais žiedais. Pakuotėje yra 1 arba 5 ampulės.

Rinkodaros teisės turėtojas

Novartis Finland Oy Metsänneidonkuja 10, 02130 Espoo Suomija

Gamintojas

Novartis Pharma GmbH Roonstrasse 25 and Obere Turnstrasse 8, D-90429 Nuremberg Vokietija.

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

Novartis Pharma Services Inc. atstovybė Lietuvoje Konstitucijos pr. 7 LT-09308, Vilnius Tel. +370 5 269 16 50

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-06-09


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai