To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Apžiūrėjęs pacientę, gydytojas sako...

Apžiūrėjęs pacientę, gydytojas sako:
- Malonioji ponia, jūs man labai nepatinkate...
Pacientė įsižeidusi:
- Tamsta taip pat ne iš gražuolių.

  • Gausios mėnesinės - kai higieninį paketą reikia keisti dažniau nei kas 2 valandas. Tai priežastis kreiptis į ginekologą.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Fetalinis alkoholio sindromas (arba alkoholinė embriopatia) suprantamas kaip vaikų sutrikimas, sukeltas dėl pernelyg didelio ar ilgalaikio alkoholio vartojimo nėštumo metu.

COLDREX HotRem BLACKCURRANT

1. KAS YRA COLDREX HotRem BLACKCURRANT IR KAM JIS VARTOJAMAS

COLDREX HotRem BLACKCURRANT milteliai yra vaistas, skirtas trumpalaikiam peršalimo ir gripo simptomų (karščiavimo, slogos ir skausmo) lengvinimui.

COLDREX HotRem BLACKCURRANT sudėtyje yra trys veikliosios medžiagos: • paracetamolis yra analgetikas (malšina skausmą) ir antipiretikas (mažina karščiavimą); • fenilefrino hidrochloridas – dekongestinis vaistas, kuris šalina nosies ir prienosinių ančių gleivinės paburkimą, todėl palengvina kvėpavimą; • vitaminas C (askorbo rūgštis), kurios dažnai būna vaistų nuo gripo ir peršalimo sudėtyje, skirta kompensuoti vitamino C netekimui, kuris galimas gripo ir peršalimo pradžioje.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT COLDREX HotRem BLACKCURRANT

COLDREX HotRem BLACKCURRANT sudėtyje yra paracetamolio ir gleivinės paburkimą mažinančios medžiagos. Nevartokite kartu jokių kitų preparatų, kuriuose yra paracetamolio, ar kitų vaistų nuo peršalimo ir gripo.

COLDREX HotRem BLACKCURRANT vartoti negalima: • jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) paracetamoliui, fenilefrino fidrochloridui, vitaminui C arba bet kuriai pagalbinei COLDREX HotRem BLACKCURRANT medžiagai; • jeigu sergate sunkia kepenų liga ar sunkia inkstų liga; • jei padidėjęs skydliaukės aktyvumas; • jeigu sergate širdies liga; • jeigu padidėjęs kraujo spaudimas; • jei sergate cukriniu diabetu;

• jeigu vartojate tokius vaistus depresijai gydyti kaip monoaminooksidazės inhibitorius (MAOI) bei dvi savaites po MAOI vartojimo. → Jeigu kuris nors iš aukščiau išvardytų teiginių Jums tinka, pasakykite savo gydytojui.

Neduokite COLDREX HotRem BLACKCURRANT vaikams, jaunesniems kaip 12 metų amžiaus.

Specialių atsargumo priemonių reikia: Toliau nurodytiems pacientams, prieš pradedant vartoti COLDREX HotRem BLACKCURRANT, rekomenduojama pasitarti su gydytoju: • jeigu sergate kraujagyslių liga, vadinama Raynaud fenomenu (kuris pasireiškia rankų ar kojų pirštų skausmu, atsiradusiu dėl šalčio ar streso poveikio); • jeigu sergate glaukoma (yra padidėjęs akispūdis); • jeigu sergate feochromocitoma (inkstų augliu); • jeigu sergate prostatos liga arba Jums sunku šlapintis; • jeigu esate nėščia, ketinate pastoti ar maitinti krūtimi;

Jei nesate tikri, ar Jums galima vartoti šį vaistą, klauskite savo gydytojo ar vaistininko.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Prieš pradėdami vartoti šį vaistą pasitarkite su gydytoju, jeigu vartojate toliau išvardytus vaistus: • varfariną ir kitus panašius kraujo krešumo slopinamuosius vaistus. • vaistus kontoliuojančius kraujo spaudimą, pvz. ( blokatorius; • digoksiną ir kitus panašius vaistus širdies ligoms gydyti; • apetitą slopinančius arba didinančius vaistus; • vaistus depresijai gydyti, tokius kaip tricikliai antidepresantai (pvz., amitriptilinas); • metoklopramidą arba domperidoną (vaistai nuo pykinimo ir vėmimo) • cholestiraminą (vaistą padidėjusiai cholesterolio koncentracijai kraujyje mažinti); → Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Be gydytojo rekomendacijos dėl sudėtyje esančio fenilefrino šio vaistinio preparato nėštumo metu arba žindymo laikotarpiu vartoti draudžiama.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Pavartojus COLDREX HotRem BLACKCURRANT pacientams nepatartina vairuoti ir valdyti mechanizmų, jei pasireiškia galvos svaigimas.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines COLDREX HotRem BLACKCURRANT medžiagas Sudėtyje yra 2,7 g sacharozės vienoje dozėje. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą. Vienoje vaisto dozėje (paketėlyje) yra 121 mg natrio. Būtina atsižvelgti, jei kontroliuojamas natrio kiekis maiste. Coldrex HotRem Blackcurrant sudėtyje taip pat yra dažiklių, kurie gali sukelti alerginių reakcijų.

3. KAIP VARTOTI COLDREX HotRem BLACKCURRANT

COLDREX HotRem BLACKCURRANT visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Suaugusiems (įskaitant pagyvenusius) žmonėms ir paaugliams, vyresniems kaip 12 metų: Įprasta dozė yra 1 paketėlis kas 4–6 valandas, jei reikia. Negalima dozės gerti dažniau nei kas 4 valandas. Neviršyti 5 paketėlių dozės per parą. Negalima viršyti nurodytos dozės. Nevartokite su kitais vaistais, kurių sudėtyje yra paracetamolio, vaistais, kurie mažina gleivinės paburkimą arba vaistais peršalimui gydyti.

Neduokite COLDREX HotRem BLACKCURRANT vaikams, jaunesniems kaip 12 metų amžiaus.

COLDREX HotRem BLACKCURRANT išgerkite kaip šiltą gėrimą: 1. Išpilkite miltelius iš paketėlio į puoduką, pripilkite karšto vandens ir gerai išmaišykite. 2. Jei reikia, įpilkite šalto vandens. 3. Pridėkite cukraus ar medaus pagal skonį.

Nevartokite šio vaistinio preparato ilgiau kaip 7 dienas. → Jei po 7 dienų negalavimo simptomai nepraeina, nebevartokite COLDREX HotRem BLACKCURRANT ir kreipkitės į gydytoją.

Pavartojus per didelę COLDREX HotRem BLACKCURRANT dozę → Nedelsdami kreipkitės į gydytoją ir pasakykite jam tiksliai, kiek išgėrėte vaisto. Gydytojas pasakys, ką toliau daryti. Labai svarbu kreiptis į gydytoją, net jeigu jaučiatės gerai. Išgėrus per daug paracetamolio, yra pavojus, kad gali būti smarkiai pažeistos kepenys, o tai gali pasireikšti tik po kurio laiko.

Pamiršus pavartoti COLDREX HotRem BLACKCURRANT Išgerkite dozę, kai tik prisiminsite. Negerkite daugiau kaip po vieną dozę kas 4 val. Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

COLDREX HotRem BLACKCURRANT, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms. Vartojant šį preparatą Jums gali pasireikšti: galvos skausmas, svaigulys, nervingumas, miego sutrikimai, padidėjęs kraujospūdis, pykinimas ir vėmimas. Nustokite vartoti šį vaistą ir nedelsdami praneškite gydytojui: • jeigu Jums pasireiškė alerginė reakcija – odos bėrimas ar niežėjimas, kartais sunkumas kvėpuoti arba lūpų, liežuvio, gerklės ar veido patinimas; • jeigu Jums atsirado odos bėrimas, lupimasis ar opų burnoje; • jeigu anksčiau, pavartojus aspirino ar nesteroidinių vaistų nuo uždegimo, yra buvę kvėpavimo sutrikimų ir dabar nuo šio vaisto atsirado panašių reiškinių; • jeigu pasirodė nepaaiškinamų kraujosruvų ar kraujavimas; • jeigu labai padažnėjo pulsas arba širdies plakimas tapo greitas ir nereguliarus; • jeigu staiga dingo rega. Tai gali atsitikti dėl labai aukšto akispūdžio, kuris greičiau padidėja sergant glaukoma; • jeigu sunku šlapintis. Tai dažniau būna vyrams, kuriems yra padidėjusi priešinė liauka. Šie poveikiai būna trumpalaikiai.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį: → Pasakykite gydytojui arba vaistininkui ir nustokite vartoti vaistą.

5. KAIP LAIKYTI COLDREX HotRem BLACKCURRANT

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti žemesnėje kaip 25 °C temperatūroje.

Ant paketėlio ir dėžutės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, COLDREX HotRem BLACKCURRANT vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

COLDREX HotRem BLACKCURRANT sudėtis

• Veikliosios medžiagos yra paracetamolis, fenilefrino hidrochloridas ir askorbo rūgštis. Viename paketėlyje yra 750 mg paracetamolio, 10 mg fenilefrino hidrochlorido ir 60 mg askorbo rūgšties. • Pagalbinės medžiagos yra sacharozė, bevandenė citrinų rūgštis, sacharino natrio druska, natrio citratas, Hexacol juodųjų serbentų skonio dažiklis (E122, E110, E151), Tutti Frutti skonio medžiaga, aviečių skonio medžiaga, juodųjų serbentų skonio medžiaga.

COLDREX HotRem BLACKCURRANT išvaizda ir kiekis pakuotėje

COLDREX HotRem BLACKCURRANT milteliai geriamajam tirpalui yra blankios purpurinės spalvos kristaliniai milteliai. Kartoninėje dėžutėje yra 5 arba 10 paketėlių. Viename paketėlyje yra 5 g miltelių.

Rinkodaros teisės turėtojas GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GlaxoSmithKline Export Ltd. Brentford, TW8 9GS Jungtinė Karalystė

Gamintojas SmithKline Beecham SA Ctra. Ajalvir, km 2,5 Alcala de Henares 28806 Madrid Ispanija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

UAB "GlaxoSmithKline Lietuva" A. Goštauto g. 40A LT-01112 Vilnius Tel. +370 5 264 90 00

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2011-01-05


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai