To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Gydytojas - pacientui...

Gydytojas - pacientui:
- Jums nėra ko jaudintis. Jūs išgyvensite iki 60 metų.
- Bet 60 metų man suėjo prieš Naujuosius metus.
- Na, o ką aš jums ir sakiau?

  • Moterims, vyresnėms nei 35 metai, rekomenduojama reguliariai tikrintis dėl gimdos kaklelio vėžio. Šią sunkią ligą galima lengvai išgydyti, nustačius pradinėse stadijose.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Užkandžiavimas pistacijų riešutais dukart per dieną pastebimai sumažina cholesterolio kiekį kraujyje ir tikimybę susirgti širdies ligomis.

NO-SPA forte

1. KAS YRA NO-SPA FORTE IR KAM JIS VARTOJAMAS

NO-SPA forte tabletės yra spazmus slopinantis vaistas.

Kokias ligas tinka gydyti šiuo preparatu? Lygiųjų raumenų spazmas, susijęs su tulžies latakų ligomis: tulžies pūslės ir tulžies latakų akmenlige. Lygiųjų raumenų spazmas, sergant šlapimo organų sistemos ligomis: inkstų ir šlapimtakių akmenlige, inkstų geldelių uždegimu, šlapimo pūslės uždegimu ir spazmu.

Pagalbiniam gydymui: - lygiųjų raumenų spazmo, sukelto virškinimo trakto ligų: skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligės, skrandžio uždegimo ir spazmų, enterito, spazminio storųjų žarnų uždegimo, padidėjusio jautrumo ir dirglumo) su vidurių užkietėjimu ir dujų susikaupimu; - galvos skausmo dėl įtampos; - skausmingų mėnesinių.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT NO-SPA FORTE

NO-SPA forte vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) drotaverino hidrochloridui arba bet kuriai pagalbinei NO-SPA forte medžiagai; - jeigu yra sunkus kepenų, inkstų ar širdies nepakankamumas.

Specialių atsargumo priemonių reikia: Pacientams, kurių kraujo spaudimas yra mažas, vartoti šį vaistą reikia atsargiai.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Vartojant kartu su levodopa gali sumažėti šio vaisto poveikis Parkinsono ligos simptomams, t. y. vėl pasunkėja skeleto raumenų rigidiškumas ir tremoras.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Nėštumas Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Turima nedaug duomenų apie vaisto panaudojimą nėščioms pacientėms. Tyrimai su gyvūnais nerodo tiesioginio ar netiesioginio žalingo poveikio nėštumui ir embriono/vaisiaus vystymuisi. Jį galima vartoti nėštumo metu tik gydytojo nurodymu, atidžiai įvertinus laukiamos naudos ir galimo pavojaus santykį.

Žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Kadangi nepakanka tyrimų duomenų, vaisto vartoti žindymo laikotarpiu nerekomenduojama.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Geriant preparatą įprastinėmis dozėmis drotaverinas nesukelia poveikio gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus. Jeigu pasireiškė šalutinis poveikis, reikia spręsti individualiai, ar galima vairuoti ir valdyti mechanizmus.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines NO-SPA forte medžiagas Vaisto sudėtyje yra laktozės. Pacientams su retomis paveldimomis galaktozės netoleravimo, laktazės stygiaus ar gliukozės-galaktozės malabsorbcijos problemomis, šio vaisto vartoti negalima. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

3. KAIP VARTOTI NO-SPA FORTE

NO-SPA forte visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Jeigu gydytojas nepaskyrė kitaip, paprastai reikia vartoti taip: Suaugusiems pacientams Po 1 ½ -3 tabletes per parą (per 2-3 kartus).

Vaikams Drotaverino panaudojimas vaikams klinikiniuose tyrimuose tirtas nebuvo, todėl vaikams skirti nerekomenduojama.

Pavartojus per didelę NO-SPA forte dozę Pavartojus per didelę NO-SPA forte dozę būtina nedelsiant kreiptis į gydytoją.

Pamiršus pavartoti NO-SPA forte Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą tabletę.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

NO-SPA forte, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Klinikinių tyrimų metu pastebėti šalutiniai poveikiai pateikiami pagal organų klases ir mažėjančio sunkumo tvarka: Labai dažni (>1/10); dažni (nuo >1/100 iki <1/10); nedažni (nuo >1/1000 iki <1/100); reti (nuo >1/10 000 iki <1/1000); labai reti (<1/10 000); dažnis nežinomas (negali būti įvertintas pagal turimus duomenis).

Virškinimo trakto sutrikimai Reti: pykinimas, vidurių užkietėjimas.

Nervų sistemos sutrikimai Reti: galvos skausmas, galvos svaigimas, nemiga.

Širdies ir kraujagyslių sutrikimai Reti: širdies plakimas, kraujospūdžio kritimas.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI NO-SPA FORTE

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje, gamintojo pakuotėje.

Ant dėžutės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, NO-SPA forte vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

NO-SPA forte sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra drotaverino hidrochloridas. Vienoje tabletėje yra 80 mg drotaverino hidrochlorido. - Pagalbinės medžiagos yra magnio stearatas, talkas, povidonas, kukurūzų krakmolas, laktozė.

NO-SPA forte išvaizda ir kiekis pakuotėje NO-SPA forte yra geltonos, žalsvo ar oranžinio atspalvio pailgos išgaubtos tabletės. Vienoje pusėje yra užrašas ,,NOSPA", o kitoje laužimo vagelė. Dėžutėje yra 20 (2x10) tablečių lizdinėse plokštelėse.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas UAB "SANOFI-AVENTIS LIETUVA" A.Juozapavičiaus g. 6/2 LT-09310 Vilnius Lietuva

Gamintojas CHINOIN Pharmaceutical and Chemical Works Private Co. Ltd. 5 Levai utca 2112 Veresegyhaz Vengrija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į rinkodaros teisės turėtoją.

UAB "SANOFI-AVENTIS LIETUVA" A. Juozapavičiaus g. 6/2 LT-09310 Vilnius Tel. +370 5 275 5224

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-02-22


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai