To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Vyras atvedė moteriškę pas gydytoją. Gydytojas apžiūrėjo...

Vyras atvedė moteriškę pas gydytoją. Gydytojas apžiūrėjo ir pasivedęs vyrą į šalį sako:
-Jai arba sklerozė, arba gonorėja.
-O kaip man sužinoti - kas?
-Važiuosit namo - išmeskit iš mašinos. Jei namo grįš - mylėtis nepatarčiau.

  • Valgykite liesus pieno produktus. Juose daug netukinančių baltymų ir nėra sočiųjų riebalų, kurie tukina ir kenkia kraujagyslėms.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Beveik 80 proc. 20-45 metų Lietuvos didmiesčių gyventojų yra patenkinti savo lytiniu gyvenimu. Jo kokybė tiesiogiai proporcinga gaunamoms pajamoms ir atvirkščiai proporcinga amžiui, rodo ...

Ibuprofen Actavis

1. KAS YRA IBUPROFEN ACTAVIS IR KAM JIS VARTOJAMAS

Ibuprofenas priklauso nesteroidinių vaistų nuo uždegimo grupei. Šie vaistai malšina skausmą ir mažina uždegimą.

Ibuprofen Actavis vartojamas: - sąnarių ligoms (pvz., reumatoidiniam artritui, juveniliniam artritui ir osteoartritui) gydyti; - ankiloziniam spondilitui gydyti (ši liga sukelia stuburo deformaciją ir stingulį); - raumenų skausmui malšinti, stinguliui ir patinimui mažinti, su fibrozitu susijusio sąnario funkcijos sutrikimui gydyti, taip pat patemptų raumenų ar raiščių skausmo malšinimui; - kitokiam silpnam ar vidutinio stiprumo skausmui (pvz., menstruaciniam, dantų, pooperaciniam, migreniniam) malšinti; - vyresniems kaip 8 metų vaikams skausmui ir temperatūrai malšinti.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT IBUPROFEN ACTAVIS

Ibuprofen Actavis vartoti negalima: - jeigu yra padidėjęs jautrumas ibuprofenui arba bet kuriai pagalbinei Ibuprofen Actavis medžiagai; - jeigu yra padidėjęs organizmo jautrumas aspirinui arba kitam vaistui nuo skausmo (t. y. ar aspirinas arba kitas vaistas nuo skausmo nebuvo sukėlęs kvėpavimo pasunkėjimo, nosies sekrecijos padidėjimo arba odos bėrimo. Alergija ibuprofenui dažniau pasireiškia tiems pacientams, kurie yra alergiški aspirinui); - jeigu sergate ar sirgote skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opa; - jeigu vartojate kitus nesteroidinius priešuždegiminius vaistus; - jeigu sergate sunkiomis inkstų, kepenų ar širdies ligomis; - paskutinį nėštumo trimestrą.

Specialių atsargumo priemonių reikia:

- jeigu Jūs sergate ar sirgote skrandžio arba žarnų liga (Krono liga, opiniu kolitu); - jeigu Jūs sergate ar sirgote astma; - jeigu Jūs sergate ar sirgote inkstų, kepenų, širdies arba kraujo liga, ar jums yra padidėjęs kraujospūdis; - jeigu esate pagyvenusio amžiaus pacientas (padidėja kai kurių šalutinių reiškinių rizika); - jeigu Jūs esate vaisingo amžiaus moteris ir turite problemų dėl pastojimo (ibuprofenas gali mažinti vaisingumą); - jeigu Jūs sergate sistemine raudonąja vilklige; - jeigu Jūs vartojate kitų vaistų, pvz., antikoaguliantų (mažinančių kraujo krešumą, pvz., varfarino), diuretikų (vaistų nuo širdies ligų ir padidėjusio kraujospūdžio, pvz., furosemido ar bendrofluazido), vaistų nuo padidėjusio kraujospūdžio (kaptoprilio, amlodipino ar atenololio), nuo širdies ligų (pvz., digoksino), ličio preparatų (vartojami depresijai gydyti), metotreksato (antivėžinio vaisto), takrolimo ar ciklosporino (vartojamas imuninės sistemos slopinimui), per paskutines 12 dienų vartojote mifepristono (jis vartojamas abortui sukelti), kitų vaistų nuo skausmo (aspirino), kortikosteroidų (pvz., prednizolono) arba chinolonų grupės antibiotikų (vaistų nuo infekcijos, pvz., ciprofloksacino), taip pat įskaitant ir tuos vaistus, kuriuos įsigijote be recepto.

Tokie vaistai, kaip Ibuprofen Actavis, gali būti susiję su nedideliu širdies priepuolio ("miokardo infarkto") ar insulto pavojaus padidėjimu. Bet koks pavojus yra labiau tikėtinas ilgą laiką vartojant vaistą didelėmis dozėmis. Neviršykite rekomenduotos dozės ar gydymo laiko.

Jei Jūsų širdies veikla yra sutrikusi, patyrėte insultą arba galvojate, kad Jums galėtų grėsti šios būklės (pavyzdžiui, Jūsų kraujospūdis yra padidėjęs, sergate diabetu, turite daug cholesterolio arba rūkote), turite aptarti gydymą su savo gydytoju arba vaistininku.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis

Jeigu Jūs esate nėščia, planuojate pastoti ar žindote kūdikį, pasitarkite su gydytoju prieš vartodamos ibuprofeno tabletes. Paskutinį nėštumo trimestrą šio vaisto vartoti draudžiama.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

Kadangi ibuprofenas gali sukelti regėjimo sutrikimus, mieguistumą, galvos svaigimą ir nuovargį, reikia įsitikinti, kad nejaučiate šių poveikių prieš vairuojant automobilį ar valdant mechanizmus.

Kitų vaistų vartojimas

Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

3. KAIP VARTOTI IBUPROFEN ACTAVIS

Ibuprofen Actavis visada vartokite tiksliai taip, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Įprastinės dozės yra:

Suaugusiems bei vyresniems kaip 12 metų paaugliams: Vartojama 3–4 tabletės (1200–1800 mg) per parą (didžiausia paros dozė yra 2400 mg arba 6 tabletės). Paros dozė išgeriama per kelis kartus. Gydomajam poveikiui palaikyti kai kuriems pacientams pakanka vartoti iki trijų tablečių arba 600–1200 mg per parą.

Senyvo amžiaus pacientai: Senyvo amžiaus pacientai yra priskiriami padidėjusios šalutinių reiškinių rizikos grupei. Jeigu gydymas nesteroidinės kilmės priešuždegiminiais vaistais yra reikalingas, reikia vartoti mažiausią efektyvią jų dozę ir trumpiausią gydymo laiką. Dėl vaisto dozavimo ir vartojimo pasikonsultuokite su gydytoju arba vaistininku.

Jaunesniems negu 11 metų vaikams: Dozė yra 20–30 mg/kg per dieną, padalinta į kelias dozes.

Juvenilinis artritas: Paros dozė 30–40 mg/kg išgeriama per kelis kartus. Nerekomenduojama vaikams, sveriantiems mažiau kaip 7 kg.

Tabletę galima skelti per pusę.

Jeigu manote, kad Ibuprofen Actavis veikia per stipriai arba per silpnai, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Pavartojus per didelę Ibuprofen Actavis dozę

Jei netyčia išgėrėte per didelę dozę, kreipkitės į artimiausią ligoninę arba savo gydytoją. Pasiimkite likusias tabletes ir vaisto pakuotę.

Pamiršus pavartoti Ibuprofen Actavis

Jei užmiršote išgerti šio vaisto, prisiminę tai padarykite nedelsdami, o kitą dozę vartokite įprastu laiku. Praleidus dozę, vėliau vietoj jos dvigubos dozės vartoti negalima.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Ibuprofen Actavis, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Galimas šio vaisto šalutinis poveikis nurodytas žemiau.

Alerginės reakcijos: odos išbėrimas (gali niežėti, atsirasti pūslių, kartais poveikis odai būna sunkus), veido ar liežuvio patinimas, kvėpavimo ar bronchinės astmos pasunkėjimas. Kai kuriems pacientams gali kilti aseptinis meningitas. Jis pasireiškia galvos skausmu, karščiavimu, nuovargiu, gali sustingti kaklas. Taip pat pacientas tampa labai jautrus ryškiai šviesai. Jeigu Jums pasireiškia bent vienas iš aukščiau minėtų simptomų, nedelsiant kreipkitės į savo gydytoją.

Poveikis žarnynui: bendras silpnumo pojūtis, viduriavimas, nevirškinimas, pilvo skausmas. Kiti poveikiai gali būti: kraujas išmatose, juodos panašios į degutą labai nemalonaus kvapo išmatos, burnos gleivinės kraujavimas ar opėjimas (pagyvenusio amžiaus pacientams šie poveikiai pasireiškia dažniau), esamų žarnyno ligų paūmėjimas.

Skrandžio uždegimas, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opos.

Poveikis širdžiai ir kraujotakai: skysčių susilaikymas, ypač kulkšnyse. Tokie vaistai, kaip Ibuprofen Actavis, gali būti susiję su širdies priepuolio ("miokardo infarkto") ar insulto pavojaus nedideliu padidėjimu.

Kitas šalutinis poveikis: inkstų pažeidimas, kepenų pažeidimas, gelta (odos ir akių pageltimas), regos sutrikimai, galvos skausmas, nejautra (ypač rankų pirštų ir kojų pirštų), depresija, sutrikusi orientacija, haliucinacijos, spengimas ausyse, galvos svaigimas, bendras negalavimas, nuovargis, mieguistumas, pablogėjusi psoriazės eiga, padidėjęs odos jautrumas saulės šviesai. Ibuprofenas gali turėti įtakos kraujo kūnelių skaičiui ir formai. Jei padažnėja kraujosruvos, kraujavimas iš nosies, gerklės uždegimas arba infekcijos, apie tai reikėtų pasakyti gydytojui, kuris gali patarti ištirti kraują.

Jeigu atsiranda šiame lapelyje neminėtas šalutinis poveikis, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI IBUPROFEN ACTAVIS

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje. Laikyti gamintojo pakuotėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo drėgmės. Ant dėžutės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, preparato vartoti negalima.

6. KITA INFORMACIJA

Ibuprofen Actavis sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra ibuprofenas. Vienoje plėvele dengtoje tabletėje jo yra 400 mg. Pagalbinės medžiagos yra: - branduolyje: hidroksipropilceliuliozė, koloidinis silicio dioksidas, mikrokristalinė celiuliozė, natrio laurilo sulfatas, kroskarmeliozės natrio druska, talkas; - plėvelėje: hipromeliozė, titano dioksidas (E 171), makrogolis 400.

Ibuprofen Actavis išvaizda ir kiekis pakuotėje Ibuprofen Actavis yra baltos, ovalios, abipus išgaubtos, plėvele dengtos tabletės. Viena jų pusė lygi, kitoje įspausta vagelė. Tabletę galima padalyti į dvi lygias dalis. Ibuprofen Actavis tiekiamas lizdinėse plokštelėse. Kartoninėje dėžutėje yra 10, 20 arba 50 tablečių.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas: Actavis UK Limited, Whiddon Valley Barnstaple, N Devon EX32 8NS, Jungtinė Karalystė

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

UAB "Actavis Baltics" Vytauto g. 8/7-6, LT-08118 Vilnius Tel.: +370 5 260 9615

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2008-01-09


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai