To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Žinote, man labai nepatinka...

Pas gydytoją:
- Žinote, man labai nepatinka jūsų kosulys...
- Kokį turiu, tokį naudoju!

  • Planuojant nėštumą, folio rūgštį reikia gerti abiem! Kai moteris pastoja, ji folio rūgštį turėtų vartoti dar keletą mėnesių.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Apie 10 proc. suaugusių pacientų, sergančių refliukso liga, nurodė su plaučiais susijusius simptomus - dažniausiai ilgalaikį kosulį, ypač varginantį po nakties.

Amoksiklav

1. KAS YRA Amoksiklav IR KAM JIS VARTOJAMAS

Amoksiklav yra antibiotikas, kuris naikina infekcines ligas sukeliančias bakterijas. Vaisto sudėtyje yra dviejų skirtingų vaistų: amoksicilino ir klavulano rūgšties. Amoksicilinas priklauso vaistų, vadinamų penicilinais, grupei. Kartais šis vaistas gali neveikti (tapti neveiksmingu). Kita veiklioji medžiaga (klavulano rūgštis) neleidžia taip atsitikti.

Amoksiklav gydomos išvardytos suaugusiųjų ir vaikų infekcinės ligos: - vidurinės ausies ir nosies ančių infekcinės ligos; - kvėpavimo takų infekcinės ligos; - šlapimo takų infekcinės ligos; - odos ir minkštųjų audinių infekcinės ligos, įskaitant dantų infekcines ligas; - kaulų ir sąnarių infekcinės ligos.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT Amoksiklav

Amoksiklav vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) amoksicilinui, klavulano rūgščiai, penicilinui arba bet kuriai pagalbinei Amoksiklav medžiagai (išvardytos 6 skyriuje); - jeigu anksčiau pasireiškė sunki alerginė (padidėjusio jautrumo) reakcija bet kuriam kitam antibiotikui. Tokios reakcijos gali pasireikšti išbėrimu arba veido ar kaklo patinimu; - jeigu anksčiau vartojant antibiotikų, pasireiškė kepenų sutrikimas ar gelta (odos pageltimas).

Jeigu yra anksčiau nurodytų aplinkybių, Amoksiklav vartoti negalima. Jeigu abejojate, prieš pradėdami vartoti Amoksiklav, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Specialių atsargumo priemonių vartojant Amoksiklav reikia Prieš pradėdami vartoti šį vaistą, pasakykite gydytojui arba vaistininkui: - jeigu sergate liaukų uždegimu; - gydotės dėl kepenų ar inkstų sutrikimų; - nereguliariai šlapinatės. Jeigu abejojate, ar yra anksčiau nurodytų aplinkybių, prieš pradėdami vartoti Amoksiklav, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Tam tikrais atvejais gydytojas gali ištirti, kokios rūšies bakterijos sukėlė infekcinę ligą. Atsižvelgdamas į tyrimo rezultatus, gydytojas gali skirti kitokio stiprumo Amoksiklav arba kitą vaistą.

Būklės, kurių turite saugotis Amoksiklav gali pasunkinti kai kurias esamas būkles arba sukelti sunkų šalutinį poveikį. Tokios būklės yra alerginės reakcijos, traukuliai (priepuoliai) ir storosios žarnos uždegimas. Turite stebėti, ar vartojant Amoksiklav, neatsiranda tam tikrų simptomų, kad būtų kuo mažesnė bet kurių komplikacijų rizika. Žr. 4 skyriuje skyrelį ,,Būklės, kurių turite saugotis".

Kraujo ir šlapimo tyrimai Jeigu bus atliekami kraujo (pvz., raudonųjų kraujo ląstelių kiekiui nustatyti arba kepenų funkcijos tyrimai) arba šlapimo tyrimai (gliukozei nustatyti), pasakykite gydytojui arba slaugytojai, kad vartojate Amoksiklav. Tai padaryti reikia dėl to, kad Amoksiklav gali veikti šių tyrimų rodmenis.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto ir vaistažolių preparatus, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Amoksiklav vartojant kartu su alopurinoliu (gydoma podagra), padidėja alerginės odos reakcijos rizika.

Jeigu vartojate probenecidą (gydoma podagra), gydytojas gali nuspręsti pakeisti Amoksiklav dozę.

Jeigu Amoksiklav vartojamas kartu su vaistais, kurie neleidžia susiformuoti kraujo krešuliams (pvz., varfarinu), gali prireikti papildomų kraujo tyrimų.

Amoksiklav gali keisti metotreksato veikimą (vaisto, kuriuo gydomas vėžys arba reumatinės ligos).

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Jeigu esate arba galvojate, kad galite būti nėščia, arba žindote kūdikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Amoksiklav gali sukelti šalutinį poveikį ir simptomus, kurie gali trikdyti gebėjimą vairuoti. Jeigu jaučiatės blogai, vairuoti ar mechanizmų valdyti negalima.

3. KAIP VARTOTI Amoksiklav

Amoksiklav visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Suaugusieji ir vaikai, kurie sveria 40 kg ir daugiau Amoksiklav 500 mg/125 mg plėvele dengtos tabletės Įprasta dozė yra - po 1 tabletę tris kartus per parą.

Amoksiklav 875 mg/125 mg plėvele dengtos tabletės - Įprasta dozė – po 1 tabletę du kartus per parą. - Didesnė dozė – po 1 tabletę tris kartus per parą.

Vaikai, kurie sveria mažiau kaip 40 kg Jaunesnius kaip 6 metų vaikus geriau gydyti Amoksiklav geriamąja suspensija arba paketėliais.

Amoksiklav 500 mg/125 mg plėvele dengtos tabletės: Prieš vartojant Amoksiklav tabletes vaikams, kurie sveria mažiau kaip 40 kg, kreipkitės patarimo į gydytoją arba vaistininką.

Amoksiklav 875 mg/125 mg plėvele dengtos tabletės: Prieš vartojant Amoksiklav tabletes vaikams, kurie sveria mažiau kaip 40 kg, kreipkitės patarimo į gydytoją arba vaistininką.

Pacientai, kurie serga inkstų ir kepenų funkcijos sutrikimais - Jeigu sergate inkstų funkcijos sutrikimu, gali tekti keisti dozę. Gydytojas gali skirti kitokio stiprumo arba kitokį vaistą. - Jeigu sergate kepenų funkcijos sutrikimu, gali tekti dažniau tirti kraują ir ištirti, kaip veikia kepenys.

Kaip vartoti Amoksiklav - Pradėję valgyti arba prieš pat valgį, nurykite visą tabletę užsigerdami stikline vandens. - Paskirstykite dozes vienodais laiko tarpais per parą, ne dažniau kaip kas 4 valandas. Dviejų dozių per vieną valandą vartoti negalima. - Amoksiklav vartoti ilgiau kaip 2 savaites negalima. Jeigu vis dar jaučiatės blogai, dar sykį kreipkitės į gydytoją.

Pavartojus per didelę Amoksiklav dozę Jeigu išgėrėte per daug Amoksiklav, gali pasireikšti skrandžio negalavimas (pykinimas, vėmimas ar viduriavimas) ar traukuliai. Kiek galima greičiau pasakykite gydytojui. Pasiimkite vaisto kartono dėžutę, kad galėtumėte parodyti gydytojui.

Pamiršus pavartoti Amoksiklav Jeigu pamiršote išgerti dozę, išgerkite ją kai tik prisiminsite. Kitos dozės negalima gerti per greitai, kitą dozę galima gerti ne anksčiau, kaip po maždaug 4 valandų.

Nustojus vartoti Amoksiklav Vartokite Amoksiklav, kol baigsite gydymo kursą, net jeigu jaučiatės gerai. Kad įveiktumėte infekcinę ligą, turite išgerti kiekvieną dozę. Jeigu organizme lieka bakterijų, liga gali atsinaujinti.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Amoksiklav, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Būklės, kurių turite saugotis

Alerginės reakcijos - odos išbėrimas; - kraujagyslių uždegimas (vaskulitas), kuris gali pasireikšti raudonomis ar purpurinėmis iškiliomis dėmėmis odoje, bet gali paveikti ir kitas organizmo vietas; - karščiavimas, sąnarių skausmas, kaklo, pažastų ar kirkšnių limfmazgių padidėjimas; - patinimas, kartais veido ar burnos (angioneurozinė edema), dėl kurio gali pasunkėti kvėpavimas; - ūminis kraujotakos nepakankamumas (kolapsas). ⎝ Jeigu pasireiškė tokių simptomų, nedelsdami kreipkitės į gydytoją. Nutraukite Amoksiklav vartojimą.

Storosios žarnos uždegimas Dėl storosios žarnos uždegimo gali pasireikšti viduriavimas vandeningomis išmatomis su krauju ir gleivėmis, pilvo skausmas ir (arba) karščiavimas. ⎝ Jeigu pasireiškė tokių simptomų, kiek galima greičiau kreipkitės patarimo į gydytoją.

Kiti šalutiniai poveikiai Labai dažnas šalutinis poveikis (gali pasireikšti dažniau kaip 1 iš 10 žmonių) - viduriavimas (suaugusiesiems).

Dažnas šalutinis poveikis (gali pasireikšti ne dažniau kaip 1 iš 10 žmonių) - pienligė (kandidozė – mieliagrybių sukelta makšties, burnos ar odos raukšlių infekcinė liga); - blogavimas (pykinimas), ypač geriant dideles dozes. ⎝Jeigu pasireiškia toks poveikis, gerkite Amoksiklav prieš valgį. - vėmimas; - viduriavimas (vaikams).

Nedažnas šalutinis poveikis (gali pasireikšti ne dažniau kaip 1 iš 100 žmonių) - odos išbėrimas, niežulys; - iškilus niežtintysis išbėrimas (dilgėlinė); - nevirškinimas; - galvos svaigimas; - galvos skausmas.

Nedažnas šalutinis poveikis, kurį gali rodyti kraujo tyrimai: - tam tikrų medžiagų (fermentų), kurios gaminamos kepenyse, padaugėjimas.

Retas šalutinis poveikis (gali pasireikšti ne dažniau kaip 1 iš 1000 žmonių) - odos išbėrimas, kuris gali pasireikšti pūslėmis ar būti panašus į mažus taikinius (viduryje tamsi dėmelė, apsupta blyškesnės srities, kurią supa tamsus žiedas – daugiaformė eritema). ⎝ Jeigu pastebėjote bet kurį iš šių simptomų, nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Retas šalutinis poveikis, kurį gali rodyti kraujo tyrimai: - mažas kraujo ląstelių, kurios dalyvauja kraujo krešėjime, kiekis; - mažas baltųjų kraujo ląstelių kiekis.

Dažnis nežinomas (labai mažai daliai žmonių pasireiškė kitoks šalutinis poveikis, bet tikslus jo dažnis nežinomas). - Alerginės reakcijos (žr. anksčiau). - Storosios žarnos uždegimas (žr. anksčiau). - Sunkios odos reakcijos: - plačiai išplitęs odos išbėrimas, kuris gali pasireikšti pūslėmis ar odos lupimusi, ypač apie burną, nosį, akis ir lytinius organus (Stivenso ir Džonsono sindromas) ir sunkesnėmis formomis, dėl kurių pasireiškia masyvus odos lupimasis (daugiau kaip 30 % kūno paviršiaus ploto – toksinė epidermio nekrolizė); - plačiai išplitęs raudonas odos išbėrimas, pasireiškiantis mažomis pūlingomis pūslėmis (buliozinis (pūslinis) eksfoliacinis dermatitas); - raudonas, žvynuotas išbėrimas, pasireiškiantis gumbais po oda ir pūslėmis (egzanteminė pustuliozė). ⎝ Jeigu pasireiškė bet kuris iš nurodytų simptomų, nedelsdami kreipkitės į gydytoją. - kepenų uždegimas (hepatitas); - gelta dėl bilirubino padaugėjimo kraujyje (kepenyse gaminama medžiaga), kuri gali pasireikšti odos ir akių baltymo pageltimu; - inkstų kanalėlių uždegimas; - kraujo krešėjimo pailgėjimas; - pernelyg didelis aktyvumas; - traukuliai (dideles Amoksiklav dozes vartojantiems ar inkstų funkcijos sutrikimais sergantiems žmonėms); - juodas liežuvis, kuris atrodo tarsi gauruotas; - dantų spalvos pokyčiai (vaikams), kurie paprastai pašalinami, valant dantis šepetėliu.

Šalutinis poveikis, kurį gali rodyti kraujo tyrimai: - sunkus baltųjų kraujo ląstelių kiekio sumažėjimas; - mažas raudonųjų kraujo ląstelių kiekis (hemolizinė anemija); - kristalai šlapime.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI Amoksiklav

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 oC temperatūroje. Laikyti gamintojo pakuotėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo drėgmės.

Ant dėžutės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Amoksiklav vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Amoksiklav sudėtis - Veikliosios medžiagos yra amoksicilinas ir klavulano rūgštis. Kiekvienoje Amoksliklav 500 mg/125 mg tabletėje yra 500 mg amoksicilino (amoksicilino trihidrato pavidalu) ir 125 mg klavulano rūgšties (kalio klavulanato pavidalu). Kiekvienoje Amoksiklav 875 mg/125 mg tabletėje yra 875 mg amoksicilino (amoksicilino trihidrato pavidalu) ir 125 mg klavulano rūgšties (kalio klavulanato pavidalu). - Pagalbinės medžiagos. Šerdis: koloidinis bevandenis silicio dioksidas, krospovidonas, kroskarmeliozės natrio druska, magnio stearatas, mikrokristalinė celiuliozė. Plėvelė: hidroksipropilceliuliozė, etilceliuliozė, polisorbatas 80, trietilo citratas, titano dioksidas (E 171), talkas.

Amoksiklav išvaizda ir kiekis pakuotėje Amoksiklav 500 mg/125 mg yra baltos arba balkšvos, ovalios, abipusiai išgaubtos, plėvele dengtos tabletės. Amoksiklav 875 mg/125 mg yra baltos arba balkšvos, pailgos, nuožulniais kraštais, plėvele dengtos tabletės. Vienoje jų pusėje yra įranta ir įspaustas ženklas "875/125", kitoje – "AMC".

Vaistas yra tiekiamas: Amoksiklav 500 mg/125 mg plėvele dengtos tabletės Kartono dėžutėje yra dvi lizdinės plokštelės. Kiekvienoje jų yra 5 plėvele dengtos tabletės (10 tablečių). Kartono dėžutėje yra dvi lizdinės plokštelės. Kiekvienoje jų yra 7 plėvele dengtos tabletės (14 tablečių).

Amoksiklav 875 mg/125 mg plėvele dengtos tabletės Kartono dėžutėje yra dvi lizdinės plokštelės. Kiekvienoje jų yra 5 plėvele dengtos tabletės (10 tablečių). Kartono dėžutėje yra dvi lizdinės plokštelės. Kiekvienoje jų yra 7 plėvele dengtos tabletės (14 tablečių).

Gali būti tiekiamos ne visų dydžių pakuotės.

Rinkodaros teisės turėtojas Sandoz d.d. Verovškova 57 1000 Ljubljana Slovėnija

Gamintojas Lek Pharmaceuticals d.d. Verovškova 57 1526 Ljublijana Slovėnija

arba

Lek Pharmaceuticals d.d. Penicillin production plant Perzonali 47, SL-2391 Prevalje Slovėnija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

Sandoz Pharmaceuticals d.d.filialas Šeimyniškių 3A, Vilnius LT09312, Lietuva telefonas 8~5 26 36 037

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-05-18


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai