To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Psichologas – žmogus, kuris dailiai...

Psichologas – žmogus, kuris dailiai merginai įėjus į kambarį, stebi visa kita.

  • Ar geriate pakankamai skysčių rodo bespalvis ir bekvapis šlapimas. Gerkite daugiau skysčių!

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Smegenys sudaro tik 3 proc. žmogaus kūno masės, tačiau jos sunaudoja šeštadalį visos kūno energijos.

Diltiazem

Tvirtinu Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie LR SAM Viršininkas V. Basys

INFORMACINIS LAPELIS

DILTIAZEM 60 mg tabletės

DILTIAZEM 90 mg tabletės

Diltiazemas

SUDĖTIS

Vienoje tabletėje yra 60 mg arba 90 mg diltiazemo vandenilio chlorido.

VAISTO FORMA IR PAKUOTĖ

Tabletės. Pakuotėje yra 30 tablečių

FARMAKOTERAPINĖ GRUPĖ IR VEIKIMAS

Diltiazemas yra kalcio kanalų antagonistas. Jis plečia periferines ir širdies vainikines kraujagysles. Tokį poveikį vaistas sukelia todėl, kadangi slopina kalcio jonų patekimą į širdies raumens ir kraujagyslių lygiųjų raumenų ląsteles bei jose mažina šių jonų koncentraciją. Dėl diltiazemo tiesioginio ir netiesioginio poveikio (sumažina periferinių kraujagyslių pasipriešinimą, todėl sumažėja kraujo spaudimas) miokardo ląstelėms retėja širdies susitraukimai bei sumažėja deguonies poreikis miokarde, todėl širdies veikla tampa optimalesnė. Medikamentas slopina atrioventrikulinio mazgo laidumą, dėl jo poveikio ypač pailgėja šio mazgo refrakterinis periodas.

REGISTRAVIMO LIUDIJIMO TURĖTOJAS: AWD Pharma Ltd., Brivibas str. 183-6, Riga, Latvija

GAMINTOJAS:

Gamybos vieta: PLIVA Hrvatska Ltd., Kroatija.

Gamybos licenzijos turėtojas, atsakingas už serijų išleidimą: PLIVA –Lachema, Karasek 1, 621 33 Brno, Čekijos Respublika.

INDIKACIJOS

Ilgalaikis širdies nepakankamumo gydymas, stenokardijos priepuolių profilaktika, stenokardijos dėl vainikinių širdies kraujagyslių spazmo (Princmetalo stenokardijos) ir stenokardijos po miokardo infarkto bei arterinės hipertenzijos gydymas.

KONTRAINDIKACIJOS

Diltiazemo negalima vartoti pacientams, kuriems yra sinusinio mazgo silpnumo sindromas, II ar III laipsnio atrioventrikulinio mazgo blokada ar Volfo, Parkinsono ir Vaito sindromas su prieširdžių plazdėjimu ir virpėjimu (išskyrus ligonius, kuriems implantuotas širdies stimuliatorius), labai mažas kraujo spaudimas (sistolinis kraujo spaudimas mažesnis negu 90 mm Hg ), padidėjęs jautrumas diltiazemui, bei ligoniams, sergantiems ūminiu miokardo infarktu bei dėl jo atsiradusia kraujo staze. Ši miokardo infarkto komplikacija pastebima plaučių rentgenogramoje.

ATSARGUMO PRIEMONĖS

Gydymo pradžioje tikslinant dozę ar kartu su diltiazemu pradėjus vartoti vaistų, veikiančių širdies laidumą ar kraujospūdį, patariama nuolat stebėti kraujo spaudimą, širdies susitraukimų dažnį bei kardiogramos rodmenis. Preparato vartojimo nutraukti staiga nerekomenduojama.

SĄVEIKA

Kadangi diltiazemas gali stiprinti širdies laidžiosios sistemos, ypač laidumo per atrioventrikulinį mazgą, slopinimą, šio medikamento vartoti kartu su kitokiais vaistais, kurie gali slopinti širdies veiklą ir (arba) laidumą per atrioventrikulinį mazgą (beta adrenoreceptorių blokatoriais, rusmenės glikozidais, preparatais, sukeliančiais bendrąją ir vietinę nejautrą), reikėtų atsargiai. Diltiazemas, vartojamas kartu su digoksinu ar beta adrenoreceptorių blokatoriais, gali didinti šių vaistų koncentraciją plazmoje, todėl prireikus jų dozę būtina mažinti. Dėl citochromo P 450 fermentų slopinimo diltiazemas gali didinti karbamazepino, ciklosporino ir chinidino kiekį plazmoje bei toksinį šių medikamentų poveikį, todėl jų dozę reikėtų mažinti. Diltiazemo reikia vartoti atsargiai kartu su disopiramidu bei medikamentais, kurie kraujyje mažina kalio kiekį (sukelia hipokaliemiją). Cimetidinas gali didinti diltiazemo kiekį plazmoje, kadangi jis slopina pastarojo medikamento skaldymą pirmojo prasiskverbimo per kepenis metu. Jei pacientas vartoja kitokių medikamentų, būtina informuoti gydytoją.

SPECIALUS ĮSPĖJIMAS

Diltiazemo reikia vartoti atsargiai pacientams, kurių širdies ritmas labai retas arba kuriems yra širdies veiklos nepakankamumas, kadangi gali susilpnėti jau sumažėjęs sinusinio ar atrioventrikulinio mazgo aktyvumas. Be to, atsargumas būtinas gydant ligonius, kuriems yra lengvo ar vidutinio sunkumo hipotenzija. Dėl galimo klirenso sumažėjimo pacientams, sergantiems kepenų ar inkstų veiklos pažeidimu, šio medikamento reikėtų vartoti atsargiai. Kadangi pagyvenusiems žmonėms diltiazemo klirensas sumažėja ir pailgėja eliminacija, jiems yra didesnis nepageidaujamo poveikio pavojus, todėl vaistą tokiems pacientams reikia dozuoti ypač atsargiai. Ar diltiazemas vaikams yra veiksmingas ir ar jo vartoti saugu, nenustatyta.

VARTOJIMAS NĖŠTUMO IR ŽINDYMO LAIKOTARPIU

Nėščiai moteriai ir žindyvei diltiazemo vartoti nepatariama.

DOZAVIMAS IR VARTOJIMO BŪDAS

Paprastai iš pradžių reikia gerti tris kartus per dieną po 60 mg arba du kartus per dieną po 90 mg diltiazemo. Optimali dienos dozė yra 180 – 300 mg. Prireikus ją galima didinti iki didžiausios leistinos dozės (480 mg). Diltiazemo tabletės negalima nei laužti, nei kramtyti – ją reikia nuryti nesukramtytą, užsigeriant šiek tiek skysčio.

Perdozavimas

Diltiazemo perdozavus, atsiranda tokių simptomų: labai sumažėja kraujospūdis, suretėja širdies susitraukimai, atsiranda II ar III laipsnio atrioventrikulinio mazgo blokada, širdies nepakankamumas. Tokiu atveju reikia nedelsiant ištuštinti skrandį, pacientą paguldyti aukštielninką ir neatidėliojant kreiptis pagalbos į gydytoją. Hipotonijai gydyti į veną injekuojama vaistų, sutraukiančių kraujagysles, ir skysčių, bradikardija šalinama atropinu. Elektrinis širdies stimuliatorius tinka širdies blokadai bei tachikardijai šalinti (pastaruoju atveju kartu vartojama lidokaino), širdies nepakankamumui mažinti vartojama medikamentų, sukeliančių teigiamą inotropinį poveikį. Perdozavimo atveju reikia nedelsiant susisiekti su gydytoju.

NEPAGEIDAUJAMAS POVEIKIS

Paprastai diltiazemas yra toleruojamas. Galimas toks nepageidaujamas poveikis: periferinė edema, stazę sukeliantis širdies nepakankamumas ar plaučių edema, hipotenzija. Retai pasireiškia bradikardija arba tachikardija, stenokardijos sukeltas skausmas, II ar III laipsnio širdies blokada. Be to, galimas alerginis odos išbėrimas, pykinimas, vidurių užkietėjimas, viduriavimas, svaigulys, nuovargis ar silpnumas, kraujo priplūdimas į veidą bei galvos skausmas. Depresija, trombocitopenija, dantenų hiperplazija, laikinas kepenų fermentų aktyvumo padidėjimas, ekstrapiramidiniai simptomai pasireiškia rečiau. Pastebėjus nepageidaujamą poveikį, nenurodytą informaciniame lapelyje, reikia apie jį pranešti gydytojui arba vaistininkui.

TINKAMUMO LAIKAS

Tinkamumo laikas nurodytas ant pakuotės. Jam pasibaigus, medikamento vartoti negalima!

LAIKYMO SĄLYGOS

Preparatą reikia laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje. Medikamentą reikia laikyti vaikams neprieinamoje vietoje(

Informacinio lapelio paskutinio tikslinimo data

2000 m. rugsėjo mėn.

Spec. redaktorius – doc. A. Milašius Tekstą redagavo V. Jurkienė


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai