To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Atėjo bobutė į polikliniką pas gydytoją ir klausia...

Atėjo bobutė į polikliniką pas gydytoją ir klausia:
- Daktarėli, ar gali man padėti?
- O kas yra?
- Taigi pati nesuprantu. Kai atsistoju, tai stoviu, stoviu, stoviu... O kai atsisėdu, tai sėdžiu, sėdžiu, sėdžiu... O kai atsigulu, tai guliu, guliu, guliu... Daktarėli, ką man daryti???

  • Planuojant nėštumą, folio rūgštį reikia gerti abiem! Kai moteris pastoja, ji folio rūgštį turėtų vartoti dar keletą mėnesių.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Butanas 2004 m. lapkritį tapo pirmąja valstybe pasaulyje, kurioje visiškai uždrausta prekyba tabako gaminiais. 2005 m. buvo uždrausta rūkyti.

Analginas SANITAS

1. KAS YRA ANALGINAS SANITAS IR KAM JIS VARTOJAMAS

Analginas SANITAS vartojama ūminiam vidutiniam arba stipriam skausmui malšinti.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT ANALGINAS SANITAS

Analginas Sanitas vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) metamizolo natrio druskai, kitiems pirazolono dariniams arba bet kuriai pagalbinei Analginas SANITAS medžiagai; - jeigu buvo sunki alerginė reakcija (pvz., astmos priepuolis, veido ir ryklės patinimas, šokas) į acetilsalicilo rūgštį ar bet kurį vadinamą nesteroidinį vaistą nuo uždegimo (NVNU); - jeigu pacientas jaunesnis kaip 16 metų; - jeigu pacientė nėščia ar maitina krūtimi; - jeigu yra nosies polipų sukelta astma, dilgėlinė ar sloga; - jei yra ar buvo kraujo gamybos sutrikimų; - jei yra mažakraujystė, sukelta fermento gliukozės 6 – fosfato dehidrogenazės trūkumo; - jeigu yra sunki kepenų ar inkstų liga.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jei sergama pasunkėjusia opalige, didelio kraujo spaudimo liga, cukriniu diabetu, sistemine raudonąja vilklige, burnos gleivinės uždegimu, sunkiomis infekcinėmis arba uždegimo sukeltomis virškinimo trakto ligomis, yra inkstų ar kepenų veiklos sutrikimas; - jei yra mažas kraujo spaudimas arba ligonio kraujotaka nestabili, pvz., yra ūminis kraujotakos nepakankamumas, kurį sukėlė ištikęs miokardo infarktas, sunki trauma, ankstyva šoko fazė; - jei piktnaudžiaujama alkoholiniais gėrimais arba pacientas yra rūkalius. - - Vartojant Analginas SANITAS gali pasireikšti padidėjusi odos reakcija į šviesą. - Vartojant Analginas SANITAS gali parausti šlapimas. Šis pokytis poveikio sveikatos būklei nesukelia. Jei planuojama operacija, apie metamizolo vartojimą būtina pasakyti chirurgui.

Jei Analginas SANITAS vartojimo metu atsirado padidėjusio jautrumo požymių, pvz., odos išbėrimas, dilgėlinė, veido ar ryklės patinimas, švokštimas, būtina nedelsiant nutraukti vaisto vartojimą ir kreiptis į gydytoją.

Jei vartojant Analginas SANITAS atsiranda simptomų, panašių į gripo arba anginos, be aiškios priežasties pradeda kraujuoti dantenos arba atsiranda kraujosruvų, būtina nedelsiant nutraukti vaisto vartojimą ir kreiptis į gydytoją, nes tokie simptomai gali būti sunkaus kraujo sutrikimo, vadinamos agranulocitozės, požymis.

Gydymo Analginas SANITAS metu gali pradėti kraujuoti dantenos ir pablogėti žaizdų gijimas. Burnos higienos metu būtina laikytis atsargumo (dantų šepetėlį, siūlus ir dantų krapštukus reikia naudoti atsargiai).

Analginas SANITAS vartojimo metu gydytojas, norėdamas įsitikinti gydymo saugumu, gali nurodyti atlikti tam tikrus laboratorinius bei klinikinius tyrimus.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Analginas SanitaS vartojimas su maistu ir gėrimais Vartojant Analginas SANITAS nerekomenduojama gerti alkoholinių gėrimų, nes didėja šalutinio poveikio pavojus.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Nėštumo ir žindymo laikotarpiu Analginas SANITAS vartoti draudžiama.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Vartojant Analginas SANITAS, gali pasireikšti galvos svaigimas ir mieguistumas, todėl vairuoti galima po injekcijos praėjus 2 – 4 valandoms, tačiau tik tada, jei nepasireiškė minėtas poveikis.

3. KAIP VARTOTI ANALGINAS SANITAS

Analginas SanitaS visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Analginas SanitaS galima švirkšti į raumenis arba veną. Vartojimo intervalą ir dozę nustatoma gydytojas, atsižvelgus į skausmo stiprumą, preparato veiksmingumą, poveikio trukmę ir būklės sunkumą.

Analginas SANITAS negalima švirkšti greičiau nei 1 ml per min.

Įprastinė vienkartinė dozė 0,5-1 g (1-2 ml tirpalo), ją galima leisti ne dažniau kaip kas 6 valandas. Didžiausia rekomenduojama paros dozė yra 3 g (6 ml tirpalo).

Senyviems žmonėms rekomenduojama švirkšti mažesnę Analginas SANITAS dozę bei gydyti trumpai.

Pavartojus per didelę Analginas SanitaS dozę Kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Pamiršus pavartoti Analginas SanitaS Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Analginas SanitaS, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Kraujo ir limfinės sistemos sutrikimai Gali išnykti tam tikrų baltieji kraujo kūneliai (pasireikšti agranulocitozė) Agranulocitozės požymiai yra karščiavimas, šalčio krėtimas, anginos simptomai arba gerklės skausmas ryjant bei infekcijos sukeltos burnos, nosies, gerklės, taip pat lytinių organų arba išangės ligos). Pasireiškus bet kuriam iš paminėtų požymių, būtina nedelsiant nutraukti vaisto vartojimą ir kreiptis į gydytoją.

Be to, gali sumažėti visų baltųjų kraujo kūnelių (pasireikšti leukopenija) bei trombocitų kiekis (gali atsirasti kraujosruvų odoje ir gleivinėse bei nenormalus kraujavimas).

Imuninės sistemos sutrikimai Gali atsirasti padidėjusio jautrumo reakcija: anafilaksinis šokas (staigus kraujo spaudimo sumažėjimas, pasireiškiantis silpnumu, šalto prakaito atsiradimu bei sąmonės pritemimu), dilgėlinė, odos išbėrimas, veido, ryklės ar kitoks patinimas, pūslių ant odos atsiradimas. Tokios reakcijos gali būti sunkios ir pavojingos gyvybei. Pasireiškus bet kuriam iš paminėtų požymių, būtina nedelsiant nutraukti vaisto vartojimą ir kreiptis į gydytoją.

Kraujagyslių sutrikimai Galimas kraujo spaudimo sumažėjimas, venų uždegimas.

Odos ir poodinio audinio sutrikimai Gali atsirasti egzantema, kitoks odos išbėrimas, jautrumo šviesai padidėjimas.

Inkstų ir šlapimo takų sutrikimai Inkstų funkcijos sutrikimas, oligurija, anurija, proteinurija, intersticinis nefritas.

Bendrieji sutrikimai ir vartojimo vietos pažeidimai Skausmingumas švirkštimo vietoje, kitokios vietinės audinių reakcijos.

Virškinimo trakto sutrikimai Gali pasireikšti apetito pablogėjimas, atsirasti nemalonus pojūtis pilve, pykinimas, viduriavimas, kraujavimas iš virškinimo trakto, opa, žarnų uždegimas ar jo paūmėjimas.

Kepenų, tulžies pūslės ir latakų sutrikimai Galimas tulžies sąstovis, gelta, kepenų fermentų aktyvumo padidėjimas.

Nervų sistemos sutrikimai Gali atsirasti galvos skausmas, svaigimas, sąmonės pritemimas, mieguistumas, traukuliai.

Širdies sutrikimai Oda gali tapti melsva, širdis gali pradėti plakti dažnai ir stipriai.

Akių sutrikimai Gali sutrikti rega.

Ausų sutrikimai Gali pasireikšti klausos sutrikimas (pvz., spengimas ir ūžimas ausyse).

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI ANALGINAS SANITAS

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje. Ampules laikyti išorinėje dėžutėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos.

Ant ampulės etiketės ir dėžutės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Analginas SanitaS vartoti negalima.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Analginas SanitaS sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra metamizolo natrio druska. 2 ml tirpalo yra 1 g metamizolo natrio druskos. 1  ml tirpalo yra 500 mg metamizolo natrio druskos. - Pagalbinė medžiaga yra injekcinis vanduo.

Analginas SanitaS išvaizda ir kiekis pakuotėje

Analginas Sanitas yra skaidrus gelsvos spalvos skystis. Kartono dėžutėje yra 10 ampulių po 2 ml tirpalo.

Rinkodaros teisės turėtojas

AB "SANITAS" Veiverių g. 134 B LT - 46352 Kaunas Lietuva Tel.: (8~37) 22 67 25 Faksas: (8~37) 22 36 96 el. paštas: sanitas@sanitas.lt.

Gamintojai, atsakingi už serijų išleidimą

AB "SANITAS" HBM Pharma s.r.o. Veiverių g. 134 B, LT - 46352 Sklabinská 30, 03680 martin Kaunas Slovakija Lietuva

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

AB "SANITAS" Veiverių g. 134 B LT - 46352 Kaunas Lietuva Tel.: (8~37) 22 67 25 Faksas: (8~37) 22 36 96 el. paštas: sanitas@sanitas.lt.

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-03-09


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai