To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Tuoj papasakosiu anekdotą apie...

Tuoj papasakosiu anekdotą apie sklerozę! Jei tik prisiminsiu...

  • Nėščioji turi kuo daugiau būti gryname ore. Tai jos kūdikiui padės išvengti rachito.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Manoma, kad antiperspirantai (slopinantys prakaitavimą) dalyvauja krūties vėžio atsiradime. Dezodorantai tokio poveikio neturi.

Atropino sulfatas SANITAS

1. KAS YRA Atropino sulfatas Sanitas IR KAM JIS VARTOJAMAS

atropinas priklauso parasimpatinę nervų sistemą slopinančių (anticholinerginių) vaistų grupei. Atropino vartojama toliau išvardytais atvejais. 3. Paciento paruošimas prieš bendrąją anesteziją. 4. Skrandžio ar žarnų spazmo šalinimas. 5. Kepenų ar inkstų dieglių slopinimas. 6. Simptomus sukeliančio reto širdies plakimo arba širdies plakimo nutrūkimo gydymas. 7. Apsinuodijimo kai kuriais vaistais, organiniais fosforo junginiais bei tam tikros rūšies grybais gydymas kartu su kitomis priemonėmis. 8. Operacijos metu vartojamų raumenis atpalaiduojančių preparatų poveikio slopinimas (kartu su kitais vaistais).

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT AtropinO SULFATAS Sanitas

Atropino sulfatas Sanitas vartoti negalima: 9. jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) atropinui arba bet kuriai pagalbinei Atropino sulfatas SANITAS medžiagai; 10. jeigu yra uždaro kampo glaukoma (padidėjęs spaudimas akyje); 11. jeigu sergama sunkiąja miastenija (raumenų silpnumu pasireiškiančia liga), išskyrus atvejus, kai reikia naikinti šalutinį vaistų nuo šios ligos poveikį; 12. jeigu yra paralyžinis žarnų arba skrandžio nepraeinamumas; 13. jei yra prostatos padidėjimas; 14. jeigu sergama sunkiu opiniu storosios žarnos uždegimu.

Specialių atsargumo priemonių reikia: 15. jeigu Jūsų kraujospūdis didelis; 16. jeigu yra Dauno sindromas; 17. jeigu vargina tirotoksikozė (per stipri skydliaukės veikla); 18. jeigu ištiko galvos trauma arba sergate galvos smegenų liga ir pasireiškė labai stiprus galvos skausmas arba vėmimas; 19. jeigu sergate epilepsija, būna kloninių traukulių priepuolių arba jeigu tokių sutrikimų buvo anksčiau; 20. jeigu sergate astma, kitokia plaučių liga arba jeigu pasunkėjo kvėpavimas; 21. jeigu sergate sunkia širdies liga arba sutriko širdies ritmas; 22. jeigu sergate opa; 23. jeigu sergate sunkia kepenų ir (arba) inkstų liga; 24. jeigu karščiuojate, viduriuojate arba sergate infekcine skrandžio ar žarnų liga; 25. jei vargina rėmuo. Jei Jums yra ar buvo minėta būklė, pasakykite gydytojui.

Prieš bet kokią operaciją chirurgui bei anesteziologui pasakykite, kad vartojate atropino.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Ypač svarbu pasakyti gydytojui, jei vartojate: 26. kitokių panašų (anticholinerginį) poveikį sukeliančių vaistų; 27. karboanhidrazės inhibitorių (jais gydoma epilepsija bei glaukoma); 28. kalcio ir magnio preparatų, vartojamų skrandžio turinio rūgštingumui mažinti; 29. vaistų nuo sunkiosios miastenijos; 30. haloperidolio (vaisto nuo psichikos sutrikimų); 31. metoklopramido (jo vartojama pykinimui slopinti bei skrandžio išsituštinimui greitinti); 32. ketokonazolo (vaisto nuo grybelių sukeltos infekcinės ligos); 33. morfino arba kitokių opioidinių vaistų nuo skausmo; 34. MAO inhibitorių (jais gydoma depresija); 35. kalio preparatų.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Nėščioms ir krūtimi maitinančioms moterims atropino galima vartoti tik gydytojo leidimu.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Atropino sulfatas Sanitas gali sukelti galvos svaigulį, sumišimą, mieguistumą ir sutrikdyti regą. Tokiu atveju vairuoti ar valdyti mechanizmus draudžiama.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Atropino sulfatas Sanitas medžiagas Šio vaisto dozėje yra mažiau kaip 1 mmol (23 mg) natrio, t. y. jis beveik neturi reikšmės.

3. KAIP VARTOTI Atropino sulfatas Sanitas

Tikslią šio vaisto dozę nustato gydytojas. Toliau išvardytos įprastinės dozės.

Paciento paruošimas prieš bendrąją anesteziją Suaugusiems žmonėms. 300-600 mikrogramų dozė švirkščiama į raumenis arba po oda iki operacijos likus 30-60 minučių arba į veną prieš pat operaciją. Vaikams. Vyresniems kaip 1 metų vaikams 10-20 mikrogramų /kg kūno svorio dozė švirkščiama į raumenis arba po oda iki operacijos likus 30-60 minučių arba į veną prieš pat operaciją.

Skrandžio ar žarnų spazmo šalinimas Suaugusiems žmonėms. Kas 4-6 valandas į veną, raumenis arba po oda švirkščiama 400-600 mikrogramų dozė. Vaikams. Kas 4-6 valandas į veną, raumenis arba po oda švirkščiama 10-20 mikrogramų/kg kūno svorio dozė.

Kepenų ar inkstų dieglių slopinimas Suaugusiems žmonėms. Kas 4-6 valandas į veną, raumenis arba po oda švirkščiama 400-600 mikrogramų dozė. Vaikams. Kas 4-6 valandas į veną, raumenis arba po oda švirkščiama 10-20 mikrogramų/kg kūno svorio dozė.

Simptomus sukeliančio reto širdies plakimo arba širdies plakimo nutrūkimo gydymas Suaugusiems žmonėms. Jei yra simptomus sukeliantis širdies plakimo suretėjimas, į veną kartotinai švirkščiama 500 mikrogramų dozė tol, kol pasiekiamas norimas efektas arba kol suminė dozė tampa 3 mg. Gaivinimo metu į veną švirkščiama vienkartinė 3 mg dozė. Vaikams. Gaivinimo metu į veną švirkščiama vienkartinė 20 mikrogramų/kg kūno svorio dozė. Jei gaivinimo metu atropino neįmanoma sušvirkšti į veną, dozę, 2-3 kartus didesnę už vartojamą į veną, galima sušvirkšti į endotrachėjinį vamzdelį.

Apsinuodijimo kai kuriais vaistais, organiniais fosforo junginiais bei grybais gydymas kartu su kitomis priemonėmis Suaugusiems žmonėms. Kas 5-60 min. į raumenis arba veną švirkščiama 1-2 mg dozė, kol išnyksta muskarininiai požymiai ir simptomai. Vaikams. Kas 5-60 min. į raumenis arba veną švirkščiama 50 mikrogramų/kg kūno svorio dozė, kol išnyksta muskarininiai požymiai ir simptomai. Vartojimo intervalai priklauso nuo vaistinio preparato veiksmingumo, poveikio trukmės ir paciento būklės.

Operacijos metu vartojamų raumenis atpalaiduojančių preparatų poveikio slopinimas (kartu su kitais vaistais) Suaugusiems žmonėms. Į veną švirkščiama 0,6-1,2 mg dozė. Vaikams. Į veną švirkščiama 20 mikrogramų/kg kūno svorio dozė.

Dozę senyviems žmonėms bei pacientams, kurių inkstų ar kepenų veikla sutrikusi, nustato gydytojas.

Pavartojus per didelę Atropino sulfatas SANITAS dozę Galimi simptomai yra odos paraudimas ir sausumas, vyzdžių išsiplėtimas, burnos ir liežuvio sausmė, dažnas širdies plakimas, dažnas kvėpavimas, karščiavimas, kraujospūdžio padidėjimas, pykinimas, vėmimas. Gali atsirasti veido ar viršutinės liemens dalies išbėrimas. Gali atsirasti nenustygstamumas, sumišimas, haliucinacijos, paranoidinė ir psichozinė reakcija, koordinacijos sutrikimas, kliedesiai ir traukuliai. Sunkaus perdozavimo atveju galima koma, širdies ir kraujagyslių sistemos nepakankamumas bei mirtis. Perdozavus atropino sulfato, pacientui būtina specializuota gydytojo pagalba, todėl, įtarus, kad vaisto perdozuota, būtina nedelsiant kreiptis į gydytoją.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Atropino sulfatas SANITAS, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Imuninės sistemos sutrikimai Anafilaksija (sunki alerginė reakcija).

Nervų sistemos sutrikimai Galvos svaigimas, konfūzija (ypač senyviems žmonėms), nenustygstamumas, traukuliai, koma.

Psichikos sutrikimai Haliucinacijos, kliedesiai.

Akių sutrikimai Vyzdžių išsiplėtimas, akomodacijos (akies prisitaikymo matyti toli ir arti esančius daiktus) išnykimas, šviesos baimė, akių spaudimo padidėjimas.

Širdies sutrikimai Laikinas širdies plakimo suretėjimas (vėliau – padažnėjimas), palpitacija, širdies ritmo sutrikimas, širdies blokada.

Kraujagyslių sutrikimai Kraujo samplūdis į veidą

Kvėpavimo sistemos sutrikimai Bronchų sekrecijos susilpnėjimas.

Virškinimo trakto sutrikimai Burnos džiūvimas (gali pasunkėti rijimas), pykinimas, vėmimas, vidurių užkietėjimas, skrandžio sekrecijos slopinimas, skrandžio turinio refliukso sukeltas skausmas už krūtinkaulio.

Odos ir poodinio audinio sutrikimai Odos sausumas, dilgėlinė, išbėrimas, odos lupimasis.

Inkstų ir šlapimo takų sutrikimai Šlapinimosi pasunkėjimas.

Bendrieji sutrikimai ir vartojimo vietos pažeidimai Troškulys, karščiavimas.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI Atropino sulfatas Sanitas

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje. Ampules laikyti išorinėje dėžutėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos. Neužšaldyti.

Ant dėžutės ir ampulės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Atropino sulfatas SANITAS vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Atropino sulfatas SANITAS sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra atropino sulfatas. 1 ml tirpalo yra 1 mg atropino sulfato. - Pagalbinės medžiagos yra natrio chloridas, dinatrio edetatas, injekcinis vanduo.

Atropino sulfatas SANITAS išvaizda ir kiekis pakuotėje

Tirpalas yra skaidrus ir bespalvis. Kartono dėžutėje yra 10 ampulių, kiekvienoje yra po 1 ml tirpalo.

Rinkodaros teisės turėtojas

AB "SANITAS" Veiverių g. 134 B, LT - 46352 Kaunas, Lietuva Tel. (8~37) 22 67 25 Faksas (8~37) 22 36 96 el. p. sanitas@sanitas.lt.

Gamintojas

AB "SANITAS" HBM Pharma s.r.o. Veiverių g. 134 B, LT - 46352 Sklabinská 30, 03680 martin, Kaunas, Lietuva Slovakija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

AB "SANITAS" Veiverių g. 134 B, LT - 46352 Kaunas, Lietuva Tel. (8~37) 22 67 25 Faksas (8~37) 22 36 96 el. p. sanitas@sanitas.lt.

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-03-09


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai