To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Gydytojas terapeutas klausia ligonio...

Gydytojas terapeutas klausia ligonio:
- Kokio jūs amžiaus?
- Greitai bus...
- Ne,- pertraukė pacientą daktaras - tikrai nebus...

  • Vartokite kuo įvairesnius ir skirtingų spalvų vaisius ir daržoves.  Geriausia juos valgyti šviežius, tačiau jei nėra galimybių, tinka ir virti, troškinti, šaldyti (tik ne sūdyti ar ...

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Kai skauda gerklę, reikia gerti ne karštus, o šiltus gėrimus, nes karšti tik didina uždegimą. Rūgščios sultys ir citrusiniai vaisiai sergant tonzilitu ar laringitu netinkami, nes ...

Fenules

KAS YRA FENULES KAPSULĖS ?

Šis vaistas vadinamas Fenules kapsulės. Jo sudėtyje yra geležies, C vitamino ir B vitaminų kompleksas, kuris būtinas sveikatai palaikyti ir ypač svarbus kraujo ląstelių susidarymui. Vaistas granulių pavidalo ir paruoštas taip, kad geležis iš jų skiriasi palaipsniui ilgą laiką. Taip mažiau dirginamas skrandis, beveik nebūna skrandžio dirginimo simptomų, kurie dažnai pasireiškia vartojant kitus geležies preparatus. Kapsulių sudėtyje esantis C vitaminas padeda geležiai absorbuotis.

GAMINTOJAS

Ranbaxy Ireland Limited, Spafield, Cork Road, Cashel, Co-Tipperary, Airija

REGISTRAVIMO LIUDIJIMO TURĖTOJAS

Ranbaxy UK Ltd, C.P. House, 97/107 Uxbridge Road, Ealing, London, W5 5TL, UK

KAS YRA FENULES KAPSULĖS IR NUO KO JIS VARTOJAMAS?

Fenules vartojamas suaugusiųjų geležies deficito anemijai gydyti ir profilaktikai.

KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT FENULES KAPSULES?

Įsitikinkite, ar Jums saugu vartoti Fenules kapsules? Jeigu bent į vieną klausimą Jūs atsakėte teigiamai, arba nesate tikri, prieš pradėdami vartoti Fenules kapsules, pasitarkite su savo gydytoju arba vaistininku. Jeigu Jums reikia atlikti laboratorinius tyrimus, pvz., kraujo, pasakykite savo gydytojui, kokį vaistą vartojate. • Ar Jums diagnozuota porphyria cutanea tarda (lėtinė odos porfirija)? • Ar Jums kada nors Fenules kapsulės arba kiti geležies preparatai sukėlė alerginių reakcijų (alerginės reakcijos: išbėrimas, niežėjimas, veido, lūpų, rankų ir (arba) kojų patinimas, dusulys)? • Ar Jums diagnozuota hemosiderozė arba hemochromatozė? • Ar Jums diagnozuota uždegiminė žarnyno liga (besikartojantis viduriavimas su (be) kraujo ir gleivių priemaiša, pilvo skausmai ir spazmai)? • Ar Jūs sergate talasemija (įgimta kraujo ląstelių susidarymo liga)? • Ar Jums buvo atlikti kraujo perpylimai? • Ar Jums yra inkstų arba kepenų funkcijos sutrikimų? • Ar Jums diagnozuota skrandžio opinė liga? • Ar Jūs sergate reumatoidiniu artritu? • Ar Jūs vartojate kitus vaistus, ypač bent vieną iš čia minimų: - tetraciklinus (vaistai vartojami infekcinei ligai gydyti); - fluorchinolonų grupės antibiotikus, pvz., ciprofloksacinas, ofloksacinas, gatifloksacinas, moksifloksacinas (vartojami infekcinei ligai gydyti); - disulfiramą (vartojamą lėtiniam alkoholizmui gydyti); - desferoksaminą (vartojamą būklėms, kuomet organizme yra geležies perteklius, gydyti); - leidžiamus geležies preparatus; - antacidinius vaistus (vartojamus virškinimo sutrikimui gydyti); - vaistus, kurių sudėtyje yra kalcio, karbonatų, bikarbonatų, oksalatų arba fosfatų. Įtarus anemiją, prieš pradedant ją gydyti reikėtų nustatyti jos pobūdį, priežastį ir kitus veiksnius. Fenules kapsulės rekomenduojamos vartoti tik geležies deficito anemijai gydyti ir profilaktikai. Anemijai, kuri atsirado dėl kitų priežasčių, gali būti reikalingas kitoks gydymas.

KAIP VARTOTI FENULES KAPSULES?

Visada vartokite vaistą taip, kaip nurodė Jūsų gydytojas. Atidžiai perskaitykite informacinį lapelį, kur parašyta, kokiomis dozėmis ir kiek kartų per dieną reikia vartoti vaistą. Jeigu nesupratote, kaip vartoti vaistą, pasitarkite su savo gydytoju. Įprastinė dozė suaugusiems pacientams: Anemijos profilaktikai – viena arba dvi kapsulės per dieną. Anemijai gydyti – trys arba keturios kapsulės per dieną. Nurykite Fenules kapsulę užgerdami pilna stikline vandens. Jeigu visos kapsulės nuryti negalite, tada kapsulės turinį sumaišykite su medumi arba džemu ir nekramtę nurykite. Jeigu Jūs neišgėrėte eilinės Fenules kapsulių dozės, išgerkite ją kaip galima greičiau. Jeigu prisiminėte praleistą vaisto dozę tik tada, kuomet jau beveik laikas gerti kitą, tai praleiskite užmirštą dozę ir toliau gerkite vaistą įprastu režimu. Niekada negalima gerti daugiau kapsulių negu rekomenduojama. Jei kada nors Fenules kapsulių išgertumėte per daug, kreipkitės į arčiausiai esančią ligoninę arba nedelsdami informuokite savo gydytoją. Pasiimkite informacinį lapelį arba keletą kapsulių, kad Jūsų gydytojas žinotų, ką Jūs išgėrėte.

GALIMI ŠALUTINIAI POVEIKIAI

Kaip ir visi vaistai Fenules kapsulės taip pat gali sukelti nepageidaujamų poveikių. Nevartokite kitų vaistų (netgi parduodamų be recepto) kartu su Fenules kapsulėmis nepasitarę su gydytoju. Jeigu Jums pasireiškė bet kuris iš minėtų nepageidaujamų poveikių, daugiau Fenules kapsulių nebevartokite ir nedelsdami kreipkitės į savo gydytoją arba artimiausią gydymo įstaigą. Galimos alerginės reakcijos: odos bėrimas, dilgėlinė, niežėjimas, dusulys, veido, lūpų, rankų ir (arba) kojų patinimas. Dažniausiai nepageidaujami poveikiai esti nežymūs ir laikini, dėl jų nereikia kreiptis medicinos pagalbos, nebent jeigu jie užsitęstų arba vargintų. Galimas pykinimas, vėmimas, pilvo skausmas, viduriavimas arba vidurių užkietėjimas. Jeigu Jums pasireiškė nepageidaujamas poveikis, neaprašytas informaciniame lapelyje, apie tai informuokite savo gydytoją.

LAIKYMO SĄLYGOS

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje. Vidinę pakuotę laikyti išorinėje dėžutėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo drėgmės. Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Fenules tablečių vartoti negalima, jeigu baigėsi ant dėžutės nurodytas tinkamumo laikas.

KITA INFORMACIJA

Daugiau informacijos apie šį vaistinį preparatą gali suteikti vietinis registravimo liudijimo turėtojo atstovas. Ranbaxy atstovybė Lietuvoje Birželio 23-sios gatvė 23G, LT 50220 Kaunas Tel. +370-37-311843

INFORMACINIS LAPELIS PASKUTINĮ KARTĄ PATVIRTINTAS

2004 11 09

Specialusis redaktorius E. Kaduševičius Teksto redaktorė T. Leskauskienė


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai